”Norsk” arab gripen misstänkt för för terrorattack i Paris 1982


TERRORISM. Walid Abdulrahman Abou Zayed, har gripits i Norge, misstänkt för inblandning i en terrorattack mot en judisk restaurang i Paris för 38 år sedan. Han är numera norsk medborgare och greps i Skien, sydväst om Oslo, med grund i en europeisk arresteringsorder utfärdad av Frankrike, uppger säkerhetstjänsten PST för tidningen Dagbladet.

Walid Abdulrahman Abou Zayed

Det var i augusti 1982 som fyra gärningsmän kastade in en handgranat på restaurangen Chez Jo Goldenberg i centrala Paris, varpå de sköt över 70 skott in i lokalen. Sex personer dödades och 22 skadades. Attentatsmännen lyckades fly och utredningen pågår än i dag.

En numera nedlagd militant palestinsk organisation, Abu Nidal, anses ha legat bakom attacken. Fransk polis anklagar den gripne mannen för att ha varit en medlem.

Mannen har pekats ut tidigare och försvarat sig i norska medier. 2015 sade han till tidningen VG att han aldrig hade varit i Paris. Detta är andra gången som franska myndigheter försöker få honom utlämnad.

Vid det tidigare tillfället bedömde norska myndigheter att fallet var preskriberat, men Norge har nyligen ratificerat ett nytt utlämningsavtal med EU.

Walid Abdulrahman Abou Zayed, Norge

 • TIDIGARE 2015-03-04. ”Norsk” man efterlyst för terrorattack i Paris 1982

TERRORISM. En 59-årig man som numera bor i Norge är efterlyst för en dödlig attack mot en judisk restaurang i Paris 1982. Frankrike har skickat ut en arresteringsorder på 59-åringen och två andra misstänkta i samma ärende.

2015-03-04_1310

De tre misstänkta är en 59-åring som bor i Norge, en 56-åring bosatt i Ramallah på Västbanken och en 62-årig bosatt i Jordanien. De är efterlysta som en del av den långa utredningen av attacken mot den judiska restaurang Chez Jo Golden 1982.

I attacken dödades sex människor och 22 skadades.

Attacken började vid middagstid den 9 augusti 1982, då minst en handgranat kastades in i restaurangen i stadsdelen Marais i centrala Paris. Därefter gick två beväpnade män in i restaurangen, där cirka 50 personer satt och sköt så mycket de kunde innan de flydde längs Paris gator.

Den palestinska terrorgruppen Abu Nidal tog på sig skulden.

-Pettersson tycker det är tur att sådana män inte flyttar till Sverige för här har vi koll…

Aftenposten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “”Norsk” arab gripen misstänkt för för terrorattack i Paris 1982

 • ruben

  Nordiska länderna och framförallt Sverige borde akta sig noga för att ge islamister och terrorister tillstånd att uppehålla sig i länderna. De ska identifieras och genast utvisas på livstid. Myndigheterna verkar ha en obegripligt fast tro på brottslingar när de ljuger så klockorna stannar. Undrar hur många asyl- bidrags- och välfärds-bedrägerier det finns gömda bakom varje fall, som uppdagats? Sverige tar in dubbelt fler asyl-relaterade invandrare än sina nordiska grannar gör tillsammans.

  Gillad av 1 person

  • MrR

   Och självklart så sker brottsligheten på den nivån i respektive länder i Norden, kall mattematik (Överslagsberäkning) !

   Gilla

  • Niklas R

   Det tåget har gått för länge sedan.

   Idag har muslimska terrorister fått svenska pass och bidrag så de kan vila upp sig i trygghet i förorterna mellan sina attentat i världen samtidigt som deras organisationer samarbetar med socialisterna i regeringen.

   Gilla

 • age

  Norsk ”invandrare ”!

  Vår regering försöker fylla Vårt Fosterland
  med sådana!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: