Svenska kyrkans hållning är fientlig mot staten Israel

MELLANÖSTERN. Israels ambassadör i Sverige Ilan Ben-Dov svarar i en replik i Expressen Svenska Kyrkans Mellanöstern-chef Karin Axelsson-Zaars.

Karin Axelsson-Zaars försök att legitimera Svenska kyrkans attityd mot Israel är problematisk. Axelsson-Zaar ignorerar det faktum att kyrkan under lång tid i själva verket uttrycker den mest aggressiva och fientliga hållningen mot det judiska folkets viktigaste strävan under 1900-talet – staten Israel.

Ilan Ben-Dov. Skärmdump från SVT.

Det går inte att ignorera att den Svenska kyrkan aktivt och systematiskt förvränger historien genom att tala om den judiska staten som en kolonialmakt som etablerades på ett territorium den inte har någon historisk anknytning till.

Samma sak gäller även Svenska kyrkans grundlösa idé om att det den kallar ”ockupation” skulle vara grunden för konflikten mellan palestinier och Israel.

Den som analyserar Svenska kyrkans politik gentemot Israel ser att den ofta är mer extrem och mer polariserande än den som har sitt ursprung i den arabiska världen.

Ovanstående fakta kräver omfattande självrannsakan vad gäller den väg Svenska kyrkan valt och dess relevans i detta avseende.

Axelsson-Zaar hänvisar till behovet av en dialog. Dialog är ett ord som för all del låter fint, men den enda dialog som Svenska kyrkan har är med dem som tycker likadant och inte med den israeliska sidan – den som tycker olika. Den Svenska kyrkan har, tyvärr, ingen dialog alls med det sionistiska narrativet – önskan om att återupprätta en judisk stat i vårt historiska hemland. Svenska kyrkans kontinuerliga användande av deviser som “hoppful och hållbar fred” kan inte på något sätt, när det kommer till Israel, förtäcka det faktum att kyrkan styrs av en grupp djupt politiserade representanter som under många år systematiskt format en hållning som är fientlig mot det judiska folkets viktigaste bedrift under 1900-talet – staten Israel.

Ilan Ben Dov
Israels ambassadör i Sverige

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Svenska kyrkans hållning är fientlig mot staten Israel

 1. Kommunister hatar andra religioner. Bara deras egen ska finnas.
  Idioterna trodde att de skulle få något inflytande efter revolutionen i Iran.
  Men mullorna ville inte ha konkorens så de hängde dem.

 2. Svenska kyrkan är en perfekt plattform för vänsterfascisterna. Med plattformen kan de sprida sitt hatbudskap och samtidigt får man godtrogna människor att betala för detta i tron att de stödjer något bra, kristendomen.

 3. Jag håller inte med allt vad Judar gör eller säger, men nog är det så att svenska kyrkan har närmat sig Islam på ett mycket ogenomtänkt sätt.
  De går inte att vara vän med en religion som fortfarande har till mål att utrota alla religioner, speciellt Judar och Kristna.

 4. Svenska Kyrkan är infiltrerad och styrd av socialister.
  En fundamental pelare inom marxism-socialismen är hatet mot judarna.
  Ergo, Svensk Kyrkan under socialisterna är fientligt inställd mot Israel.

 5. “…….ett territorium den inte har någon historisk anknytning till.”
  Här märks verkligen hur SvK totalt lämnat allt förstånd på gödselhögen. Det är obestridlig romarna fördrev judarna ur landet med början år 70 e.kr. Sedan visar ju texten att SvK lämnat den kristna tron som de är satta att förvalta. Juden Jesus traskade ju runt i Galileen, Judeen och Samarien och predikade. Dessa “landskap” låg inom det romerska protektoratet. Men det som verkligen visar att SvK inte längre är en kristen kyrka är att man förkastar “Johannes evangelium 4:22 (Jesus säger)…..eftersom frälsningen kommer från judarna.”
  Det må vara att många tycker att religion är sagor, hur det förhåller sig med det kan inte jag svara på. Men SvK är satta att predika just det att frälsningen kommer från judarna.

  • Allt det där är snömos.
   Det enda man behöver göra är att ställa en fråga. Ska muslimer rätta sig efter internationella beslut precis som alla andra måste göra?

   På 1920-talet delades Palestinamandatet upp i två delar, en judisk och en arabisk/muslimsk del. Det judiska territoriet är dagens Israel inklusive Gaza-remsan samt Judéen, Samarien och Jerusalem. Det arabiska/ muslimska territoriet är dagens Jordanien.

   Eftersom detta redan är beslutat och har samma lagliga kraft som uppdelningen av Österrike-Ungern och alla andra ändringar som gjordes efter Första Världskriget är allt annat snack runt omkring snömos. Det enda muslimerna ska göra är att hålla käft och rätta in sig i ledet.

   På grund av detta är muslimernas anfall på Israel 1948 och den efterföljande ockupationen av Gaza, Judéen, Samarien och Jerusalem olaglig.

 6. Svenska kyrkans hållning gentemot den judiska staten Israel är förståelig. I deras nya heliga skift, Koranen, saknas de historiska sambanden som Tanakh, i Bibeln kallad Gamla testamentet, ger. Den nya heliga skriften är istället fokuserad på den arabiska halvön och kamelfösare istället för snickare.

 7. Svenska kyrkan beter sig inte särskilt religiöst och inkluderar alla.
  Kyrkan har tagits över av vänstern, precis som alla förvaltningar och myndigheter.
  Kyrkan deltar i sekulära politikers kamp, i kristendomens tecken. Helt sjukt.
  Prästen Helena Edlund, beskriver det mycket bra.

Kommentera