”Vi ger aldrig upp”: Charlie Hebdo publicerar om Muhammedteckningarna


av Giulio Meotti

 • Frankrike börjar reflektera över uttrycksfrihetens dramatiska nedgång.
 • ”Min olyckliga klient kommer att vara friheten …” – Richard Malka, Charlie Hebdos advokat, Le Point, den 13 augusti 2020.

 • Västerländska demokratier har betalat dyrt för rätten att uttrycka sig fritt, och om denna inte skyddas och utövas kan den försvinna över en natt.
 • ”Om våra kollegor i den offentliga debatten inte tar på sig en del av risken så har barbarerna vunnit.” – Elisabeth Badinter, fransk filosof; i dokumentären ”Je suis Charlie”, den 9 september 2015.

Charlie Hebdo har modigt nog gjort det igen: publicerat teckningar av Muhammed. Kommer de som utropade ”Je suis Charlie” stå vid deras sida nu? På bilden: Stéphane Charbonnier, som var Charlie Hebdos ansvarige utgivare tills han blev mördad i terrorattacken år 2015 på tidningens kontor i Paris, står utanför tidningens tidigare kontor den 2 november 2011, efter att det förstörts i en brandbombattack. (Bildkälla: Alexander Klein/AFP via Getty Images)

Igår, en dag innan rättegången inleddes för de 14 svaranden som åtalas för inblandning i en rad terrorattacker i Frankrike, inklusive morden på journalisterna och serietecknarna den 7 januari 2015 på Pariskontoret, publicerade satirtidningen Charlie Hebdo återigen ”Muhammedteckningarna” under titeln ”Tout ça pour ça” (”Allt det där för det här”). ”Vi ger aldrig upp”, sa de.

Svaranden vid rättegången, varav vissa i frånvaro, ”står inför ett urval av åtalspunkter relaterade till medhjälp till attackerna som krävde livet av 17 personer inom loppet av tre dagar i januari 2015”. Utöver de 12 offer på och utanför Charlie Hebdo-kontoret mördades en polis på gatan och fyra personer mördades i en kosherbutik.

Läs vidare

Detta bildspel kräver JavaScript.


2 responses to “”Vi ger aldrig upp”: Charlie Hebdo publicerar om Muhammedteckningarna

 • SVENSK

  I Frankrike verkar de ju iallafall ha polisen på sin sida!?
  Här backar ju polisen nu för våld, hot, hat och terrorism från utlänningarna!

  Gilla

 • gamgubben

  Hoppas att fransmännen ställer upp för de med kurage och förstånd, Islam måste reformeras för att passa in i vår civilisation, om inte får de åka hem till sina nära och kära och fortsätta be till ingenting.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: