TT: Det är trist med fred

UTRIKES. Under en historisk ceremoni i Vita huset i USA i dag skrev Bahrain och Förenade arabemiraten på ett fredsavtal för att normalisera relationerna med Israel. Ceremonin ses som en diplomatisk seger för president Donald Trump. Parterna hyllade varandra för att ha tagit stora steg mot fred och stabilitet.

TT som styr en stor del av svensk media verkar tycka att endast evigt krig duger åt vänstermedia, alternativt att krossa den Israeliska staten och judarna. Idag avfyrades från Gaza mot Israel och enligt Hamas är det inte aktuellt med en tvåstatslösning, Israel ska bort. 

Tidningarnas telegrambyrå har blivit aktivistiska TT

Ytterligare ett antal arabstater är på gång att normalisera sina relationer med Israel. Det sa USA:s president Donald Trump i samband med att Förenade arabemiraten och Bahrain på tisdagen skrev under fredsavtal med Israel i Washington. Marocko, Oman och Sudan verkar stå på tur medan det viktigaste landet Saudiarabien väntar på rätt tillfälle.

– Vi har åtminstone fem-sex länder där det nu går snabbt, vi för redan samtal med dem, sa Trump. Han sa inte vilka länder det handlar om men antydde att Saudiarabien är ett av dem.

Palestinierna verkar ha satsat fel som alltid, de tackade nej till Trumps fredsplan innan de ens hört den.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1305937345678659586

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1305966208827584512

-Pettersson säger som de senaste tio åren, tvåstatslösningen finns redan…

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “TT: Det är trist med fred

 1. ”Arabisk solidaritet”, sämsta skämtet på minst 1400 år! Varför? Jo, vem har utan konkurrens dödat flest muslimer…. trumvirvel….andra muslimer!! Se där på den arabiska solidariteten…

 2. Vänsterns livsluft är konfrontation, vare sig det gäller storpolitik i MÖ, eller ”socioekonomiskt svaga” grupper i Svedala.

  Den dagen det råder fred och lugn är vänstern överspelad. De är mycket klara på detta och gör ständigt var de kan för att få till motsättningar.

 3. Tydligen har TT det som tradition att: ” tycka att endast evigt krig duger åt vänstermedia, alternativt att krossa den Israeliska staten”, åtminstone av rubriker att döma på bara några av de många artiklar som tidigare publicerats i bloggen ”TT-kritik” (avsomnad 2011):
  ”TT förfalskar historien”
  ”TT ljuger om Libanons fredsavtal”
  ”TT gör ingen skillnad på civila och terrorister”
  ”TT som anslagstavla för antiisraelisk aktivism”
  ”TT mörkar om finansiellt stöd till terrorgrupper”
  ”TT ändrar uttalanden, tar bort ”palestinsk terror”
  ”TT skuldbelägger genom språklig dekonstruktion”
  ”Tidningarnas Telegrambyrå: ”al-Aqsa martyrbrigader är motståndsgrupp”,…. osv:
  http://tt-kritik.blogspot.com/2011/04/

 4. ”palestinierna” har ju aldrig missat en chans att missa en chans, så vem är förvånad. Sista stora missen var väl att de gick ”all in” och stödde Saddams ockupation av Kuwait.

  • Det var därför som USA blanda sig i. Saudi begärde hjälp. De stod i tur för dåren. Han blev dödad men nya står på tur.

 5. Om SR eller SVT rapporterar med den vinklingen från TT tycker jag det borde kunna anmälas till granskningsnämnden för opartiskhet. Det där är inte opartisk nyhetsrapportering.

 6. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vi fyrtiotalister och femtiotalister har efter alla s k fredsförsök under vår levnad inte sett tillstymmelse till några göda resultat och en varaktig fred. Det rör sig då om 70 års tid. Vi får nog med all säkerhet leva och dö med det. Hoppet finns alltid men med en historisk återblick är det extremt svårt att uppnå ett gott resultat.

 7. Nu är masken kastad: ”årtionden av arabisk solidaritet för att enas kring en gemensam fiende”. Är också TT infesterat av islamister? Språkbruket tyder på det.

 8. Vart tog det solidariska judehatet i arabvärlden vägen?
  Vi hade ju en överenskommelse att krossa dom tillsammans.
  Vissa vill inte ha fred i MÖ, så det blir svårt att uppnå, tyvärr.

Kommentera