Sverige ska kunna ge stöd till Finland snabbare

FÖRSVAR. Svensk militär ska snabbt kunna ge hjälp till Finland vid ett väpnat angrepp. Och regeringen ska kunna be om hjälp från Finland utan att fråga riksdagen. Det beslutade riksdagen i går eftermiddag

Försvarsmakten, specialförband övar på Gotland. Foto Jimmy Croona Försvarsmakten

– Det här blir en säkerhetspolitisk signal till omvärlden, sa försvarsminister Peter Hultqvist (S) i debatten inför omröstningen.

Hittills har det krävts riksdagens godkännande för att ge eller ta emot stöd från Finland, vilket kan ta omkring en vecka

Varken Sverige eller Finland är medlemmar i försvarsalliansen Nato, till skillnad från de nordiska grannarna Norge och Danmark. Lagen ska träda i kraft den 15 oktober, enligt riksdagens beslut.

Avtalet är ömsesidigt så Finland tycker tydligen det är värt att samarbeta med Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Sverige ska kunna ge stöd till Finland snabbare

 1. Vi har ju massvis med muslimer
  som säkert vill försvara Sverige ……….

  Tänk dig en mängd muslimska kvinnor
  med 10 ungar runt om sig och en
  sopsäck över huvudet!
  – och med koranen i högsta hugg ……..

  Det skulle vilken vältränad soldat som
  helst backa för.

 2. Varför skulle ryssarna anfalla Finland ? Dom har redan alla naturresurser man kan tänka sig. I Finland finns inget av värde, bara en massa skog och sjöar och det har också ryssarna gott om, till och med mest i hela världen ! Svenskarna lider av ryssfobior och traumor sedan katasrofnederlaget vid Poltava. En massiv hets- och propagandakampanj mot Ryssland pågår både i Sverige och Finland i alla media. I nästa storkrig utplånar ryssarna både Sverige och Finland när som helst och det blir inte som sist….nu räcker det med att en ryss trycker på en knapp och bägge länderna är utplånade ! Vill man så väldigt gärna bli måltavla för ryska kärnvapenmissiler i nästa storkrig, då är det bara att fortsätta i samma stil som hittills med att öppet hetsa mot ryssarna i massiva propaganda kampanjer. Hultqvist lider av svåra ryssfobior och han är farlig för Sverige ! Han borde söka hjälp hos närmsta psykiater för sina ryssfobior.

 3. Betyder detta att SA en vacker dag marscherar in i Sverige för att återta de ockuperade områdena runt om i dagens Sverige ?

   • Det har ryssarna också, samt världens snabbaste kärnvapenmissiler som kan utplåna vad som helst, vart som helst på jordklotet inom loppet av några minuter ! Och dom har ingen framförallt ingen bög som överbefälhavare !

 4. Detta är väl för att tysta ( slå ner ) de som inte hyllar Löfvens sönderfall av Sverige och svenskarna, då det är lättare att finnar slår svenskar, än att svenskar ska slå svenskar.

  Diktaturen är nu mycket, mycket nära.

  Fy fan för hur Sverige styrs.

  Ps. Finnar är bra, många är starka och stolta patrioter.

 5. När ryssen inser att de möter svenskar, skrattar nog ryssen halvt ihjäl sig. Enkelt för finnarna att bunta ihop ryssen i detta skede.

 6. Varför inte införa allmän värnplikt igen ? Utan en massa genustrams och annat svammel ? Med befäl som kan lära ut det som är viktigt och relevant för vårt försvar.Se till att vår Försvarsminister får en så pass stor budget så det kan genomföras.Annars vet jag inte om vi kan vara till någon större hjälp för vårt broderland om det kniper.Ska man kalla hem våra utbildade soldater som befinner sig i Långtbortistan som fredsbevarande styrkor eller hur har man tänkt här ? När man sett PR driven som försvaret har haft där “alla”är välkomna även herrar med rosa nagellack så blir man undrande till vad vårt försvar ska användas till.Är det en HBTQ utbildning eller en försvarsutbildning.Kanske vår Pridedansande ÖB kan besvara den frågan ?

 7. Vad finns det i Sverige som är värt att försvara i dagsläget?

  Dom vidöppna gränserna, som vi skall hålla öppna till varje pris, med våra liv som insats, om så behövs?

  Den heliga värdegrunden och den heliga rätten att söka asyl hur många gånger som helst?

  Dom skyhöga skatterna och dom 1000 miljarder som vi skickar till EU, för dom att förskingra efter eget godtycke?

  Sepåfan Löfven’s höga lön och finfina förmåner?

  Tror både Lukashenko och Putin hade tagits emot med öppna armar av vårt arma plågade folk.

 8. Stöd av vad? Stefan Lövens floskler, att det är oacceptabelt, tror Finland klarar sig bättre utan nåt stöd av dagens svenska attityd mot det egna folket. Finland är en nation med stolta människor. Tvärt emot en del VänsterSvenskar, som hatar allt Svenskt.

  • Den polyamorösa armén ska skrämma med parfymlukt och udda sexlekar, samt kasta bomulstussar på fienden.
   Kom precis och tänka på malmöorginalet Tage tosa när Sveriges försvarsmakt kom på tal.

  • Som amatör militärstrateg skulle jag tro att det finns en potential för en frivillighetsbrigad bland välfärdsimmigranterna.
   Om Putin kommer till Finland kommer han också till Sverige. Eftersom han inte gillar folk som inte arbetar och dessutom har en religion som orsakar honom problem kommer han att deportera besvärliga, troligtvis till Sibirien.
   – Brigaden “Bevara Svensk Välfärd” är redo eftersom de redan har våid- och vapenserfarenheter.
   Jag har förstått att de kommer att offra allt eftersom de belönas med 72 jungfrur om ett rysskott skulle träffa.

Kommentera