Migrationsverket minskar ersättning till asyljurister


INVANDRING. Den som söker asyl i Sverige har normalt rätt till juridiskt biträde under asylprocessen. Det är Migrationsverket som förordnar offentliga biträden och som sedan i samband med att asylfrågan avgörs fattar beslut om ersättningen till biträdet. Man behöver inte vara verksam på advokatbyrå för att agera som offentligt biträde i utlänningsärenden, men historiskt sett är det en vanlig ordning och något som ofta hålls fram som en av garantierna för en rättssäker migrationsprocess, skriver Svenska Dagbladet

Anne Ramberg Foto: Frankie Fouganthin, Wikipedia – Eget arbete

Nu har Migrationsverket börjat specificera vilka arbetsmoment som är skäliga att betala ersättning för i asylprocessen, och vilket tidsåtgång som är rimlig för jurister att ta betalt för. Det tycker Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund, inte är kul. Ramberg har gjort sig känd för att säga att humanismen kräver att man får göra avkall på sin välfärd, från sin bostadsrätt på 218 m2 värd 16 miljoner som hon delar med sin man. Ramberg har även berättat om sin tuffa uppväxt, där mamma fick gå 1,5 km till NK för att handla.

Nu, säger Anne Ramberg att humanism och asylsölande är inte lika kul om man inte får tjäna så mycket pengar på det. Ersättningen är 1.404 kronor i timmen plus moms. Alldeles för lite tycker Anne.

-Pettersson tycker att vi löser problemet för advokaterna genom att minska asylinvandringen till noll, så kan Rambergs kollegor ägna sig åt lönsammare saker i humanismens tjänst…

Om Anne Ramberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Migrationsverket minskar ersättning till asyljurister

 • Kungen

  LÄGG NER MIGRATIONSVERKET HELT.
  STARTA ÅTERVANDRINGSVERKET NU – DET ÄR MÅNGA SOM SKA UT. JU FÖRR DESTO BÄTTRE

  Gilla

 • Tony

  Fan vad jag är trött på att se trynet på denna uppblåsta kärring,
  hon ser verkligen lej ut !

  Gilla

 • G Nordström

  Helt rätt Pettersson. Inga sökande bästa åtgärden. Att asylsökande vill ha en advokat beror på att de kan ljuga ihop en bättre historia. Nä dessa legitimerade tjuvar skulle som alla andra entreprenörer lämna anbud, lägsta budet får uppdraget.

  Gilla

 • Argus

  Så advokatsamfundet anser att det fins kriminella ibland asylsökarna?

  I Finland menar man på att det inte är olagligt att söka asyl och därigenom behövs inte advokater.

  Gillad av 1 person

 • Cinna

  Men, Anne Ramberg, hur var det du sa;
  ”Man måste göra avkall på sin välfärd för humanismen.” -Gäller inte det dig själv, Anne Ramberg och dina advokat-kollegor? Eller gällde det bara svenska pensionärer?! 😂

  Gillad av 3 personer

 • hllviken

  llll

  Gillad av 3 personer

 • gamgubben

  Kanske är det snålt, jag drog nyligen ut en tand, struligt värre att få ut den tog i det närmaste 2 timmar kostnad 4985:-
  Det har väl nu blivit en väl utarbetad rutin för lagvrängarna att stötta en asylsökande så förmodligen är det ok. Men visst vore det bra om de strejkade och inte tog sådana ärenden, då skulle per automatik invandringen minska. Vi kan nog sänka deras ersättning ytterligare.

  Gillad av 3 personer

  • Tanten

   Otrolig kostnad! Inte undra på att våra pensionärer inte har råd att gå till tandläkaren! Dessutom med förstörda tänder av tandläkare, amalgam etc.

   Gillad av 1 person

   • gamgubben

    Tanten! Det blev inte billigare när de införde rabatt efter 3000:- respektive 15000:- Tro inte att folktandvården är billig, de ger bl.a, i vissa län, de anställda påslag på lönen beroende på omsättning och vinst. Vid ett tillfälle skulle de göra en brygga åt mig, då hade jag redan spenderat över 15000:- så jag skulle betala endast 15% av totalen. Jag begärde offert fick en offert där jag skulle betala 33600:- för 5 tänder det innebar att bryggan skulle kosta brutto 224000:- .Naturligtvis skulle bruttot varit 33600:- men de liksom politiker kan ej heller räkna.
    En privat tandläkare gjorde bryggan, min kostnad 5450:-

    Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: