Stäng

En olägenhet som bygger på en vägg av oförstånd

INSÄNDARE. Bostadsbristen är en olägenhet som stänger dörren för ett öppet erkännande av att vi är riktigt i hissen. Läget är uselt, utsikterna små. Utan vyer är vi är instängda våra låsta små celler. Avskärmade från nuet och upplåsta vid mobilen. Utgången är oviss. Ingångna avtal bryts och löften sopas under mattan. Man får dammsuga efter korn av sanning från talarstolar och taburetter.

Rolf Malm

Lönndörrarna står på vid gavel för dem som gör politiska tavlor eller faller ur ramen. Värdegrunden är gemensam bara för det fåtal som har inträdesbiljett till herresätet och sitter säkert i den politiska lekstugan. Kyrkorummet har blivit valstuga. Det knarrar nere på verkstadsgolven och knorras i stugorna. Allt fler blir soffliggare och håller sig inne för att inte bli ommöblerade ute. Av oborstade kräk utan städat uppträdande och polityr. Vi blir mattlagda av stress och som trasmattor av klimatångest.  Varje skrymsle är öppet för insyn. Trösklarna är höga för fria rörelser. Vi är golvade i en fönsterlös åsiktskorridor och av hitflyttade hyresgäster som antas kunna leva på en kvadratmeter var. Det finns inte rum för tankeverksamhet i Kammaren. Hjärnkontoret står stilla. Ryggstöd saknas i riksdagsbänkarna. Man svarvar till det man inte pallar, hyvlar av fakta, spånar fritt och ser inte att det lackar åt helvete under den tunna fernissan av kompetens. I högsätet sitter en gammal stoppkloss som håller alla dörrar öppna så länge han inte behöver bry sig om att restaurera sitt gamla spökhus. Den gamla välförsvarade borg som han låtit förfalla till ett ruckel och spillror av sitt forna jag. Han skiter ständigt i det blå skåpet och sitter nu inlåst i kansligarderoben som verbalt handikappad träskalle med Pinoccionäsa som han till allas förfäran ständigt lägger i blöt. Här finns inget tak för vanvettet. Ingen planbeskrivning. Knappt något annat än knappandet mot folkviljan. Ett folk som klättrar på väggarna av knapphet. Som knappt överlever när övriga världen fått merparten av deras skattepengar. När knappt 30% av lönen blir kvar oskattad. Det är helknäppt och helt felknäppt. De högst på byggstegen sågar all kritik och målar upp en drömkåk. Betongsossarna har målat in sig i hörnet och tar ställning mot de som i grunden vill planera för återuppbyggnad av det förslummade folkhemmet Sverige.

Ett målande exempel är när A hyr ut sin lägenhet för 10.000/mån. B flyttar in, etableringsbidrag betalar första hyran. Så flyttar C in och betalar halva hyran till B. Bostadsbidrag står för stor del. B och C har många barn så barnbidragen räcker till hyran. Så säljer B och C folkbokförings-adress till D,E,F,G,H,I,J och K för 1000 kr styck. Det ger 8000/mån skattefritt. B och C bor gratis och får pengar över för åka på semester till det hemland varifrån de flytt och ta hit resten av släkten. Som i sin tur kan bidra med alla sina bidrag. Det blir trångbott och ungarna får svårt med läxläsning och språk. Blir förvirrade och förbannade och ger sig ut och skjuter varandra och slår ner svenskar. Det är en hederssak.

Att förklara detta för våra politiker är som att tala till en vägg. De slår knut på sig själva för att bygga murar mot folkviljan. De sågar av den gren de sitter på, hyvlar av Svensson, gräver den grop de kommer att falla i och lämnar dörren öppen för objudna våldgäster. Det enda de bygger är ett misstroende stort som ett höghus. Det sitter som gjutet. De spränger alla gränser för lögnaktighet och snickrar ihop en potemkinkuliss sittande i sitt glashus. De bränner alla broar, grusar allt hopp, tömmer ladorna, portar alla konstruktiva arkitekter, river alla barriärer, bygger moskéer och bränner kyrkor, underbygger rasism och raserar välfärden. Blockerar alla nödutgångar, bygger sin verklighet på synvillor, låser in sig i de fina salongerna, är svängdörrar för islamska trojanska hästar, men har inte alla hästar hemma, har återinfört fattighuset, lägger ner sjukhusen och släpper ut kåkfarare. Skyller politiskt byggfusk på polisen, på lärarna, vårdpersonalen, nazismen och privata sektorn. De bygger ett luftslott av svikna vallöften, falska ideal, ruttet byggmaterial och föråldrade verktyg. Byggjobbarna hoppar av socialistbygget. Den i Sagerska huset mäter med gamla tumstockar och yxar till en värld utan knivskarp konkurrens där svartjobbarna i Riksdagshuset tror sig vara byggmästare med det bästa vattenpasset. Styrda av en galen klimatsekt som bygger sin värld på den vetenskap som en liten skolflicka anser sig behärska bättre än denna tidigare uppbyggliga vetenskap. Från upplysningstid går vi åter in i medeltidens mörker av svartkonst, barbari och häxbränneri. Bokbålen byggs allt högre. Även solen har sina fläckar, men nu kan vi kallt konstatera att de blir allt färre och att en ny liten istid står för dörren.

Dessa demolanter kallar sig demokrater. De måste avträda innan de gör Sverige till ett enda stort, diktatoriskt skithus. Håll Sverige rent!

Rolf Malm

Jag bugar och TACKAR för alla vänliga samtal, mejl, alla härliga, roliga, kloka  kommentarer, alla tips och inte minst för alla bidrag till en gammal fattigpensionärs ropande i öknen. Min bok om Sveriges förljugna politiska historia ” Sverige 2084” hoppas jag få klar innan årsskiftet. Om hälsan, ekonomin och min skröpliga dator tillåter. Och om jag ännu en tid kan hålla mig undan från Storebrors allt mer hotande öga.

Swish 0722 – 84 70 52, bankkonto SEB 5005 01 187 30, kontakt rolflmalm@gmail.com.

Gå med i namninsamlingen folkomrosta 2021.se Stöd alternativ till statstelevisionen, som t.ex tittarstyrda Swebtv!

 

8 reaktioner på “En olägenhet som bygger på en vägg av oförstånd

 1. Rolf!

  Dina texter är en njutning att läsa!
  Dina texter ger en allvarlig bild av verkligheten!
  Dina texter är fantastiska!
  Tack Rolf!

 2. Bostadsproblemen löser regeringen enkelt. De säger bara ”Det är helt oacceptabelt” så finns det helt plötsligt massor av tomma bostäder.

 3. Genom att fylla på med mer bostadsbehövande, kan regeringen höja bostadspriserna och därmed taxeringsvärdena rejält inför den kommande fastighetsbeskattningen.

 4. …Men om familjen söker bostadsbidrag först och efteråt folkbokför ett antal människor mot betalning blir det återkrav efteråt…Hoppas jag iaf…
  Men man kan alltid skylla på att man inte kan svenska och visste inte att man måste meddela FK om ” hyresgäster” som flyttade in efter bostadsbidraget beviljades

  1. Inget betalas tillbaka, ”Det går inte att lugga en skallig”.
   Pengarna förvaras redan av IS.
   Och betraktas av regeringen som bistånd.

 5. Fel.
  Om det några personer som är folkbokförda så betalar Försäkringskassan bostadsbidrag bara för den del av lgh som enligt FK ska familjen disponera.
  Dvs om hyran är 10 000 och är 4 pers folkbokförda så förväntas varje betala 2,5 tkr.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: