Vad hände sen?

Media brukar ofta göra uppföljningar till artiklar och reportage de tidigare publicerat.

Nedan följer två exempel där det givetvis vore intressant att få veta hur det gick.

Först har vi familjen Hassan i Vänersborg om vilka lokaltidningen gjorde ett gulligt litet reportage 2008.

Redan då bodde 14 personer i en liten trerummare, givetvis finansierad av Vänersborgs skattebetalare. Som ni kan läsa i reportaget var pappa och mamma Hassan inte nöjda med 9 barn, utan en till var på väg och ytterligare fler planerades för att pappa Hassan tycker om stora familjer.

Vad hände sen?

Det är drygt 12 år sedan reportaget gjordes. Varken pappa eller mamma Hassan, farmor Hassan och broder Hassan hade då varken arbetat eller betalat skatt i sitt nya land. Hur många barn har familjen nu? Flera av barnen måste passerat de 20 och har de ett arbete de kan försörja sig på idag? Har pappa och mamma arbetat något och betalar de skatt till den gemensamma välfärden? Frågorna är många, men jag har inte sett några svar.

Sedan har vi den syriska mannen, hans 3 fruar och 16 barn som uppmärksammades t.o.m. utanför Sveriges gränser.

Nacka kommun hade då tvingats införskaffa 3 lägenheter för att familjen skulle få plats. Det var 2016 och efter det två väldigt kostsamma etableringsåren fick familjen chansen att 2018 flytta till lilla Strömsnäsbruk i Småland där Markaryds kommun tvingades ordna fram 3 lägenheter.

Det var två år sedan vi senast hörde talas om familjen från Syrien. Mannen i fråga var då 56 år och därmed i arbetsför ålder och hans 3 fruar får förmodas vara ännu yngre. Hur har det gått? Bor de fortfarande i lilla Strömsnäsbruk? Har mannen och hans fruar arbete idag? Försörjer de familjen själva eller står skattebetalarna för uppehället? Betalar de skatt till den gemensamma välfärden?

Även här är frågorna många, men svaren lika få. Med tanke på den integrationsdebatt som försiggår vore givetvis en uppföljning av dessa två storfamiljers leverne ett intressant ämne att plocka upp.

Om herr Suliman på bloggen…

 

7 thoughts on “Vad hände sen?

 1. Facebook avslöjar att Dahir Hassan Isse bor kvar i Vänersborg och att han alltid har haft jobb. ”Har fått nytt jobb på Dawah – Calling to Allah
  1971 — Servant” . Gissar dock att löven fortfarande väntar på den första skatteinbetalningen.

 2. Inget för vår skenheliga media att röra i? Bara det att
  ta emot Bigamister är för jävligt när det är förbjudit
  med Bigami i Sverige, ett tydligt bevis på att regeringen
  skiter fullständigt i skrivna lagar och gör som dom
  själva behagar, och Media lägger hellre några fylliga
  reportage om hur Donald Trump borde sköta USA,?

  Så är det när makt och media verkar i symbios !

 3. Frågor som är så infama besvaras ej av våra myndigheter, möjligen blir enda reaktionen att frågeställaren misstänks för främlingsfientlighet.

 4. Vänersborgs medborgare och Strömsnäsbruk medborgare måste känna sig glada och stolta.

  Om de inte gör de, är de rasister.

  Den där med 3 fruar borde man kolla upp ordentligt. Han hade väl jobbat i Saudi? i + 10 år som revisor?

  • Finns folk som påtalar att han är miljonär. Du måste kunna försörja dina fruar och barn enligt koranen. Han hade ju dom när han kom. Annars hade det inte varit något problem. Röfven hade fixat det.

   • Det var väl därför han tog med hela familjen till Sverige. just för att försörja dem med svenska skattemedel. Så han gjorde ju rätt.

Kommentera