Rättegång i mål om Tigern startar

DEMOKRATI & UPPHOVSRÄTT. Torsdag 24 september hålls huvudförhandling i målet om misstänkt upphovsrättsintrång i verket ”En svensk tiger”. Aron Flam står åtalad i Patent- och marknadsdomstolen vid Stockholms tingsrätt för att enligt åklagaren med uppsåt eller av grov oaktsamhet gjort intrång i upphovsrätten i verket ”En svensk tiger”. Huvudförhandlingen är planerad att hållas 24 september med reservation för en extradag den 1 oktober.

Tidigare om Aron Flam och ”Tigern”…

-Pettersson misstänker att åtalet är politiskt, ”brottet” är inget brott men att lagen är olika vet vi, jag blev fälld för bildstöld på Facebook medan Dagens Nyheter friades, lagen gäller inte lika.

Nåväl, i väntan på domen kan vi studera några tigrar, den danska är den enda som går åt höger, konstigt…

 

Bild från Siobhan
En svensk tiger är en bild som skapades av Bertil Almqvist som ett annonsförslag till myndigheten Statens Informationsstyrelse och det som blev Vaksamhetskampanjen som bedrevs i Sverige under beredskapstiden.

Tiger foto Chris Ruggles

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Rättegång i mål om Tigern startar

 1. Exakt24 intervjuar Katerina Janouch:

  I en tribunal skulle Sveriges politiker inte komma lindrigt undan.

  Katerina Janouch är författarinnan och journalisten som är kritisk till hur regeringen styr Sverige. Hon anser att kulturpersonligheter spelar en stor roll i opinionsbildning och uppskattar att det bakom kulisserna i etablissemangets finrum troligtvis finns många kulturarbetare som inte är nöjda över den utveckling som landet går till mötes.

  Janouch ger sin syn på yttrandefrihet i landet och kommenterar de utspel som kommit mot den alternativa bokmässan.

  I ett avsnitt i intervjun uttrycker Katerina Janouch bl a sin upprördhet över att kulturarbetare såsom författare, konstnärer, musiker m fl (t ex Aron Flam, Dan Park, Lars Vilks m fl), som förföljs och trakasseras av regimen och t o m sätts i fängelse. Avsnittet börjar vid c:a 6:10, men hela intervjun är mycket värd att se och lyssna till. (Videon publicerades 20 september 2020. Speltid 35:45)

 2. Emilia Åhfelt är arbetsmiljökonsult och parallellt med arbetet i sitt företag skriver hon inlägg på sin blogg.

  Den 26:e januari 2016 skrev hon ett mycket läsvärt inlägg med rubriken ”Mobbning på alla nivåer”, där hon bl a beskriver maktkamp med mobbning som metod.

  I sitt inlägg använder hon Bertil Almqvists originalbild ”EN SVENSK TIGER”. Hon nämner hans namn i texten men frågan är om Emilia Åhfelt fick tillstånd eller inte av Beredskapsmuseet, d v s det privatägda företaget, där ägaren heter Marie Andrée att använda bilden.

  Länk till konsulten Emilia Åhfelts inlägg på sin blogg (med tiger-bilden) finns att beskåda här:

  http://www.emiliaahfelt.se/2016/01/26/mobbning-p%C3%A5-alla-niv%C3%A5er-30310512

  Såvitt jag minns har jag sett originalbilden ”EN SVENSK TIGER” användas väldigt många gånger i massor av olika sammanhang. Både i media, på bloggar mm och jag har hittills aldrig sett eller hört att det gått till någon upphovsrättslig tvist som måste lösas i domstol.

  Jag hoppas och tror att Aron Flam frias ffa därför att han gjort en omfattande omarbetad egen version av ursprungsbilden.

 3. En populär serie som rullat på netflix är tigerking. Tigrar är tydligen populära sällskapsdjur i Usa där dem inte hör hemma.

 4. Om Aron varit en lismande pk kille, hade han inte anmälts för ha använt tigern till sitt bokomslag.
  Nu är Aron kritisk och utmanar överheten, just som komiker ska vara och då vill man göra komik straffbart.
  De kan aldrig lyckas fälla honom, för annars är rättsväsendet helt korrupt.
  Ska domstolarna syssla med dessa typer av påhittade brott ?
  Rikta istället in era resurser på verkliga brott.

 5. Vad som är ett hot mot rikets säkerhet är att nuvarande regering får fortsätta.
  Ett annat hot är de som gick ut på galej då Pettersson fälldes, för de anser inte att yttrandefrihet är en gammal rättighet från Vikingatiden, då som nu bara de fria männen och deras hustrur fick tala.
  Det är de som går på galej som anser att detta även skall råda nu, nu i meningen att du måste vara PK.

Kommentera