Ryssland rustar tre gånger mer

FÖRSVAR. Rysslands försvarsutgifter brukar beskrivas som i nivå med Frankrikes. Eller som en tiondel av USA:s. Men nya beräkningar visar att den ryska styrkan i verkligheten kan vara tre gånger så stor som siffrorna visat, skriver Aftonbladet, tyvärr bakom betalvägg så jag vet inte varifrån AB fått uppgifterna. 

I c:a tio år har Ryssland genomfört en målmedveten upprustning av landets militära förmåga. Det militärt starka och stundtals aggressiva Ryssland är inget som byggts upp på en kafferast även om svenska politiker tycks tro det om vårt eget försvar.

Rysslands upprustning och militärövningar handlar inte bara om att kunna försvara landet, utan även om att kunna såväl bedriva som starta regionala krig – i alla riktningar. Att Ryssland genomfört vad som beskrivs som de största militära övningen sedan Sovjetunionens sammanbrott innebär att den förmågan finns där.

Själva militära förmågan är dock inte det enda som Ryssland övar. Landet genomför även beredskapskontroller för att se till att påbud från högsta ort når fram och verkställs av de militära förbanden. Denna politiska vilja och militära förmåga har hittills drabbat bland annat östra Ukraina. Värt att notera är också att opinionsstödet för ryska presidenten Vladimir Putin enligt de senaste mätningarna har varit ovanligt lågt. Att Putin skulle påbörja en militär konflikt för att öka sitt stöd är inte otroligt.

Ryssland kommer troligen inte vid ett eventuellt angrepp att rikta sig direkt mot Sverige men vi kommer sannolikt att drabbas eller dras in på ett eller annat sätt. Men fortfarande saknas den politiska viljan att prioritera en av statens kärnuppgifter.

Ryssland är i färd med att utvidga en rad militärbaser i Kaliningradområdet vid Östersjön. Det rapporterar nyhetskanalen CNN, som grundar uppgifterna på satellitbilder, enligt Svenska Yle i oktober 2018.

Kaliningradområdet, som ligger inklämt mellan de båda Natoländerna Polen och Litauen, avskilt från resten av Ryssland, och har ofta förekommit i rapporterna om den ökande spänningen och upprustningen i Östersjöregionen.

Nya satellitbilder som nyhetskanalen CNN publicerar visar att ryssarna är i färd med att modernisera och utvidga minst fyra anläggningar i området.

I ett område där kärnvapen troligen förvaras renoveras en bunker, och enligt bilderna pågår arbeten också under markytan.

-Pettersson menar att västvärlden borde gå samman med Ryssland mot islam som enligt min mening är det största hotet.

Försvarsmässigt bör vi bygga ut det påbörjade samarbetet med Finland så blir det nog bra…

Ryssarna har enorma ytor att bevaka, Kina, alla muslimska länder i söder, Ukraina, Nato, Turkiet, Mellanöstern, så något större militärt intresse för Sverige och Finland tror jag inte finns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Ryssland rustar tre gånger mer

 1. Att en ny storkonflikt med Ryssland börjar med att Sverige ockuperas är det MEST sannolika scenariot! Det var ju så andra världskriget började efter Polens delning. Då invaderades 10 militärt svaga neutrala länder, innan stormakterna öppnade första elden mot varandra. Eftersom Riksdagis aldrig har finansierat visionen om att införa enveckasförsvaret, så ockuperas ju Sverige helt oblodigt inom loppet av några timmar. Därmed får Ryssland framskjutna flygbaser i Norrland som garanterar deras utfart i Atlanten, Öresund som garanterar deras utfart från Östersjön, en marinbas vid Nordjöns kust och flygbaser i Skåne som hotar hela Västeuropa med bara minuters flygtid. Det blir mycket svårare för NATO att svara militärt efter att det har förverkligats. Det vore den perfekta inledningen på ett krig för Ryssland, och förmodligen får de behålla Sverige utan internationell motåtgärd eftersom priset för ett sånt därmed skulle ha blivit för högt redan efter krigets första oblodiga timmar.

  • Och efter några minuter spränges hela klotet i småbitar…. 😉
   Jo sådana Sience Fiktion som du använder sker i äventyrsromaner…

 2. Många nationalister i Sverige är väldigt naiva och okunniga om rysk politik. De tror att bara för att Putin är kristen och nationalist så är han deras vän. Fel. Putin er rysk-ortodox och rysk ultranationalist. Han ser snarare protestanterna och katolikerna i Europa som ryssarnas och den rysk-ortodoxa kyrkans fiender.
  Putin är dessutom en primitiv ”thug”. Alt han säger och gör, är för sig själv och det ryska imperium han drömmer om att återskapa.
  Ryssarna själva får det sämre för varje dag på grund av korruptionen i Ryssland och Putins militära vansinnesupprustning.

  • Läste med intresse vad du knappat ner ”Mike E”. Var och en av oss har ju sin syn på saker o. ting.
   Naturligtvis stämmer väl delar av dina teser,men slutet var jag lite frågande inför.
   Du skriver allt han gör är för att gynna ”ryska Imperiet” !
   Stenbock kulle önska att vi hade ledare av samma typ,som i första hand bekymrade sig om sitt land och vår inhemska befolkning….
   Om sedan genom ett starkt försvar,skulle ju inte hellre skadat hos oss,som i stort saknar ett sådant.

  • Dessutom härskar Putin med en korruptokrati, vilket betyder låg förmåga att genomföra någonting. Det har genom åren varit mycket skryt om avancerade vapensystem som aldrig förverkligats, eller bara i symbolisk skala. Rymdprogrammet är ett skämt av fiaskon. Soyuz-raketen som varit extremt framgångsrik sedan 1965 har aldrig haft så många misslyckanden som de senaste åren, och det är samma raket som skickar upp alla astronauter till rymdstationen (tills SpaceX tog över för USA i somras). Det visade sig bero på att oligarken, kompis till Putin så klart, som är leverantören bytt ut kvalitetssäkrade material till billigaste skrot han kunde hitta, för att försnilla mellanskillnaden. Ryssland styrs av ett gäng oligarker och de skiter totalt i Ryssland och ser uteslutande till att maximera sin egen kortsiktiga profit. De vet ju inte hur länge de behåller Putins nåder så långsiktighet är irrationellt för alla kleptokratiska ryska beslutsfattare. Ryssland har ingen marknadsekonomi.

 3. Den svenska regim propagandan försöker få bort uppmärksamheten från problemena i Sverige med kravaller, mord, skjutningar, våldtäkter osv. genom att dra in Ryssland !

 4. USA:s militärutgifter är ca. 800 miljarder dollar / år, att jämföra med Rysslands ca, 80 miljarder/ år…Varför får inte Petterson och Aftonbladet ont i magen av det ? Poltava svider än idag ? Ryssfobior ? Svenskar verkar lida av svåra ryssfobior och traumor !

 5. SÅ, VAD är problemet för idioterna i Sverige ? Förlorar man 30 miljoner människor i det förra kriget…då MÅSTE man ju se till så det inte händer igen, begriper inte idioterna i Sverige detta ? Sverige kanske borde höja skatterna så dom kan försörja alla araber, afghaner och annat pack..innan dom bekymrar sig över vad ryssarna pysslar med !

 6. Putin lägger pengarna på sin krigsmakt och Löfven lägger sina pengar på en totalt okontrollerad massinvandring av icke kristna och övriga kriminella !

 7. Propaganda o. lögn-organet Aftonslasken fantiserar och sprider sina antaganden. Märkligt att CNN är för dem sååå trovärda,när allt annat utom kriminella niggrar är ont i USA !
  Undrar om de själva någon gång funderat över,vad deras allt färre läsare anser om fantasiartiklarna ?
  Varför de skall förlita sig till Satellitbilder omkring Köningsberg är för mig en gåta ? Ostpreussen står öppet för vem som vill besöka området.
  Finns numera väl utbyggda järnvägs och vägförbindelser mellan Polen o. f.d. tyska delstaten.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kaliningrad

 8. kan ju också vara så att dom inser att Sverige och andra EU länder kommer att hamna i Islamisternas garn, så det gäller att mota
  Olle i grind för att inte få in dem i Ryssland .

 9. Haha den satt som smäck, klockren
  Rolf du är snart den ende i landet som satirisk kan spegla samhället och sätta pricken över i:et i varje mening.
  Tack
  Detta kommer roa mig hela veckan.

Kommentera