Stäng

Hur många liknande reportage har SVT gjort?

INVANDRING & SVT. Ensamkommande som omfattas av gymnasielagen har sex månader på sig att skaffa en tillsvidareanställning efter studenten. Annars hotar utvisning. Ett orimligt krav i coronatider, tycker Mansour Habibi, nyutbildad NC-operatör från Kungsmadskolan i Växjö, rapporterar SVT

Mansour Habibi är möjligen en bra kille, men vet någon hur många sådana här närmast identiska reportage SVT gjort?

Har någon sett SVT göra ETT reportage om Habibis kompisar som ljög när de kom och har tillbringat tiden i Sverige med att begå brott?

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Hur många liknande reportage har SVT gjort?

 1. Med tanke på det lilla fåtal som verkligen blir utvisade
  så kan det inte drabbat så många, regler ska följas även
  av invandrade till och med i corona tider!

 2. Mansour lär inte ha något besvär det finns 168 lediga arbeten som CNC-operatör, det hette förr NC, men det är väl inte SVT’s faktaivrande anställda en aaaaning om. Detta under förutsättning att han har toppbetyg inte bara en examen. Afghanistan behöver duktigt folk, flytta hem är mitt råd.

 3. SVT har fått så mycket skatteresurser så avskeda en del onödiga medarbetare och använd de då erhållna resurserna till att bekosta uppehälle för de migranter SVT önskar att ska få stanna i Sverige.

 4. Ingen ansvarig politiker törs ifrågasätta de statliga lobbyföretagen SVT/SR och deras totala nonchalans av avtalet med uppdragsgivaren.

  1. Det här är en ”nyhet” som i frekvens tävlar med (de irriterande, ibland motbjudande) reklaminslagen.

   En lag som, det erkände till och med Annie Lööf, inte var riktigt legal, en lag som antogs under någon sorts godhetsrus, utan något som helst konsekvenstänkande hos de goda anstiftarna… Ungefär som att, av ”moderskärlek”, låta ungarna slippa borsta tänderna och några år senare bli storögt förvånad över kariesangreppen.

 5. SVT! Läste om ett par som ”mötte en björn på motionsspåret” var just överskriften. När de intervjuade kvinnan, framkom att de sett björnen 200 meter bort. Naturligtvis påminde jag SVT om att de anser sig ärliga och faktabundna. Fick svar den här gången ”tack för att du hjälper oss bli bättre.”
  Det positiva var att det var två tvättäkta svenskar som sett björnen, inte mött, normalt visar SVT bara invandrare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: