Bor 11,5 miljoner i Sverige?

INVANDRING & STATISTIK. 10.327.589. Så många var folkbokförda i Sverige vid årsskiftet, skrev vi på bloggen den 2 augusti, folkbokförda är en sak men hur många är de andra? 

10.327.589 plus 870.000 plus illegala minus dem med dubbla identiteter. Vet någon hur många vi är i landet eller är det kaos?

I Sverige har vi haft folkräkningar sedan 1749. Sedan Statistiska centralbyrån bildades 1858 har svenska folkräkningar gjorts vart tionde år 1860–1990 samt åren 1935, 1945, 1965, 1975 och 1985. Sveriges senaste folkräkning företogs 1990.

Alltså ingen folkräkning på 30 år! Den av regeringen tillsatta ”Delegationen för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen” konstaterade i sitt slutbetänkande att olika personer och sammanslutningar felaktigt har fått ut ca 300 miljarder kronor sedan 2005. Välfärdssystemet läcker som ett såll.

Gustav Möller (S) var under en lång period Sveriges socialminister, sammanlagt i 19 år och 242 dagar. Han var 1946 en stark kandidat att efterträda Per Albin Hansson som socialdemokratisk partiordförande, men posten tillföll slutligen Tage Erlander. Gustav Möller tillskrivs citatet ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket” ett citat som dagens socialdemokrater totalt har glömt. 

Vi kan enligt vissa uppgifter ha uppemot 400.000 människor i Sverige som inte styrkt sin identitet. Vi har ett okänt antal personer som har en eller flera påhittade identiteter, vilket de utnyttjar till för att få offentliga bidrag. Kontrollsystemen är så dåliga så vi hade nyligen en irakisk försvarsminister och en afghansk regeringsföreträdare som myglade till sig bidrag.

Vi kan inte dränera välfärdssystemen eller höja skatterna för att försörja fuskare och kriminella plus alla dem som är här enligt reglerna men inte klarar av att försörja sig själva.

Socialdemokraterna röstade förra året nej till ny folkräkning, medan SD, M, KD och L är för.

Vid en ny folkräkningen bör varje invånare lämna sitt fingeravtryck, som kopplas till person- eller samordningsnumret för att rensa ut dubbla eller ännu fler identiteter och få bort dem som är folkbokförda i andra europeiska länder, eller helt enkelt har lämnat landet permanent, dessutom måste kraven på att styrka sin identitet vid ansökan om uppehållstillstånd höjas avsevärt. Idag är detta ett skämt, vi har dessutom mängder med människor som fått avslag på asylansökan men ändå är kvar i landet…

-Pettersson undrar varför inte regeringen prioriterar fusk och slöseri för hundratals miljarder? Är det lättare att höja skatterna för de allt färre hederliga Stefan och Magdalena?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Bor 11,5 miljoner i Sverige?

 1. Blir ju bra detta läste i går att 4 av 10 jobbar dom 4 skall försörja 6 som inte jobbar kommer bli mycket skatt i framtiden om denna ekvation skall gå ihop har man möjligen i regerinegn sneglat på venezula för att lyckas ”så här bra?”

 2. Jäklar anamma, det har jag aldrig tänkt på. Och att det är så enormt många som inte är folkbokförda! Det trodde jag invandrare blev direkt i den kommun de bor i. Så sänk BNP/capita med 8½%. Vi har haft negativ tillväxt i många fler år än jag trott.

  • Verkar som att 873 000 är totalt antal samordningsnummer som har skapats sedan 2000 då systemet infördes till slutet av 2019. Ungefär hälften har blivit folkbokförda eller lämnat landet. Men även 4% nedjustering av BNP/capita från officiella siffror ger att vi har haft nolltillväxt ända sedan innan Lehman-kraschen för drygt 10 år sedan.

 3. närmare 9% eller strax under 1 miljon illegala bor i vårt samhälle?? , får inkomst??? får bidrag?? stjäl i vårat samhälle??
  HUR ÄR DET MÖJLIGT INSER INTE POLITIKER ETT SKVATT, NÄR DET KOMMIT 2 Miljoner???
  vad tusan gör dom då???
  Sveriges totalmängd är 10.4 miljoner inte miljarder
  Demokrati up my … det här är självutplåning som stat.

 4. Dessa 870 000, har dom även rösträtt? Det finns ingen
  himmelska lag på att vi till varje pris slaviskt måste prioritera
  asylrätten framför livsfarliga sjukdomar, det har inte andra
  länder gjort, men detta landet framstår mer o mer som Europas
  dumhuvud. När dom styrande fick klart för sig att Sverige inte
  är närmsta säkra land att ta sig till, så började man flyga
  in unga friska pojkar i sina bästa år, troligtvis för att förstärka
  gängbrottsligheten, utgångspunkten är ju att skapa så
  stor oreda som möjlig i landet.Vi har ledare med grava
  sjukdomstillstånd. Hur långt ska det gå innan någon
  lämnar in misstroendeförklaring mot dessa för landet
  rent skadliga figurer?

  • Man har bara kommunal rösträtt i den kommun man bor i. Och rösträtt i riksdagisvalet bara om man är svensk medborgare. Så nej, det har de inte.

 5. Varför är ej de med samordningsnummer folkbokförda? De ska stanna mindre än ett år undrar vem som kontrollerar det.
  Nej Sverige styrs av illasinnade personer som snabbast möjligt vill fullborda landet till det nya namnet Anarkia. Ingen djävla ordning med andra ord.

 6. Det är klurigt, men många av de oärliga migranterna har flera identiteter. Det gör färre personer som kostar mer i bidrag.

Kommentera