Stäng

Indianerna ger upp i Sverige, liksom USA:s ursprungsbefolkning fick ge upp för massinvandringen

RASISM. Den svenska elithockey-klubben Frölunda Indians ger upp traditionen och kommer att byta ut sin logga som föreställer en indian. ”Att byta logotyp blir ingen lätt process och inget föreningen heller tar lätt på”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Göteborgslaget kommer nu att jobba för att ta fram en ny logga som ska finnas på plats inför säsongen 2021/2022.

-Pettersson undrar om någon frågat USA:s ursprungsbefolkning? Jag kan inte tänka mig att de hade något emot logan som är positiv.

Vi borde kanske skänka en tanke åt de verkliga indianernas öde. Amerikas ursprungsbefolkning kämpade tappert mot massinvandringen, men det var hopplöst för invandrarna blev bara fler och fler, och till slut var urinvånarna besegrade och dömdes till en tröstlös och meningslös tillvaro i reservat där de bor än idag och hur det kan gå för vikingarnas ättlingar om vi inte passar oss…

 • TIDIGARE 2020-07-05 Allt kan vara rasism, utom invandringen…

GALENSKAP. Det verkar som hela världen blivit galen i spåren efter corona och den kriminelle George Floyds död. Allt kan vara kränkande och rasism.

Ny överväger hockey-klubben Frölunda Indians att ta bort tillnamnet ”Indians” ur sitt varumärke, liksom bilden av den indianhövding som förekommer i klubbens logotyp.

Frågan, som diskuterats under är åter aktuell och Frölundas ordförande Mats Grauers att klubben arbetar med att ta fram nya förhållningsorder kring varumärket.

Under 2015 anmälde en privatperson speedwaylaget Indianerna och hockeylaget Frölunda för diskriminering eftersom lagnamnen och symbolerna ger en stereotyp bild av indianer.

Frölundas hockeykrigare borde tänka på de riktiga indianernas öde

Då slängde Diskrimineringsmannen anmälan i papperskorgen utan åtgärd.

HockeySverige.se

-Pettersson kan inte se att namn eller symboler diskriminerar någon person eller folkgrupp, tvärtom är symbolerna positiva.

 

Har ni tänkt på att vikingen ofta används som symbol och jag ser inget negativt i det…
khaleds_kaviar
I 66 år har det varit en lintott på tuben utan problem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 reaktioner på “Indianerna ger upp i Sverige, liksom USA:s ursprungsbefolkning fick ge upp för massinvandringen

 1. Någon som ifrågasätter namnet landskapet ” Lappland” samt ett flertal användande av ordet ” Lapp” samt orter?

 2. Vilka jävla Muppar…dom kanske skulle ha grodan Kermit på tröjan.

  Frölunda Muppets

  Ä va fan, hare lr kyckling går väl också bra

  Frölunda Chickens
  Frölunda Rabbits

 3. Jag har svårt att förknippa ett klubbmärke med en Indianhövding som rasism.Det symboliserar väl snarare mod och styrka.Glass med en Eskimå på förknippar man med något kallt och gott i Sommarvärmen.Det här har spårat ur fullständigt när man tycker sig se rasism och kränkningar ta mej f_n överallt.Dom som konstruerar dessa problem är dom största rasisterna.Åtminstone mot den vita rasen som har blivit paria i deras ögon.Projicering kallas det på psykologispråk.

 4. Nu inser Stenbock att jag alltid varit lite efterbliven….
  På de dåtida film-matinérna var det alltid de vita som segrade med sina överlägsna vapen mot Indianerna,som stred tappert med sina pilbågar. Hela bio-salongen jublade när Hopalong & Co dödade ”rödskinnen”.(får man skriva det ordet ? )
  Tror jag var en av få som var besviken på finalen !
  Buffalo Bill var nog en av de första som upptäckte de mord,och de vitas försök till evig utplåning,av dem.
  Idag hedras denne man med ett Museum i Klippiga bergen,som söker visa upp sanningen bak tragedin.
  Har senare i livet träffat på indianer som inte längre var sig lika,från den gångna filmtiden.Sett filmer hur dessa bekanta stammar idag fortfarande lever i sina reservat. Oftast i undanskymda delar av USA där de söker livnära sig så gott de kan,med boskapsuppfödningar.
  Denna urbefolkning är i mina ögon de som har fått lida av Europérnas erövringar och maktbegär.

  1. Har varit på muséet ligger i Cody. Även dansat med indianer vid en ceremoni i Pipestone. De där vänster idioterna vet inte vad eller varför de håller på som de gör.
   Tragiskt att de som sitter i ledningarna inte ber dom dra år helvete med sitt skit.

 5. Ja i 66 år har en blond svensk kille vid namn Kalle fått stå för Kaviartuben så varför nu inte 66 år framåt en afrikan vid namn Khaled?

  Påminner mig om en norsk satsning där ett mejeriföretag gjorde reklam för mjölk med den ung afrikansk kille i fronten! Undrar om den reklamen slog?

  1. Med tanke på att negr… svarta afrikaner vanligtvis inte kan bryta ner laktos så var det nog ett mindre bra val.

 6. Det är väl meningen att klubben skall stå högst på prispallen så hur det kan anses rasistiskt eller nedsättande övergår min fantasi.

 7. Går det bra med Kålle o Ada på framsidan och Osborn på ryggen? Eller finns det fortfarande någon som exempelvis heter Ada eller Osborn och känner sig kränkta?

 8. Allting är tydligen kränkande och rasism för de ”vänsterefterblivna”! Ingen nämner något om den importerade rasismen och de kränkningar som vi dagligen utsätts för! Hat mot oss predikas helt öppet och våra myndigheter verkar inte förstå allvaret? Dessutom betalar vi en avsevärd hög summa i skatt för att dessa människor kan utöva sin rasism mot oss! Upp och nedvända världen!

  1. … samt att alla som tänker normalt bär sina Frölundatröjor med stolthet och retar oliktänkarna så länge de håller.

 9. En gigantisk skillnad är att civiliserade människor invandrade till Nordamerika och ersatte bl.a. kannibalism med civilisation. De ursprungsinvånare som hamnade utanför USA:s gräns måste nu stoppas med en mur för att inte vilja ta sig in i landet. Så stark är viljan att söka sig till den vite mannen för att bli ”diskriminerad”.

 10. Snälla är ni hockey lag eller en samling nickedockor…Skäms…
  Går aldrig mer med familj och ser dessa messar.
  Ponnsan
  AFS

 11. Tänk vilket genomslag, en liten grupp vänsteraktivister fått i hela samhället.
  Identitetspolitiken försöker hitta på något som skaver mellan grupper, skrika högt om detta och skapa konflikter i samhället.
  De vill söndra och krossa välfärdsstaten.
  Varför viker så många ner sig och knäböjer för hatets folk?

  1. Ganska enkelt…… om man sett alla dessa videor där skrikvänstern härjar runt i samhället och utsätter folk för olagliga påtryckningar, mer eller mindre tvingar random personer att ”ge avbön” eller vad man skall kalla det, Att få skriket i örat på en restaurang av instormande radikalister, att man gynnar en ägare som inte annonserar utåt att man är BLM eller AFA anhängare, och där vänsterpöbeln inte ger sig förrän du lämnat stället.

   Skrikvänstern är numer ingen liten rörelse och har blivit livsfarlig för vanligt folk som står emot.
   Hoppas Trump stoppar detta i USA och att svenskarna vågar stå emot bättre än dom visat hitils. Ännu har jag inte sett detta fenomen dras till sin spets här, men det lär nog dyka upp så småningom.
   Då gäller det att stämma i bäcken direkt.

   Att tvinga folk ta ställning för eller emot är fruktansvärt kränkande och borde finnas högt upp i straffskalan.

 12. En hyllning till Indianerna, för deras mod i krig och fred mot den vite mannen, skall dras i smutsen av någon rättrådig PK stolle, nu blir kontentan att vi ställer oss frågan,
  var inte indianerna värda en hyllning,
  vad blev fel i den frågan om mod och kämpa glöd för det som de trodde på sitt eget land!!
  Finns indianerna ??, eller är allt en skröna,
  hur tänker Frölunda???

  1. Att vika ner sig så enkelt visar på en dålig ledning, eller är det så att Frölunda har ”sånt folk” i styrelserummet. Har frågan varit på högre nivå, utanför föreningen eller är det förbundet som markerar och ”böjer knä”? Får fansen nån röst?

   Faaan, man blir så trött på dessa som ständigt går i koppel.

 13. Sååå ynkligt att pudla. Tacka vet jag kajakklubben Eskimå där fick PK idioterna ett rakt svar : Vi har hetat Eskimå sen 1942 och det tänker vi fortsätta med”. Nu väntar vi bara på att Indianerna i Kumla ska pudla också.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: