Stäng

Bråk och trakasserier på bibliotek och i simhallar…

BROTTSLIGHET. Samtliga bilbiotek och nästan alla simhallar har upplevt stök och oro de senaste tolv månaderna, rapporterar SVT Nyheter med hänvisning till en ny studie från BRÅ. För simhallarnas del handlar det till störta delen om bråk, men även om sexuella kränkningar och hot.

Carin Schennings, ”Violen från Flen” skulle bli mörkrädd om hon gick på ett bibliotek eller en simhall idag.

Även biblioteken har haft problem med ordningsstörningar. Studien visar även att tre av fyra bibliotek drabbas av stölder. Gemensamt för både biblioteken och simhallarna är att mängden incidenter ökar om verksamheten befinner sig i närheten av större städer och tätorter.

Läs rapporten från BRÅ här…

-Pettersson noterar att BRÅ konstaterar att det är mest män över 15 år som bråkar och trakasserar men att BRÅ inte törs nämna att det är män från kulturer med andra värderingar än vår och ofta helt utan bildning och kultur…

”Den svenska litteraturen hade alltid legat Rosenblom varmt om hjärtat. När han så en gång på en järnvägsresa kom att sitta mitt emot en förtjusande ung dam, som var djupt försjunken i Bonniers Litterära Magasin, inledde han därför genast en hövisk konversation med den sköna och förde snart samtalet in på litterära spörsmål. Hon visade sig vara expedit i en bokhandel i Flen och gav honom inspiration till en sång, som väckt stor avund i Katrineholm”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Bråk och trakasserier på bibliotek och i simhallar…

 1. Sedan år 2005 så får Brå inte berätta om att migratanter är överrepresenterade i brottslighet. Jag kan berätta att när nysvenska ungdomsgäng dyker upp på bibliotek eller i simhallar så brukar de flesta barnfamiljer lämna. Man vet att det blir bråk och tjafs. Nysvenska gäng visar ingen hänsyn eller respekt vaken för besökare eller personal. Det är min erfarenhet. I utanförskapsområden finns det ronderande väktare men såna kostar ju pengar och är inte gratis

 2. Har någon berättat för statsministern att det är stök i bibliotek och simhallar? Vilka det är som stökar?

  1. Han kanske utbrister att ”detta är oacceptabelt” och så ”ska det inte vara”. I vanlig stil. Håhåjaja.

  2. Knarkförsäljare gömmer knark bakom böckerna i Bredängs bibliotek hörde jag från en som har släkt som bor där.
   .Polisen skulle kunna göra raider där.

 3. Tänk att en gång i världen kunde man gå in på Biblioteket och sätta sig i lugn och ro och läsa ortstidningen från dom gamla hemtrakterna.Allt var lugnt och stilla och fridfullt.Det lilla enkla nöjet slutade jag med när det blev en gapande och skrikande lekstuga för dom som aldrig har fått lära sig vanligt folkvett.Dom utan normalt folkvett kunde komma invrålande genom ytterdörren.Sedan skulle det springas mellan hyllorna och gärna rivas ner lite böcker samtidigt.Det var ungefär som om man släppt ut samtliga apor från Skansen på grönbete.Då fick jag nog !!

 4. Glöm inte kavajfyllon som raidar bibliotek och badhus efter firmafester.
  Men de får väl ta in sjöpolisen och reda ut det, de är ju ändå lediga på vintern.

 5. Eftersom SVT visade bilder från TT med bara en typ av personer skrev jag följande fråga Citat: Blir oerhört förvånad att ni visar bara vita västerländska personer i TT bilderna. Det brukar annars vara mest folk från främmande land på era bilder. Inte har väl de stackarna blivit portförbjudna av nitiska rasistiska vakter? Djupt oroande. Snälla upplys mig om varför, inte har det väl redan utgått direktiv från Ministern p.g.a statsministerns helomvändning.”

  Undrar om jag får svar.

 6. Dessa etniska kristna svenskar är hemska.

  Socialdemokraterna hälsar att det alltid varit så här.
  Så…fortsätt rösta på oss Socialdemokrater 🤮

  Import av terror skapar terror och djävulskap.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: