Stäng

Man med utländsk bakgrund häktad för knivmordet på Kjäll Gustafsson

BROTTSLIGHET. Jönköpings Tingsrätt, målnummer B 5087-19, häktades idag på sannolika skäl misstänkt för mordet på Kjäll Gustafsson, den misstänkte mördaren som är svensk medborgare, har utländsk bakgrund är känd av polisen sedan tidigare. 

Fyra månader efter han misstänks ha mördat Kjäll Gustafsson dömdes han i Jönköpings tingsrätt för främjande av flykt och tre fall av narkotikabrott.

Polisen hade sökt efter gärningsmannen som högg Kjell Gustafsson i nio månader när 23-åringen greps kl 7 på morgonen på tisdags.

Kammaråklagare Adam Rullman behövde ovanligt kort tid för att ta beslutet att begära 23-åringen häktad. Förhandlingen inleddes kl 11 i dag. Den andre rånaren som kom in på restaurang Ströget i Gislaved den 14 december förra året är fortfarande på fri fot.

Den misstänkta 23-åringen har efter mordet den 14 december flyttat runt. Han har också bytt efternamn.

 • TIDIGARE 2020-09-22. Man anhållen misstänkt för mordet på Kjäll i Gislaved

BROTTSLIGHET. En 24-åring man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord den 14 december 2019 på Restaurang Ströget i Gislaved.

Omfattande utredningsarbete från polisen har lett till fram till att misstankarna riktats mot 24-åringen, varför åklagare beslutade att han skulle anhållas i sin frånvaro. Den misstänkte greps i dag den 22 september 2020 i ett annat län.

När den misstänkte har fått en försvarare ska han förhöras. Senast på fredag ska beslut fattas om mannen ska begäras häktad.

-Pettersson väntar på häktning och namnet…

Åklagarens pressmeddelande

 • TIDIGARE 2020-05-12. Polisen söker uppgifter efter mordet på Kjäll i Gislaved

BROTTSLIGHET. Strax innan jul mördades Kjäll Gustafsson på en restaurang i Gislaved. Polisen har sedan dess sökt efter hans mördare – men utan resultat. Nu ber man återigen allmänheten om hjälp. Bland annat med att identifiera en kniv som polisen tror kan vara mordvapnet.

Kniven är av märket Herbertz och har ett dubbeleggat knivblad, som är cirka. 28 cm långt och har ett handtag i trä. Foto: Polisen

Polisen söker uppgifter om en kniv och två cyklar som sätts i samband med mordet på Kjäll Gustafsson den 14 december förra året. Kjäll dödades av maskerade gärningsmän då han gick emellan när tumult uppstod mellan de maskerade personerna och restaurangpersonal.

I förundersökning söker nu polisen information kring en cykel som bedöms vara intressant i utredningen. Cykeln anträffades i centrala Gislaved efter händelsen. Cykeln är av dammodell, grön till färgen och har en annorlunda ringklocka. Känner du igen cykeln? Har du sett den någonstans? Vet du vem som äger den eller vem som använt den?

Polisen söker tips om en svart damcykel av märket Yosemite City Street med en svart cykelkorg. Cyklarna är anträffade efter händelsen längs flyktvägen i centrala Gislaved.
Foto: Polisen
Den gröna cykeln har en utmärkande ringklocka i form av en fotboll. Foto: Polisen
En av de intressanta cyklarna är en grön damcykel av märket Sprick. Foto: Polisen

-Pettersson saknar dock signalement på gärningsmännen, trots att mordet skedde på en krog med gäster och personal tidig söndag kväll.

Om Gislaved på bloggen…

Från Gislaved, nu förstår jag uttrycket, mörkaste Småland.

TIDIGARE 2019-12-15. Svensk med civilkurage fick plikta med livet i Gislaved

BROTTSLIGHET. Idag höll Stefan Löfven (S) sitt jultal i Visby, på podiet stod ”ett starkare samhälle, ett tryggare Sverige”. Stefan ljuger och hans prat hjälpe inte Kjäll Gustavsson, 57, från Halland som igår mördades i Gislaved. Kjäll lämnade efter sig fru, tre barn och fem barnbarn.

Löfven och Anders Lindberg med flera har sagt att vanliga människor inte drabbas av den utbredda brottsligheten.

-Pettersson undrar om de menar att Kjäll Gustavsson är ovanlig eller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Man med utländsk bakgrund häktad för knivmordet på Kjäll Gustafsson

 1. Svensk regering och riksdag var nog de enda i hela världen som tog långsemester mitt i värsta Coronakrisen. Och nu slår Lövén sig för bröstet och klagar hur hårt han har engagerat sig i det.
  Även om hela landet skulle brinna, bryr sig inte Lövén om det.

 2. Varför ser inte alla vad vi ser, varför förstår inte väljarna att den politik som förts de senaste 20 åren är felaktig. Den är fel för alla som kommit hit i den tron att de nu äntligen skall få leva ett liv i frihet. Frihet från förtryck och tvång, nu får de återigen uppleva samma elände som tidigare men i en annan tappning. Nu får de höra att alla är lika mycket värda men uppenbarligen är deras förtryckare något mer värda för de får förtur och statlig hjälp att bygga nya förtryckarcentraler.
  De som kommit hit och jobbar och sköter sig funderar säkert på att fly från förtryckarna igen, men nu är alternativen färre än förr.
  Statsmakterna i form av feltänkande politiker har också med sitt agerande förstört vårt land bara för en utopisk dröm om mångkultur. Jag är nyfiken på att veta hur länge ska det ta innan skattebetalarna reser sig som en ursinnig gestalt och slänger ut våra syltryggar och hycklare för att rensa, skriva om lagarna mm. Rensa upp i träsket med bidrag och se till att bidragstagarna skapar sin egen framtid utan stöd av snyftande veklingar.

 3. Dan Eliasson meddelar, Vad har den personen varit med om för någonting, vilka omständigheter har den killen växt upp under, vad är det för trauman han bär med sig?

  1. Och hur mår familjen som har mist sin anhörig? Det är inte av intresse.

   Jag skulle vilja någon gång höra av Löven hur han skulle visa sin uppskattning till oss, som har tillsammans byggt upp landet !
   Kan man få önska det?
   Kan man få höra en gång att han sörjer över de olycksdrabbade svenskar, mördade ,våldtagna, rånade ,misshandlade?

   Det verkar vara en överkurs för vår kära statsminister, som säger sig arbeta så hårt att varken vårdpersonal eller andra kan räknas i samma kategori!

   Han är kungen, anser han och hans bidragssvans.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: