Stäng

Kinas CO2 utsläpp ökade med sju gånger Sveriges totala

SKATTER & MILJÖ. Bonus-Malus är latin för Bra-Dålig. Bonus för den som kör mindre miljöbelastande bilar och en straffavgift för den som kör särskilt törstiga fordon, där straffavgiften används för att finansiera bonusen. Så är bonus-malus, tänk att fungera. Tanken kanske var god, det skulle minska antalet äldre bilar på vägarna men det fungerar inte och då tar vi inte med elbilarnas miljöutsläpp när de tillverkas eller att det är bäst för miljön och klimatet att slita på gammalt i stället för att köpa nytt. 

Kina planerar och bygger minst 2000 jättelika kolkraftverk medan Miljöpartiet jagar svenska bilister.

Det är en skatt på ägande inte på hur mycket man kör, där fungerar bränsleskatterna bättre. Syftet med bonus-malus är ökade skatteintäkter som så mycket annat regeringen gör och som inte har ett dugg betydelse för de globala miljön eller klimatet.

Utsläppen av fossil CO2, den gas som påstås ligga bakom den globala uppvärmningen ökade med 406 miljoner ton 2019 enligt BP Statistical Review of World Energy. Enbart diktaturen Kina ökade sina utsläpp med 318 miljoner ton CO2.

Sveriges totala CO2-utsläpp var 46.3 miljoner ton 2019 enligt samma rapport. Enbart Kinas ökning är alltså nästan sju gånger Sveriges totala utsläpp. Sveriges klimatpolitik, från subventioner för elcyklar, plastpåseskatt eller bonus-malus systemet har ingen som helst effekt på det globala klimatet vad än miljöpartiet säger.

Det är ren idioti, täck tanken att vi parkerar våra bilar för gott, stänger alla fabriker och släcker ned allt för att lägga oss ned och dö. På två månader har Kina ökat sina utsläpp mer än vad hela Sverige släpper ut.

Det visar att regeringens klimatpolitik är flum av värsta sorten. Regeringen vill ha in skattepengar för att finansiera invandringen, något annat rationellt motiv verkar inte finnas.

Klimatet struntar totalt i nationsgränser eller CO2 per capita, det är de totala utsläppen som spelar roll, och där kan Sverige inte hjälpa till. Våra utsläpp stod för 1.3 promille (tusendelar) av de totala globala utsläppen.

Läs mer på Cornucopia…

– Pettersson undrar om Miljöpartiet verkligen tror att det hjälper att stänga Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 reaktioner på “Kinas CO2 utsläpp ökade med sju gånger Sveriges totala

 1. Höga utsläpp av CO2 är bra för all växtlighet här på Jorden och hjälper oss att undvika svält.
  Däremot påverkas Jordens klimat inte alls eller möjligen helt obetydligt av mer CO2 i atmosfären.

 2. Tänkvärd och läsvärd Insändare i Gefle Dagblad 2019, med rubriken: ”Känsla eller fakta i klimatdebatten? Svenskarna är faktiskt bara 0,1 procent av jordens befolkning”. Insändare: ”På insändarsidorna i länets lokaltidningar och i media generellt återkommer med jämna mellanrum ett känslobaserat mantra om vad svensken i gemen måste göra för att rädda jorden och klimatet.

  Sluta flyga och sluta äta kött är vad det brukar går ut på. Men om man lite nyktert och faktamässigt tittar på vad dessa mantraspridare påstår visar sig faktisk en annan sida – världen består inte bara av Sverige. För i Sverige bor bara drygt 0,1 procent av jordens befolkning.

  Enligt internationell statistik via IEA (International Energy Agency), där Sverige är medlem, eller EDGAR, släpper Sverige per capita ut cirka 4,5 ton koldioxid per år, som jämförelse är medelvärde för samtliga länder 4,8 ton koldioxid per capita. Det innebär att Sverige står för drygt 0,1 procent av världens koldioxidutsläpp.

  Om nu alla i Sverige slutar äta nötkött, vilket ska ge en bra känsla, minskas de utsläpp som nötkreaturen medför med, just det, 0,1 procent. För av jordens alla nötkreatur finns en promille i Sverige, vilket kan läsas i statistik från exempelvis FAOSTAT (Food and Agriculture Organization of the United Nations).

  Om alla i Sverige även slutar flyga minskar utsläppen av koldioxid ytterligare, dock med långt mindre än 0,01 procent. För enligt det statliga affärsverket, Luftfartsverket, står det svenska flyget av cirka fem procent av Sveriges totala utsläpp av koldioxid.

  Så när många i Sverige antingen tror att Sverige är världen eller att hela världen lyssnar på vad vi säger och gör och slutar äta kött, slutar flyga och så vidare är det lätt att konstatera att i andra delar av världen gör de annorlunda. I exempelvis Kina öppnas i oktober Pekings nya flygplats som är tänkt att kunna hantera 72 miljoner passagerare varje år, till och med 100 miljoner om så behövs.

  En annan viktig fråga är hur mycket jag, som svensk skattebetalare, kommer att miljöbeskattas av den nuvarande regeringen för att kompensera för all den utveckling som sker utanför Sverige, till exempel de 216 nya flygplatser som de kinesiska myndigheterna avser att bygga de kommande 15 åren.

  Så även om svensken i gemen, i sann rödgrön anda slutar med så mycket som möjligt, utan att dö på kuppen, beskattad upp till hårfästet och med en känsla av att göra gott, sätter sig på en överväxt betesmark och spelar på läppen så blir koldioxidutsläppen i världen ändå kvar till nästan 99,9 procent. https://www.gd.se/artikel/insandare-kansla-eller-fakta-i-klimatdebatten-svenskarna-ar-faktiskt-bara-0-1-procent-av-jordens-befolkning

  1. Visst i idioti, där leder Sverige stort….och då främst med den s.k. ledaren för detta, Stefan Löfven.

 3. Måste bara ;

  https://rairfoundation.com/breaking-swedish-journalist-ingrid-carlqvist-arrested-for-the-hate-crime-of-journalism-exclusive-interview/

  BREAKING: SVENSK JOURNALIST INGRID CARLQVIST ARRESTERAD FÖR JOURNALISTIKENS ”HATBROTT” (EXKLUSIV INTERVJU)
  Upplagt av Renee NalDen 17 september 20200 kommentarerAmy Mek, anarkotyranni, danska Stram Kurs Party, Ingrid Carlqvist, Malmö, Malmö Riots, Maria Celander, Näthatsgranskaren, Koranen, RAIR, RAIR Exklusiv intervju, RAIR Foundation, RAIR Foundation USA, Rasmus Paludan, Stram Kurs, Sverige, Tomas Åberg
  I den senaste delen av en serie exklusiva intervjuer med RAIR Foundation USA med Ingrid Carlqvist avslöjade den svenska journalisten och författaren att hon och hennes kollega Maria Celander anklagas för ett hatbrott av den svenska regeringen för innehåll som publicerats på deras webbplats .

  Ingrid Carlqvist och Maria Celander, som tidigare var mainstream-journalister som nu arbetar självständigt, tas till domstol den 2 november 2020. Paret får upp till två års fängelse.”

 4. Om miljösekten försvann så skulle vi ha en förorening mindre.
  Sans, sunt förnuft, logik och konsekvenstänk finns inte i miljösektens sinnesvärld.

 5. Eftersom Kina släpper ut mer då måste väl stora Sverige släppa ut mindre. Varför ser inte MP till så vi får som straxt efter kriget, då var cykel och apostlahästar det huvudsakliga transportsättet. Längre sträckor tåget draget av ånglok, det är väl för smutsigt nu, ni förbjuder folk att resa längre sträckor helt enkelt.
  Ingen el, inga bilar och många att försörja. MP ni hörde väl vad Magdalena lägg skatt på allt, men tänk på att om ni drar ner för mycket då har inte ens dagens ryggrad skattebetalarna något jobb och statens kassakistor blir fort tömda.
  Inför skatt på luften vi andas, ge oss inte mer än vad en genomsnittlig ledamot i Riksdagen gör av med, alltså minimalt det blir väl sisådär 390-400 liter i timmen normal förbrukning i vila.
  Inte tänker ni väl dra ner på importen av arbetskraft, till de stillastående fabrikerna, tänkte väl det.
  Ni politiker måste dra ner lönen för riksdagen får bli digital ni sitter hemma och er lön är som medellönen för industriarbetare, bra va. Tyvärr finns inga industriarbetarejobb kvar så ni får nöja er med arbetslöshetsstöd men de kassorna är slut, ni blir tvungna att klara er utan lön.
  Ni får glädjas åt att lyssna till alla uppretade arbetslösa invandrare som kräver era huvuden på fat eftersom de ingen mat finns att få, tänk på att det blir halal, avhuvning utan bedövning.
  Det är en snabb procedur och därefter får ni spela vändåtta med djävulen.

 6. Borde inte MP emigrera till Kina och där driva sin miljöpolitik?
  Sverige ligger väldigt långt framme i all miljöpolitik, så ifall de vill göra skillnad, driv kraven mot den del av världen som har i särklass högst utsläpp.

 7. Jag är avundsjuk på kineser. De använder säkert sugrör och har riktiga ballonger till barnen till skillnad på Sverige där barnen tvingas leka med ballonger på nätet från McDonalds.
  Allt som är roligt för barn tas bort.

 8. Bonus-Malus används även inom det sociala där de dåliga svenskarna ska betala världens högsta skatter och de bra (röstboskapen) får bidrag!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: