Polisman öppnade eld mot invandrare i Tjärna ängar

BROTTSLIGHET. Polisen har avlossat ett skott mot en man som ska ha höjt ett vapen i Borlänge. Ingen skadades vid händelsen, rapporterar Dalarnas Tidning, bakom betalvägg.

Strax före klockan 17 på måndagseftermiddagen var en polispatrull på en adress i Tjärna ängar i Borlänge. På adressen fanns fyra män och när polisen kom till platsen försökte en av dem fly därifrån. I samband med det ska mannen ha höjt ett vapen och en av poliserna avfyrade då verkanseld mot personen, men skottet missade.

Skadades någon i samband med detta? – Nej och det får man anse är en framgång att ingen är skadad, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

– De var påverkade av något. Mannen med vapnet är gripen och misstänkt för grovt hot mot tjänsteman och vapenbrott.

De tre andra männen är omhändertagna för varierande grad av narkotikabrott.

-Pettersson tycker det är bra att polismannen fortfarande är i tjänst men han borde ha en reprimand för att ha missat…

Om Tjärna ängar på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Polisman öppnade eld mot invandrare i Tjärna ängar

 1. ”-Pettersson tycker det är bra att polismannen fortfarande är i tjänst men han borde ha en reprimand för att ha missat…”

  Dagens bästa! Tack Pettersson

 2. Utan att vara insatt i situationen i Borlänge, eftersom jag bor i Norge … På Svalbard har man bestämt att första skottet ska missa. Det får oftast angriparen att tänka om, och då slipper man dödligt våld.

 3. Utan att vara insatt i situationen i Borlänge, eftersom jag bor i Norge … På Svalbard är det bestämt att första skottet ska inte träffa. Det får ofta angriparen att tänka om, och då slipper man dödligt våld.

 4. Hur många har erfarenhet av att skjuta mot en människa? Vet ni i vilken utsträckning en ung soldat i sin första strid missar målet?
  Det ligger i vår kultur att ej skjuta mot mänskliga varelser, i andra kulturer mindre framträdande egenskaper kanhända.

  • Gamgubben polisen ska ha tillräcklig utbildning att kunna avfyra tjänstevapnet.
   Det ska gå på reflex allt annat är dålig utbildning.

 5. Är pettersson verkligen säker på att den polis som sköt men missade är en manlig polis? Oftast är det ju kvinnliga poliser som inte klarar av sitt jobb.

   • Efterledet ”man” syftar allmänt på ”människa” eller ”person” inte kön. Jämför med ”tjänsteman”, ”riksdagsman”, ”lagman”, osv. osv.. Strikt formellt bör det därför stå ”den manliga/kvinnliga polisassistenten/polisinspektören/…”.

  • Nja om det nu varit en kvinnlig så har hon god utbildning att hantera en pistol, Annars hade hon väl tömt hela magasinet i samband med rekylen. De skedde ju den gången i Stockholm när han med Downs syndrom sköts.

Kommentera