Fredsmäklaren Donald Trump…

MELLANÖSTERN. Israel har tidigare endast knutit fredsavtal med Egypten (1979) och Jordanien (1994), men andra arabiska länderna i regionen har vägrat erkänna Israel. Nu har på kort tid Förenade Arabemiraten (augusti) och Bahrain (september) kommit överens om fred och affärer med Israel. 

Bahrain, Förenade Arabemiraten och Israel ska formalisera avtalet under en ceremoni i Vita huset, USA i morgon, den 15 september.

Steget Efter

-Pettersson säger att USA:s förre president Barack Obama fick Nobels fredspris efter knappt nio månader på posten. Då hade han inte gjort ett dugg för fred mer än att prata, senare fördubblade Obama antalet amerikanska soldater i Afghanistan och startade krig i Libyen, Jemen och Syrien. Obamas utrikespolitik har kritiserats för att ha varit svag och ökat den politiska instabiliteten i Mellanöstern.

President Donald Trump har försökt medla mellan Nord- och Sydkorea, han har tagit hem trupper från flera länder, har tagit emot talibanledare och Afghanistans regering i USA för att mäkla fred, har medlat mellan Israel och Bahrain/Förenade Arabemiraten och har fler arabländer på gång. Donald Trump har hittills inte startat någon ny väpnad konflikt men drog in biståndet till Palestinierna.

Jag hoppas den Norska Nobelkommittén tänker på det då de utser fredspristagare år 2020, att SVT och Sveriges regering skulle glädja sig är nog för mycket begärt…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 thoughts on “Fredsmäklaren Donald Trump…

 1. Donald Trump är illa sedd av en anledning både i USA
  och av Figurerna i Sveriges regering, han krusar inte
  för Globallist figurerna vilket Svenska politiker gör o gjort
  i hopp om att precis som Ruinfeldt bli belönade för detta

 2. Apropå oförtjänt utdelade fredspris.

  Videon nedan visar ett tidigare reportage från president Emmanuel Macrons underbara Paris-paradis.

  https://videopress.com/v/7DE6SPDf

  I videon ovan talade speakern redan då om att ”France could be heading for a civil war” … d v s ”Frankrike kan vara på väg mot ett inbördeskrig”

  Sprider sig fortsatta fientligheter och i värsta fall inbördeskrig utbryter i Frankrike, där våldsamma gatustrider pågick i Dijon under flera dagar i juni i år och i Paris varifrån det sprider sig vidare till fler av Europas länder (inkl Sverige) – Ja, då måste väl EU förbereda sig på att lämna tillbaka fredspriset unionen mottog från den Norska Nobelkommittén år 2012, d v s för snart c:a 8 år sedan.

  https://img.rt.com/files/oldfiles/news/eu-nobel-peace-prize-2012-250/wins-bailout-union-2012.si.jpg

  Det vore väl en delikat uppgift för EU.s rådsordförande Charles Michel och EU:s kommissionsordförande Ursula von der Leyen att få resa till Oslo för att där återlämna fredspriset till den Norska Nobelkommittén p g a att inbördeskrig brutit ut mellan stora delar av länderna både inom och utanför EU:s gränser.

  Om USA:s tidigare president Barack Obama också lämnar tillbaka sitt oförtjänta fredspris så finns det ju tre stycken fredspris tillgängliga för den Norska Nobelkommittén att kunna dela ut till välförtjänta mottagare senare i år varav ett till USA:s nuvarande president Donald Trump.

 3. Det är nog svårt, för att inte säga omöjligt att skapa fred i denna oroliga och primitiva del av världen. Här har det alltid krigats, här har fiendeskap alltid rått, det sitter inpräntat i deras gener. Skit samma om dom är muslimer, judar eller påstår sig vara ”kristna” så hänger alltid smockan i luften för minsta småsak.
  Exakt samma fanatism på båda sidor, samma folk men med lite olika religion. Låt judarna och muslimerna slåss tills dom har utrotat varandra, dom tillför ändå inget vettigt eller kreativt till vår värld.
  Utan dem så blir vår värld betydligt säkrare och trevligare att leva i!

 4. Våra norska vänner som delar ut fredspris borde ge ett till Donald T. för kunde Obama 2009 få ett efter mindre ett år som president och startade 3 krig.

  • Trump har inte startat tillräckligt många konflikter och krig för att få ett fredspris tilldelat till sig av socialisterna i Norge.

 5. Ge honom fredpriset han är mer värd att få än Obama. Sen skulle väl hela SVTs och TV4s redaktioner få hjärnblödning.

Kommentera