Stäng

Så kan det gå…

INVANDRING. I går presenterade EU-kommissionären Ylva Johansson ett förslag på EU:s framtida migrationspolitik, förslaget har fokus på återvändande och uppsamlingsläger utanför EU. 

EU-kommissionen påpekar att två tredjedelar av de asylsökande inte är flyktingar utan ekonomiska migranter. 

-Pettersson säger att 245.000 i månaden plus tillägg är Ylva Johanssons lön som socialdemokratiskt EU-kommissionär, och för den lönen har hon plockat fram ett förslag som kunde vara hämtat från Sverigedemokraterna för fem år sedan, innan krisen hösten 2015. Då kallade Ylva och många andra SD för främlingsfientliga rasister och nazister. Nu hejar många, inte minst journalister på förslagen. Återvandring och läger utanför EU, så kan det gå när man inte tänker efter först.

Dock är det stora brister med EU-kommissionens förslag, bland annat utökad anhöriginvandring och inget om kulturell sammanhållning. Afrikaner och araber är inte detsamma som Européer.

Vi tar två av tusentals som har varit med och ställt till det och jag tvivlar på att de kommit på andra tankar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

13 reaktioner på “Så kan det gå…

 1. EU:s nya migrationspolitiks målsättning att fler asylsökande ska återvända till sina hemländer – är en bluff – för faktum är att det inte är genomförbart av flera orsaker varav några få nämns här.  
  Väl känt är att nio av tio asylsökande saknar identitetshandlingar och oavsett av egen vilja eller vid utvisning återvända till sina hemländer kräver deras konsulat i Sverige att de ska kunna styrka sina i Sverige lämnade personuppgifter att jämföra med hemlandets.

  Ensamkommande minderåriga, ensamkommande myndiga och asylsökande med familjer, måste ha lämnat äkta personuppgifter för att i Sverige ambassad ska kunna jämföra personuppgifter som ska stämma för att de ska skriva ut de utresedokument som krävs för att släppas in i hemlandet.
  Oavsett land asylsökande kommer måste de för att återvända uppvisa att de vid ankomst till EU land lämnat.
  Äkta personuppgifter,
  rätt födelseland,
  namn på föräldrar och
  om de i vuxen ålder eller som barn med en eller båda föräldrarna bosatt sig i annat land,
  hur många år de själva eller med föräldrarna varit bosatta i det landet,
  datum flykten till Europa startat och precisering vilka länder de passerat under flykten.

  Vid ankomst till Sverige lämnade ID handlingar eller muntligen uppgivna personuppgifter måste stämma med deras hemländers register att för konsulat kunna få utresetillstånd/hemresehandlingar och det är orubbligt krav av konsulat i Sverige oavsett utvisad eller eget val att åka tillbaka till hemlandet.
  I danska medier finns att ta del av ett antal asylsökande som ändrat sig och vill åka hem med av staten fickpengar per vuxen person ca 50 000 tusen danska kronor plus betald hemresa men kan inte styrka sin (rätta) identitet för Konsulat och nu kräver återvändarna att Dk gör undantag och utfärdar danskt ID kort, vilket inte någon EU stat tillåter av orsak att europeiskt
  ID kort ger omedelbart tillträde i alla andra EU länder.
  Läs mer i danska medier.
  robin.

 2. Jag litar inte riktigt på när Sverige lägger förslag om migrationspolitiken, det är lite som att sätta en alkoholist att bestämma över en spritbutik…
  Just detta med att ha flyktingläger utanför EU föreslogs tidigare (kan ha varit runt milleniumskiftet) men avvisades av bland annat Sverige.

 3. Donald Tusk som var Europeiska rådets ordförande under den stridaste strömmen sa redan då att någon enstaka procent var [verkliga] flyktingar så det är inga nyheter bara folk som inte lyssnat.

 4. Intressant med anhöringinvandring där förslaget tydligen är att även syskon skall få komma. Undrar om några inom EU är medvetna om att alla afrikaner betraktar alla oavsett släktskap som är födda i Afrika för systrar och bröder.
  Jag vill också påminna om att en invandrare som kan något som inte vi kan och är nyttigt för vårt samhälle är naturligtvis en tillgång.
  Det var väl också tanken från våra fjolliga politiker men se de är tunnsådda dessa duktiga kunniga och de kommer inte allt för ofta från MENA.

  1. Det är en ”bakdörr” eller ”kryphål i lagen” man lagt in för att länder som t.ex Sverige skall kunna upprätthålla en hög invandring. Är familjer på i storleksordningen 10 syskon vanliga så kan det bli en hel del som kommer…

 5. Nu har man anammat begreppet ekonomiska flyktingar.Det som många har fört fram i många år, men blivit ansedda som rasister. Skadestånd borde utgå med omedelbar verkan.🇸🇪

 6. C. Weimers och Stegerud från Höllviken, är de enda vettiga svenska representanterna i EU, vad jag kan komma på just nu.

  Finns det fler vettiga?

 7. Nu kommer Polen och Ungern ut som segrare.
  De och SD har haft rätt hela tiden.
  Undrar om hon har den hjärnkapaciteten som fodras för att fatta att det SD sagt i alla år nu även skall antas av EU.
  Hon som skulle tvinga Polen och Ungern att ta emot invandrare skall nu hjälpa till och vakta gränserna mot massinvandringen.
  AfS har tydligen också rätt att gränsen skall stängas och återvandring ske.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: