Migrationsdomstolarna får ökat anslag men inte de andra…


RÄTTSVÄSENDE & SKATTER. Det blev ingen ytterligare satsning på Åklagarmyndigheten, Domstolsverket eller Ekobrottsmyndigheten i den höstbudget som presenterades i måndags,  något som får skarp kritik av fackförbundet Akavia, rapporterar Dagens Juridik

 

Steget efter

– Politiken verkar helt ha glömt den grundläggande insikten om att de olika delarna av rättsväsendet påverkar och påverkas av varandra, säger Lee Wermelin, ordförande på Akavia.

Enligt budgetunderlaget ska Polismyndigheten från 2022 få ett ökat anslag med drygt 1,6 miljarder kronor. Dock minskas Polismyndighetens anslag med 21 020 000 kronor från och med 2021 till följd av ”generell besparing”.

Samtidigt framgår att varken Åklagarmyndigheten eller Ekobrottsmyndigheten kommer att få något ökat anslag framöver.
När det kommer till Domstolsverket får migrationsdomstolarna ett ökat anslag medan Sveriges domstolars anslag förblir oförändrat.

Domstolsverket har aviserat att man kommer att behöva anställa nästan 100 nya domare för att klara av det ökade antalet inkomna mål och Åklagarmyndigheten har i sin tyr aviserat att man kommer att behöva göra sig av med anställda om man inte får ökade resurser.

– Det går inte att stärka Polismyndigheten och kräva hårdare tag mot gängkriminaliteten utan att också stärka övriga väsentliga delar av rättskedjan. I förlängningen innebär detta en försämrad arbetsmiljö för våra medlemmar, med ökad stress och framför allt en hög risk för negativ inverkan på rättssäkerheten. Politiken måste tänka om och ta ansvar för en långsiktig, strategisk resurstilldelning, säger Lee Wermelin.

-Pettersson undrar varför migrationsdomstolarna får ökade anslag när invandringen enligt regeringen minskar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Migrationsdomstolarna får ökat anslag men inte de andra…

 • Tony

  Det är väl Annie Lööfs och den fånigt flinande Doktorns
  krav så att Annies våta dröm om 30 miljoner invandrare
  till ska gå i lås!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Regeringen och då främst Socialdemokraterna idiotförklarar svenskarna och förnedrar er, men att sno era pengar går bra, sen använder de pengarna till att öka förnedringen och lidandet av svenskarna.

  Och nu det riktigt sjuka :
  Del av svenskarna röstar för detta !?
  Ni hör….är det sjukt eller !? 🤮

  Gilla

 • G Nordström

  Hur skulle SIDA klara sig utan ständigt mer pengar.
  Ingen hitintills jag frågat vet hur mycket som skänks bort varje dag bara genom SIDA. Så upplysta är det Det sovande folket.

  Gilla

 • Kristina

  Den morganiserade brottsligheten kräver få klagarmyndigheter. (Sverige har aldrig mått bättre, så det finns definitivt ingenting att klaga över, eller?)

  Att lova det ena och göra det motsatta är makalöst ohederligt.

  Gilla

 • Maya

  Varför prioriterar man inte så att man kan få upp det sjunkande skeppet Sverige på rätt köl ? Man leker humanitär stormakt för att få klapp på axeln av globalisterna som är dom som egentligen styr vår framtid.Väntar det fina utnämningar om man gör som man blir tillsagd på Bildebergmötena ?

  Gilla

 • turrim

  Morgans drömvärld.

  Gilla

 • gamgubben

  De som normalt inte varken ser eller förstår anar dock att det i framtiden blir fler ömmande fall av stackars små barn som tagit sig hit och kanske då fallen måste avgöras av migrationsdomstol.
  En möjlig kommentar från statsminiminister lille Steffe.
  ”Vi är en humanitär stormakt och måste vidmakthålla en hög standard därav följer anslagen måste öka, vi skall även fortsättningsvis ha en jämn ström av människor för att behålla vår goda vård och omsorg.”

  Gilla

 • Migrationsdomstolarna får ökat anslag men inte de andra… — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] Migrationsdomstolarna får ökat anslag men inte de andra… — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: