Stäng

Statsminister jämfört med ”statsminister”…

INRIKES. Per Albin Hansson, född 1885 och död 1946, blev socialdemokratisk partiledare efter Hjalmar Branting 1925, och statsminister 1932-1946. Han ledde den svenska samlingsregeringen under andra världskriget och påbörjade byggandet av välfärdssamhället som han kallade det svenska folkhemmet.  Hjalmar Branting var före Per Albin som i sin tur efterträddes av Tage Erlander.

Första maj 1933 håller statsminister Per Albin Hansson sitt första förstamajtal efter den socialdemokratiska valsegern året innan. Han säger: ”Låt oss lova varandra att göra Sverige till en demokratiens högborg och aldrig tillåta att resultaten av gångna generationers kamp och offer och våra egna mödor lämnas ut som byte åt våldsmän och vettvillingar.”

Per Albin och den tidens socialdemokraterna på marsch…

-Pettersson säger att det går inte att jämföra med Stefan Löfven…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 reaktioner på “Statsminister jämfört med ”statsminister”…

 1. Löfven är ingen statsminister…
  En statsminister vill landet och den ärliga befolkningens bästa.

  Löfven har inte visat nått bra för Sverige och svenskarna, bara sönderfall, brott, terror och djävulskap.
  I mångas ögon en LANDSFÖRRÄDARE !

 2. Men, SD ägnade ju hela sin EU-parlamentsvalkampanj 2019 åt att brunmåla Per Albin Hansson och folkhemmet! (Förutom att skydda en tafsande lastbilschaffis som de gjort till politisk EU-miljonär). Samma SD som nu föredrar MPs och Reinfeldts migrationspolitik framför sossarnas försök att skärpa den en aning.
  https://samnytt.se/intern-kritik-mot-sds-migrationspolitiska-talesperson-liberala-krafter-verkar-ha-kuppat-vart-stallningstagande/

  1. Vet inte om man kan kalla någonting för brunmålning genom att synliggöra Sossarnas förkärlek till Hitler och hans idéer.
   Ett före detta arbetare parti som blivit fascistiskt och kan inte längre skilja på höger och vänster politik.
   Dagens obildade Sozzar påstår att SD har sina rötter i nazismen och varnar samtidigt för den sortens högerkrafter?
   Förvånad att ett parti som Socialdemokraterna inte kan finna någon i partiet med någon tillstymmelse till utbildning utan nöjer sig med obildade individer som aldrig skulle kunna skaffa sig en utbildning.

 3. Från hans dödsdag har Stenbock ett speciellt minne….
  Hjälpte min fader när han lade upp takpannorna på då nybyggda egnahemmet.
  Då kom en Sosseledare förbi och skymfade o. svor över,att vi inte respekterade Per-Albins bortgång och dessutom,inte hissat fanan på halv stång !!
  Det var andra tider då,och sossarna hade egen majoritet i stort alla socknar. Dessa gammel-sossar var på många håll rena tyranner.

 4. Ja vi är kanske inte så många som minns hans lite skorrande skånska på utsändningar på långvåg med Stockholm Motala. Men det var mycket högtidligare på den tiden första och andra kammaren och mindre utredningar. Att jämföra då och nu går inte då var det statsmän och journalister var inte de som styrde via drev och påverkan, de rapporterade.
  Ministrar då var äldre hade mer erfarenhet höll inte låda för att bli populära på prat utan på vad de och regeringen uträttade.
  Ingen säger ingen av våra godkända politiker vare sig ministrar eller inte skulle ha platsat vare sig i Riksdag eller Regering.
  De som då skulle ha haft en chans har nu både fel värdegrund och åsikter eftersom värdegrundskorridoren är fylld av pladdrande broilers.

 5. ”… aldrig tillåta att resultaten av gångna generationers kamp och offer och våra egna mödor lämnas ut som byte åt våldsmän och vettvillingar”.

  Nu har vi facit.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: