Serbien och Kosovo överens om normaliserade relationer efter medling av Trump

UTRIKES. Kosovo bröt sig ur Serbien 2008 och utropade självständighet. Sverige tillhör de drygt hundra länder som har erkänt Kosovo som en egen stat. Serbien har tills nu inte accepterat utbrytningen och en utmaning för regeringen är att integrera den serbiskdominerade norra delen av Kosovo där motståndet mot den nya statsbildningen är starkt. En Natoledd fredsstyrka finns på plats eftersom krigsrisken har varit stor. 

Nu har Serbien och Kosovo kommit överens om att normalisera förbindelserna och nya ekonomiska relationer mellan länderna efter medling i Vita huset, rapporterar AP News. Serbiens president Aleksandar Vucić och Kosovos premiärminister Avdullah Hoti har under två dagar haft möte med Trump-administrationen. De är nu överens om att samarbeta på en rad fronter för att skapa arbetstillfällen och locka till investeringar.

Mötet har också lett till att Serbien kommer att flytta sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem och att Kosovo erkänner Israel. Detta ses som en seger för USA:s president Donald Trump.

-Pettersson säger att USA:s  tidigare president Barrack Obama startade tre nya krig, tredubblade antalet soldater i Afghanistan, stödde oppositionen i Syrien så kriget pågår än, utvisade fler migranter än Trump och byggde mur mot Mexiko samt fick Nobels fredspris. Donald Trump tar hem trupper, fortsätter bygga på Obamas mur och försöker skapa fred i världen. För detta och allt annan han gör blir det kritik, medan media påstår att de är opartiska…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Serbien och Kosovo överens om normaliserade relationer efter medling av Trump

  1. Ännu en viktigt nyhet som SVT och SR har missat att rapportera om i sin iver att framhäva hatpropagandan mot Trump.

    Där är det viktigare att rapportera om att USA minsann har fler döda i Covid-19 än Sverige och att USA är rasistiskt. Men missar naturligtvis att upplysa tittarna om att det är primärt i demokratstyrda stater och städer som har haft störst problem med wuhanviruset.

    Samt SVT fortsätter att tjata om olyckan i Libanon istället för att följa fredsutvecklingen i Mellanöstern och på Balkan.
    SVT fatta! Ingen bryr sig om Libanon – det är bara ett exempel på vad som händer när ett civiliserat land ger muslimer asyl.

KommenteraAvbryt svar