Ännu en roddare kliver fram

RODDARE. Björn Eriksson, född 1945, som bland annat varit generaldirektör för Tullverket och Kustbevakningen 1983–1988, rikspolischef 1988–1996, landshövding i Östergötland 1996-2009 och är sedan 2015 ordförande i Riksidrottsförbundet samt ordförande i Kontantupproret.

Björn Eriksson. Foto: Frankie Fouganthin, Wikipedia

Eriksson säger nu att han var tidigt ute och varnade för att organiserad kriminalitet höll på att växa fram i Sverige. – Man måste förstå att denna utveckling har skett för att vi har varit naiva, vi har inte velat se, säger han i ett inslag i SVT:s Agenda.

Björn Eriksson la själv tidigt fram förslag om anonyma vittnen och kameraövervakning, men säger att det togs emot mycket negativt. Men han säger också att debatten i dag har svängt och att det nu ofta låter som att ”all repression är bra”.

– Det var inte riktigt vad jag drev på 80-talet, säger Eriksson.

-Pettersson har inte följt Björn Erikssons karriär men ser honom då och då i TV och tidningar, han har talets gåva och bubblar om det ena och det andra men jag har aldrig hört honom prata om organiserad kriminalitet tidigare…,men det kanske jag missat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ännu en roddare kliver fram

 1. Samma svammel i Agenda. För det första så började inte brottsligheten med mc gäng De blanda sig i indrivningsverksamhet som t.ex. ligor från gamla Jugoslavien länge sysslat med.
  Forskning från hela välden visar att längre straff inte hjälper?
  Förhoppningsvis kan de inte begå brott när de är inlåsta, utom Sverige förstås. Att de begår brott så fort de kommer ut är däremot välkänt.
  Om inte personerna finns i landet kan de ju rimligt vis inte begå brott här.
  Försök förstå orsak och verkan.

 2. En roddare till, det blir trångt. Harpsundsekan sjunker. sitt still i båten.
  Han spelar också folklustspel på äldre dar. Många strängar på sin lyra

 3. Definitivt en vindflöjel. Vet att han satt i någon kommission om äldrebrott för 3-4 år sedan som försökte göra gällande att brotten mot äldre minskat. Det hade de just det året, men sedan år 2000 har de ökat med 5 ggr.

 4. Att tro som så många politiker gör nu för tiden utan att veta har alltid varit ett gissel.
  Färjkarlens son Lars, blev i folkmun “Färka Lasse.” En man något eljest, som gick med i ett religiöst samfund. Förkunnaren förklarade att om en tror på riktigt då kan “du Lasse gå på vatten.” De samlades vid Dalälvens strand och spektaklet kunde börja. Lasse gick på bryggan upprepande “jag tror, jag tror” steg ut över kanten och sjönk. Han vände sig mot församlingen och sa “he va väl he ja trodde.”
  Tro varken på gud eller djävlar utan att veta och framförallt inte på en enda representant i vår nuvarande regering.

 5. BE har visat sig äga flera bra ideer genom åren, den bästa just nu är bevarandet av kontanter i butiker, på marknader och i de övriga betalningssystemen. Sen kanske han bland ungdomarna? m fl inte anses vara tillräckligt ‘ung och vacker’ för att som huvudman driva den frågan!? För folk är ju, som Johan Widen säger, “Dumma I Huvudet”!

 6. “Eriksson säger nu att han var tidigt ute och varnade för att organiserad kriminalitet höll på att växa fram i Sverige. – Man måste förstå att denna utveckling har skett för att vi har varit naiva, vi har inte velat se..”
  Ja ,ja, det där känner man igen,dessa dåliga ursäkter.

 7. Du glömde det viktigaste, han leder kontantupproret.
  Försök att betala en tjänst eller vara när strömmen gått.

 8. Tror inte ett dyft på denna välbetalda snackpåse och linslus som alltid bara velat synas och höras i media som glidit runt i de s.k finare korridorerna och frotterat sig med det verklighetsfrämmande etablissemanget !

Kommentera