Aftonbladet försöker det omöjliga, förklara en pressetik som inte finns…

JOURNALISTIK & MEDIA. En restriktiv och hänsynstagande pressetik har ett starkt stöd hos allmänheten i stort. Men vi kan inte ta det stödet för givet hos framtidens nyhetskonsumenter, skriver Aftonbladets nya ställföreträdande ansvarige utgivare Martin Schori.

-Pettersson är inte journalist men vill påstå att pressetik och Aftonbladet är två oförenliga saker. Aftonbladet använder pressetik som en gummisnodd och tänjer den till bristningsgränsen och då och då över den gränsen.

Martin Schori är ännu en av dessa socialister som vill bestämma vad folk ska tycka, han är son till Olof Palmes vapendragare, socialisten, för att inte säga kommunisten och diktaturkramaren Pierre Schori. Martin verkar gå i sin fars fotspår och erkänner öppet att pressen inte ska vara opartisk och neutral. Bland annat tycker han det är rätt och riktigt att medierna ska vägra sälja annonser till Sverigedemokraterna, med andra ord ska väljarna inte få all information för att kunna ta ett klokt beslut.

Aftonbladet tar då och då upp SD:s rötter i 1930-talets Hitler-Tyskland trots att SD grundades 1988. Jag har dock aldrig sett att Aftonbladet har tagit upp att de en gång stod på Hitlers sida.

Ovan en ledare som publicerades av Aftonbladet samma dag som Hitler inledde kriget mot Sovjet – den 22 juni 1941.

Nåväl, det finns bara på denna blogg hundratals exempel på när Aftonbladet bedriver politik med felaktiga och lögnaktiga artiklar, då existerar ingen pressetik, det skulle utan tvekan räcka till en tjock bok men…

Här kallade Aftonbladet somalier som var somaliska medborgare för svenska män.
Finsk media skrev män boende i Sverige vilket var korrekt och jag såg aldrig någon ursäkt.

Jag tror att Martin Schori drabbats av Dunning–Kruger-effekten, det innebär att den som är inkompetent är för korkad för att förstå att han är inkompetent. Vilket är en vanlig åkomma bland journalister.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Aftonbladet försöker det omöjliga, förklara en pressetik som inte finns…

 1. Det är riktigt, men de pratar ofta om sina egna regler som de följer när det passar, där står som första punkt:

  Ge korrekta nyheter. Medierna har stor makt i samhället och då krävs en allsidig och korrekt nyhetsförmedling och inte minst källkritik.

 2. ”erkänner öppet att pressen inte ska vara opartisk och neutral” Det är iofs ett sundhetstecken då ingen press ens i teorin *kan* vara opartisk och neutral. Nyheter väljs ut och redan då måste en värdering göras vad som skall rapporteras och inte.

  • Det är riktigt, men de pratar ofta om sina egna regler som de följer när det passar, där står som första punkt:

   Ge korrekta nyheter. Medierna har stor makt i samhället och då krävs en allsidig och korrekt nyhetsförmedling och inte minst källkritik.

 3. ”Våra problem beror inte på invandrarna utan på äldre
  Svenskar” Säger Annika StrandHELL?? Å fan, är det
  därför som hennes nya fästman är en halv gubbe?

  Ja det måste va jobbigt för sådana som hon att få
  sanningen serverade om sig av folk med livserfarenhet,.
  hon är själv en halvgammal k—ng som surfat på
  skattebetalarnas pengar sen hon slutade skolan, och
  kommer förmodligen att göra så tills Sankte Per kallar?
  Fast jag är mycket tveksam om han öppnar porten för dagens politiker?

 4. ”Vägra att sälja annonser till S D” ? Tror nog att Aftonlögnen
  ska va glada för varje annons dom kan sälja, sötebröds dagarna är snart till ända

 5. Vilken tur en del har som har föräldrar som krattat manegen åt sig.Både inom StasiTV och Stasipressen.Pappa eller Mamma lyfter på telefonen och vips så har dom politiskt korrekt uppfostrade ätteläggen jobben serverade och karriären säkrad.Klanmentaliteten styr både här och där.Kompetensen är av underordnad betydelse.

 6. Rubriken till en av Aftonbladets ledare löd ovan:

  ”SD är ett helt onödigt parti”

  Sanningen är ju att Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Liberalerna i dagsläget är helt onödiga partier allihop.

  Vart och ett av dessa partier har antingen enskilt eller i samarbete med varandra bidragit till det katastrofala läget Sverige befinner sig i just nu och några förhoppningar om en ljusning finns inte i sikte.

  Riksbankschefen Stefan Ingves sa den obekväma sanningen igår den 22 september 2020:

  ”Även om tillväxten spås studsa tillbaka kommer den aldrig ta sig upp till den tidigare utvecklingslinjen och nedsättningen blir permanent.

  – Vi tar aldrig igen detta. Detta är en evig förlust”

  Läs mer på:

  https://nyhetsbyran.org/2020/09/22/stefan-ingves-vi-tar-aldrig-igen-detta-detta-ar-en-evig-forlust/

  Hur mycket JÖK-falangen än försöker blåsa upp förhoppningarna hos det svenska folket med sin 105-miljarders-budget för 2021 så kommer Sveriges ekonomi sammantaget att stå kvar på minus i all evighet.

 7. Etik och Aftonbladet som olja o vatten. Schori jojo son till diktaturens polare. Hade Pierre varit lite tidigare hade han nog varit kompis med både Hitler o Stalin.

Kommentera