KD – bygg fängelser för biståndet utomlands


BROTTSLIGHET & INVANDRING. Kristdemokraterna vill att pengar från biståndsbudgeten ska gå till att hjälpa till att bygga fängelser i andra länder så att utländska medborgare dömda i Sverige kan skickas dit för att avtjäna sina straff, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

Detta för att minska platsbristen på svenska fängelser. – Svenska fängelser är i princip fulla i dag. En anledning är att nästan 30 procent av fångarna är utländska medborgare, som borde avtjäna straffen i sina hemländer, säger KD-ledaren Ebba Busch.

Enligt förslaget skulle 1,8 miljarder kronor under en fyraårsperiod omfördelas från biståndsbudgeten för att renovera och bygga upp fängelser utomlands. Dessutom föreslår KD ett extra anslag på 400 miljoner kronor till kriminalvården nästa år.

– Pettersson tycker inte vi ska bygga fängelser utomlands, däremot skicka hem alla utländska fångar och eventuellt betala per styck.

Om 30 procent av fångarna är utländska medborgare, hur många har då utländsk bakgrund? Den statistiken förbjöd den socialdemokratiska regeringen Kriminalvården att föra år 2002. Någon som förstår varför?

Från år 2000, då skrev även Aftonbladet sanningen ibland. .

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “KD – bygg fängelser för biståndet utomlands

 • Kristina

  Eller varför inte ett icke-statligt EU-förvar, där individer som dömts till utvisning, men som ”inte kan utvisas”, placeras till utvisningarna kan genomföras.

  Gilla

 • Kungen

  Det kan ju kd betala själva då. Bästa straffet är att bli utvisad. Inte att sitta i fängelse. Försök att fatta det nångång. Det finns en anledning att kd aldrig blir ett parti att lita på.

  Gilla

  • ThePeter

   Kan hålla med dig där, varför öda tid och pengar på nåt vi inte behöver.
   Samtidigt ger det signaler till dessa länder som inte hållit rent på sina egna gator, när dom får tillbaka slöddret.
   Sverige skall inte ge PUT eller motsvarande till dessa som kommer, så att det inte lagmässigt går att utvisa.
   Finns inga sådana lagar som inte kan rivas upp eller frångås vid brott……………. om viljan finns.

   Nackdelen blir att världen får massa kriminella på fri fot, men blir ett incitament för att få till riktiga övervakade gränser. Inte de svängdörrar som finn idag.

   Gilla

 • SVENSK

  En ganska bra ide, men det luktar tidigt valfläsk!? Varför vill hon inte samtidigt stoppa massinvandringen och istället starta massrepatrierng!? Måste man fråga sig! Bättre och lönsammare är att till en början hyra fängelseplatser i hemländerna eller i närheten om de finns, eftersom hemländerna inte vill ta tillbaka de kriminella de skickat iväg eller blivit av med på annat sätt.

  Gillad av 1 person

 • Ruth Magnusson (@MagnussonRuth)

  Finns det verkligen inte tomma fängelseplatser i deras hemländer? För det verkar ju som att dessa länder tömmer sina fängelser och exporterar buset.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bygga fängelser, för vem ?
  Förmodligen för äkta svenskar som haffats av den landsförädiska 7 klöverns åsiktspolis för bland annat bokbränning och hets mot folkgrupp ?
  Vilka skulle Ebba som tillhör familjen 7 annars vilja bygga fängelser för, lönsamma massimporterade icke svenskar ?
  Knappast.
  Som sagt, lita ALDRIG på KD eller någon annan från den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern…..
  Väldigt tyst från Sveriges enda s.k oppositionsparti SD, borde inte detta parti varje dag skrika om utvecklingen i Sverige men SD kanske har hittat en bra och lönsam plats vid köttgrytorna ?
  Synd att SD av någon anledning övergivit många av sina kärnfrågor och håller på med utrensningar av kunniga medlemmar som av J.Å och hans närmaste stab anses som alltför radikala, för vem/vilka anses dessa uteslutna medlemmar vara för radikala, för partiet SD självt, 7 klövern eller kanske för vänsterextrema EXPO som märkligt nog genom granskning lyckats få medlemmar uteslutna från SD ??????
  Snart 2022 och ett ödesval för Sveriges framtid väntar……

  Gilla

 • hllviken

  Söta Ebba kommer med gulliga förslag i politikerlekstugan.

  Gilla

 • putte

  Men då kanske SIDAS pengar kommer till någon verklig nytta någon gång .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: