Miljonbedrägerier mot Studiestödsnämnden, igen…


BROTTSLIGHET. I tisdags inleddes en rättegång vid Göteborgs Tingsrätt om misstänkta bedrägerier mot mot Centrala Studiestödsnämnden med Målnummer: B: 4365-17. 

Jeander

Åklagaren har väckt åtal mot 32 personer som misstänkts ha lurat CSN på minst tio miljoner kronor. De fem huvudmännen har samtliga invandrarbakgrund från icke skidåkande nationer och är tidigare dömda för en lång rad brott. De har enligt åtalet förmått ett stort antal personer att mot ersättning låna ut sina identiteter, bank-ID:n och konton. Detta för att i deras namn skicka in falska ansökningar om studiemedel för utlandsstudier.

Tisdagen den 8 september 2020 inleds rättegången mot 14 av de tilltalade personerna i målet. De åtalade är inte frihetsberövade. Rättegången beräknas vara avslutad den 17 februari 2021.

-Pettersson säger att välfärdssystemen utnyttjas för att det går, myndigheterna regler och lagar är gjorda för 1960-talet då hederlighet var en hederssak.

Läs om CSN på bloggen, där du bland annat varit med och finansierat studier i Syrien och självmordsbombare…

De hånskrattar åt oss: ”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Miljonbedrägerier mot Studiestödsnämnden, igen…

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: