Migrationsverket minskar ersättning till asyljurister

INVANDRING. Den som söker asyl i Sverige har normalt rätt till juridiskt biträde under asylprocessen. Det är Migrationsverket som förordnar offentliga biträden och som sedan i samband med att asylfrågan avgörs fattar beslut om ersättningen till biträdet. Man behöver inte vara verksam på advokatbyrå för att agera som offentligt biträde i utlänningsärenden, men historiskt sett är det en vanlig ordning och något som ofta hålls fram som en av garantierna för en rättssäker migrationsprocess, skriver Svenska Dagbladet

Anne Ramberg Foto: Frankie Fouganthin, Wikipedia – Eget arbete

Nu har Migrationsverket börjat specificera vilka arbetsmoment som är skäliga att betala ersättning för i asylprocessen, och vilket tidsåtgång som är rimlig för jurister att ta betalt för. Det tycker Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund, inte är kul. Ramberg har gjort sig känd för att säga att humanismen kräver att man får göra avkall på sin välfärd, från sin bostadsrätt på 218 m2 värd 16 miljoner som hon delar med sin man. Ramberg har även berättat om sin tuffa uppväxt, där mamma fick gå 1,5 km till NK för att handla.

Nu, säger Anne Ramberg att humanism och asylsölande är inte lika kul om man inte får tjäna så mycket pengar på det. Ersättningen är 1.404 kronor i timmen plus moms. Alldeles för lite tycker Anne.

-Pettersson tycker att vi löser problemet för advokaterna genom att minska asylinvandringen till noll, så kan Rambergs kollegor ägna sig åt lönsammare saker i humanismens tjänst…

Om Anne Ramberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Migrationsverket minskar ersättning till asyljurister

 1. LÄGG NER MIGRATIONSVERKET HELT.
  STARTA ÅTERVANDRINGSVERKET NU – DET ÄR MÅNGA SOM SKA UT. JU FÖRR DESTO BÄTTRE

 2. Helt rätt Pettersson. Inga sökande bästa åtgärden. Att asylsökande vill ha en advokat beror på att de kan ljuga ihop en bättre historia. Nä dessa legitimerade tjuvar skulle som alla andra entreprenörer lämna anbud, lägsta budet får uppdraget.

 3. Så advokatsamfundet anser att det fins kriminella ibland asylsökarna?

  I Finland menar man på att det inte är olagligt att söka asyl och därigenom behövs inte advokater.

 4. Men, Anne Ramberg, hur var det du sa;
  ”Man måste göra avkall på sin välfärd för humanismen.” -Gäller inte det dig själv, Anne Ramberg och dina advokat-kollegor? Eller gällde det bara svenska pensionärer?! 😂

 5. Kanske är det snålt, jag drog nyligen ut en tand, struligt värre att få ut den tog i det närmaste 2 timmar kostnad 4985:-
  Det har väl nu blivit en väl utarbetad rutin för lagvrängarna att stötta en asylsökande så förmodligen är det ok. Men visst vore det bra om de strejkade och inte tog sådana ärenden, då skulle per automatik invandringen minska. Vi kan nog sänka deras ersättning ytterligare.

  • Otrolig kostnad! Inte undra på att våra pensionärer inte har råd att gå till tandläkaren! Dessutom med förstörda tänder av tandläkare, amalgam etc.

   • Tanten! Det blev inte billigare när de införde rabatt efter 3000:- respektive 15000:- Tro inte att folktandvården är billig, de ger bl.a, i vissa län, de anställda påslag på lönen beroende på omsättning och vinst. Vid ett tillfälle skulle de göra en brygga åt mig, då hade jag redan spenderat över 15000:- så jag skulle betala endast 15% av totalen. Jag begärde offert fick en offert där jag skulle betala 33600:- för 5 tänder det innebar att bryggan skulle kosta brutto 224000:- .Naturligtvis skulle bruttot varit 33600:- men de liksom politiker kan ej heller räkna.
    En privat tandläkare gjorde bryggan, min kostnad 5450:-

Kommentera