Polisen fruktar hämnd för nattens mördade

BROTTSLIGHET. Efter gårdagskvällens dödsskjutningar av en 16-åring i Nyfors, Eskilstuna och en 21-åring i Brandkärr, Nyköping bekräftar polischefen i Sörmland att båda offren var kända av polisen sedan tidigare och kopplade till kriminella nätverk, rapporterar SVT.

Nu fruktar polisen att hämndaktioner kan inträffa. – Eftersom vi vet vilka offren var, vidtar vi åtgärder för att motverka och bromsa situationen som har uppstått för att det inte ska hända, säger Mikael Backman, polisområdeschef i Sörmland.

Polisen understryker emellertid att de inte tror att de två dödsskjutningarna har någon koppling.

-Pettersson är dock övertygad om att de två morden är kopplade till Sveriges migrationspolitik…

Om Brandkärr på bloggen…

Om Nyfors på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Polisen fruktar hämnd för nattens mördade

  1. Mohamed Omar skriver i Det Goda samhället om begreppet hämnd inom islam och om hämndaktioner som numera även riktas mot Polisen. Mohamed Omar skriver om kriminella unga män som känner sig kränkta och som hämnas genom att bränna bilar, unga män som inte heter Kalle och Johan, utan snarare Ali och Muhammed. När man känner sig som en egen grupp så blir steget kortare till att tänka att ”det här är inte mitt samhälle” och ”det här är inte mina lagar”. Dessa tankar kan förstärkas av fundamentalistisk islam, för även om de unga männen i gängen inte är religiösa, så är erfarenheten att deras attityder ändå kan vara präglade av islamisk fundamentalism, en övertygelse om att man har en ”högre moral” eller tillhör en ”bättre kultur”. I fundamentalistisk islam finns en föreställning om en lag som står över människornas lagar, och det är lagarna som kommer till uttryck i Koranen och profeten Muhammeds undervisning, och som kallas ”sharia”. Det är bara denna lag som förtjänar verklig respekt. En aspekt av denna sharialag är vedergällningen, på arabiska ”qisas”, det vill säga om du gör skadar mig så skadar jag dig. Det är sannolikt att man inte ser polisen som ”sin polis” om man inte ser sig själv som en del av den svenska gemenskapen, utan som en egen, utanförstående grupp. Då blir polisen som ett ”gäng” i detta ”gängkrig”. Polisen är liksom ”svennarnas gäng”. Om det gänget tar sig in på ditt område och ”skadar” dig, så upplever du att du har rätt att ta ut hämnd.
    https://detgodasamhallet.com/2017/11/29/det-nya-sverige-tar-form-ett-steg-i-taget/

  2. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Fullt klart om en invandrare skjuter en annan invandrare så kan inte den moderna svenska människoliknande personen koppla detta till invandring. De har ju läst att det viktigaste för oss i Sverige är att fortsätta med nuvarande invandringsvolym helst öka den, de har alla partier o stort sett varit överens om, så då måste det vara bra.
    Dessutom om invandrare in spe, skulle få höra att invandrare blir skjutna i bidragsparadiset så kanske de avstår från att komma.
    ”Oh mamma mia vi kanske blir helt utan vård och omsorg när vi blir äldre eftersom den sköts ju helt och hållet av invandrare enligt vår statsminiminister” tänker den PK moderne svensken.
    Arma enfald.

  3. Helt klart Pettersson finns det en sammankoppling mellan invandringen och kriminaliteten. Att inte polisen kan se den beror nog på att de måste fokusera på vad som kan tänkas vara hat brott.

KommenteraAvbryt svar