Joakim Lamotte om att mord och 13 år blev grov misshandel och 1,5 år för syrier


Från Joakim Lamottes Facebook

Var med och dödade en man i Boden, får sänkt straff och slipper utvisning

Jag har granskat fallet där tre män var på plats och tillsammans slog, höll fast och knivdödade en man i Boden förra året.

Nu får de sänkt straff eftersom hovrätten menar att det inte går att bevisa vem som höll i kniven. Mannen som utpekas som ledaren dömdes i tingsrätten för mord till 13 års fängelse och utvisning. Nu ändrar hovrätten rubriceringen till grov misshandel och den nya påföljden blir 1,5 års fängelse. Dessutom slipper han utvisning trots att han inte gjort annat än att begå brott sen han kom till Sverige för fem år sedan.

Jag har granskat vilka som var med och tog beslutet. Titta på detta och dela så att så många som möjligt får veta hur det går till inom svenskt rättsväsende!

TIDIGARE 2020.09.02. Mord och 13 år blev grov misshandel och 1,5 år för syrier

BROTTSLIGHET. En syrier dömdes i Bodens tingsrätt till 13 års fängelse för mord på en 19-åring. Tingsrättens beslut överklagades till Hovrätten för övre Norrland som idag valde hovrätten att mildra domen, enligt ett pressmeddelande.

Hovrätten för Övre Norrland. Pressbild

Hovrätten har i dag dömt två män för grov misshandel av en man som i december förra året blev misshandlad och knivhuggen till döds på resecentrum i Boden. Påföljden bestäms för de båda till fängelse 1,5 år.

Den ene mannen dömdes av tingsrätten för mord till 13 års fängelse. Den andre mannen dömdes av tingsrätten för grov misshandel till 3 års fängelse. Tingsrätten dömde ytterligare en man för grov misshandel och en man för medhjälp till misshandel.

Åklagaren överklagade domen och ville att även den man som dömdes för grov misshandel istället skulle dömas för mord. De två männen som överklagade domen ville att hovrätten skulle döma dem för misshandel istället för mord respektive grov misshandel.

Till skillnad från tingsrätten har hovrätten kommit fram till att ingen av männen kan dömas för mord.

Hovrätten konstaterar i domen att åtalet för mord i detta fall bygger på att åklagaren kan bevisa att det var just den av gärningsmännen som åklagaren påstår som utdelade knivhuggen.

­– Eftersom åklagaren inte har lyckats bevisa att det var den man som åklagaren utpekat och inte någon annan av de åtalade männen som utdelade knivhuggen kan ingen dömas för mord, säger hovrättspresident Erik Sundström.

Hovrätten har däremot ansett att det är bevisat att de båda männen gjort sig skyldiga till misshandel. Det är för den gärningen de två männen nu har dömts.

Misshandeln har varit grov då de två männen, tillsammans med en tredje som tingsrätten dömt för grov misshandel, visat särskild hänsynslöshet och råhet. Männen har i förväg planerat misshandeln och det har varit tre personer som utdelat sparkar och slag mot en person som blev helt överrumplad och saknade möjlighet att försvara sig.

-Pettersson säger att om det inte går att bevisa vem som utdelade de dödande knivhuggen men båda döms för grov misshandel kanske båda hade kunnat dömas för medhjälp till mord, men jag är inte jurist…

 • TIDIGARE 2020-06-26. Syrier döms till 13 års fängelse och utvisning för knivmord i Boden

BROTTSLIGHET. Fyra män döms för inblandning i knivmordet utanför järnvägsstationen i Boden i december. Den huvudmisstänkte, Ayman Alksh, född 1999 och medborgare i Syrien, döms till 13 års fängelse och utvisning. 

Syrier borde avtjäna sina straff hemma, givetvis av humanitära skäl…

Två medåtalade, Taimour Enferadi, född 1995, och Fars Weldesus, född 1999, döms för grov misshandel till tre års respektive två år och sex månaders fängelse. Weldesus påföljd inbegriper även påföljd för stöld, rattfylleri, olovlig körning och flera narkotikabrott.

Den fjärde åtalade, Erik Svante Adam Karlsson, född 2001-12-22, döms för medhjälp till misshandel till skyddstillsyn.

Offret, en 19-årig man med utomvästlig bakgrund knivmördades mitt på dagen inför ett stort antal chockerade vittnen. Knivmordet var en hämnd för att offret tidigare misshandlat en av gärningsmännen.

-Pettersson funderar på varför syltryggarna inte dömer de andra för medhjälp till mord och rejäla straff.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Joakim Lamotte om att mord och 13 år blev grov misshandel och 1,5 år för syrier

 • Billy Boy

  Statsminister Stefan Löfven (S) är en patologisk lögnare!

  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

 • G Nordström

  Helt rätt Maya.
  Alla kan åtalas för medhjälp till mord och få samma straff som mord om straffskalan använd på rätt sätt. Men finns inte den ambitionen blir det så här.

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Lindomefallet var ett typiskt exempel på svenskt ”rättshaveri”? Efter att ha skyllt på varandra fick de dessutom ersättning av staten, så de kunde ersätta den använda stekpannan! Enligt vårt rättsväsende skulle detta kryphål ha åtgärdats, vilket inte var sanning? Var det inte två ungdomar som slog ihjäl en gamling utanför Varberg, eller de två (man och hustru) som dödade sin bebis på en av Migrationsverket lokaler, och skyllde på varandra? Det finns säkert fler fall för den som vill gräva i det jurudiska förfallet.

  Gilla

 • Kattsand

  Det påminner om ”Lindomefallet”: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lindomefallet

  Gilla

 • Billy Boy

  Den (S)ocialdemokratiska politikern Maria Rickefors i Vilhelmina är ytterligare en av alla (S)ektmedlemmar …

  Bildkälla: Expressen

  … inom (s)osserörel(s)en som utmärker sig genom att tydligt uttala (s)ina (s)juka (s)tåndpunkter och av(s)löjar därmed vilka rätt(s)vidriga) (s)ocialister som hu(s)erar där.

  Gilla

 • gamgubben

  Hu länge och hur många gånger skall detta kryphål användas, går ej att fastställa vem av de åtalade som gjorde vad. Ett gäng dödar eller våldtar, döm alla i gänget till det högsta straffet. De ska dessutom dömas till livstids utvisning, vid utvisning skall strafftiden vara så kort som möjligt i Sverige. Kanske kan vi då få en minskning av gäng, försöka duger.

  Gilla

 • Niklas R

  Med politiskt tillsatta domare och politiskt tillsatta nämndemän varför är någon förvånad över att man får politiskt motiverade domslut?

  Gilla

 • SVENSK

  När SVERIGE är återställt ska INGA batikhäxor, feminiserade män och liknande ha något i domstolar att göra!

  Gilla

 • Tanten

  Boden, en gång Sveriges mest skyddade militära område, där utlänningar inte släpptes in. Mina gamla släktingar därifrån vänder sig i sina gravar.

  Gilla

 • ruben

  Eftersom alla hade samma syfte och hjälpte varandra tills mannen dog, så är naturligtvis alla skyldiga till mord och fängelse minst 13 år och utvisningar av de man kan utvisa. Varför är rättsväsendet så angelägna om att behålla utländska mördare kvar i Sverige? Myndigheterna har inte ens resurser att lagföra den brottslighet Sverige har. En myndighet, som inte tycks förstå att de motarbetar den allmänhet, som de ska tjäna.

  Gilla

 • Nisse

  Politiskt aktiva nämndemän, kommer bedöma gärningsmännen efter hur de uppfostrats tänka inom partiet.
  Otroligt att mord inte ger långt fängelse straff och utvisning.
  All denna positiva särbehandling extremt grova brottslingar får, för de har sökt asyl i landet.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Hon agerar i sann Socialdemokratisk anda, som Stefan Löfven lärt ut.
  De är en vinst för samhället.

  Ps. Nästa gång är det din son som misshandlas/mördas, eller din dotter som gruppvåldtas/mördas av ett gäng AIDS-baaaaaarn (barn=18-50 år).

  Den som röstar på partier som vill ha detta, ska vara tysta och tycka det är bra, när deras egna nära och kära, blir utsatta för brott, av denna vinsten för samhället.

  Man tror man befinner sig i ett mentalsjukhus, så som Sverige styrs. 🤮

  Lamotte….du är 👍👍👍👍👍

  Gilla

 • Maya

  Om alla var inblandade så skall alla dömas till lika straff.Ingen av dom andra som var med försökte avstyra när kniven kom fram.Följdaktligen så var alla medskyldiga till utgången av misshandeln.Ge dom tretton år vardera så börjar nog dom som inte höll i kniven ange vem av dom det var.Det här sänder bara signaler om hur man ska klara sig undan med minsta möjliga straff.Grattis Bodenbor som snart har dom här svinen springandes på gatorna igen …

  Gilla

 • Snake Plissken

  Det gick ju att döma i Malexandermorden trots att man inte kunde bevisa vem som skjutit. Men det klart det var ju annan etnicitet då…

  Gilla

 • Eurozone

  Så där ja, ju fegare överfall d.v.s flera mot ”en” desto lindrigare straff.
  Sveriges nämndemän börjar sticka ut som ett alternativ till normala straff!

  Gilla

 • Lellego

  Det är hög tid att det slutas med att rekrytera nämndemän via de politiska partierna.

  Gillad av 2 personer

 • Kenth Andersson

  Så fungerar dagens svenska vänsterextrema och genomkorrupta rättsväsende detta och mycket annat kommer att fortsätta om inte majoriteten av det äkta svenska folket snabbt vaknar ur sin trygga Törnrosasömn.
  Det bråttom nu, klockan klämtar för Folkhemmet den är inte fem i tolv utan en minut i tolv…..

  Gilla

 • Majbjörn

  Nu har hovrätten satt satt gränsen.
  Nu vet mördare att är man flera vid mord så blir straffet max 1.5 år.
  Går det inte bevisa vem det var skall alla dömas för mord.

  Gilla

 • hllviken

  👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

  Bra gjort, Joakim Lamotte!

  👏🏻 👏🏻 👏🏻 👏🏻 👏🏻 👏🏻

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: