Stäng

Rikspolischefen: de kriminella måste låsas in

BROTTSLIGHET. Den senaste tidens våldsutveckling där gängkriminella bland annat misstänks ligga bakom flera dödsskjutningar kräver att samhället sätter ner foten. Det säger rikspolischefen Anders Thornberg till Sveriges Radio P1-morgon.

Thornberg pekar på att en stor del av brottsligheten sker i särskilt utsatta områden där många känner en likgiltighet inför lag och ordning. Därför, menar Thornberg, är det viktigt att de som begår brott märker av konsekvenser redan på ett tidigt stadium.

– Det är extremt viktigt att man tidigt sätter gränser för de som gör det här, om man inte kan klara det med vård eller på annat sätt måste de låsas in och bort från gator och torg.

– Pettersson säger att det låter som Thornberg blivit Sverigedemokrat, detta har SD och några andra, inte minst alternativmedier sagt i många år och för det blivit kallade rasister, fascister och annat. När det bara är självklarheter.

Ännu bättre, fast det nämner inte Thornberg, är att inte släppa in dem i landet och skicka hem dem som redan är här i stor skala.

Riksrevionen kritiserar även Kriminalvården för att vara för dyr och ineffektiv.

– Pettersson tycker att om vi kan driva sjukvård och skolor i privat regi borde det även gå med anstalter och då även ta in anbud från utlandet. Det finns ingen anledning att kosta på utlänningar svenska anstaltsplatser. Kriminalvårdens anslag borde också ned till dansk eller tysk nivå, minst.

Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 reaktioner på “Rikspolischefen: de kriminella måste låsas in

 1. Tyvärr är ju samtliga fängelse- och häktesplatser redan överfulla, så det går inte att frihetsberöva en enda till utan att släppa ut någon annan i förtid. INTE EN ENDA riksdagislekamot har föreslagit att vi ska bygga fler fängelser. Det finns inga planer alls från något riksdagsparti på att vidta någon enda åtgärd för att på något sätt bekämpa någon brottslighet. Det var ju en total icke-fråga för 99.7% av alla svenska väljare i senaste valet, så jag förstår varför det inte finns en enda politiker som bryr sig det allra minsta om den frågan. Hela folket som politikerna representerar skiter ju fullständigt i brottsligheten. Och det kommer samtliga svenskar att göra även i valet 2022.

 2. Kostnader för kriminalvården, budgeterat 9,7 miljarder 9700000000:- antal platser fängelseplatser 4300 samt häktesplatser. om vi dividerar kostnaden med antalet platser blir det 1miljon 492 tusen 307 kronor och 60 öre per plats då kostar varje plats 4088,51 per dygn inte som jag skrev när jag litade på andras siffror 3360:- Ja men alla platser är inte upptagna, men det kostar lika mycket ändå. Budgeten hålls förmodligen ej för jag har aldrig hört något kommunalt eller statligt klara budgeten.
  Nu vill kriminalvården oka antalet platser till 5710 fängelseplatser och 2480 häktesplatser och då behövs flera vakter men framförallt fler tjänstemän.
  Så varför ska vi ha buset kvar döm alla till utvisning på livstid och sänd hem dem inom en vecka efter dom. Domen kan inte behöva ta lång tid om vi inför inga överklaganden.
  Naturligtvis får advokatsamfundet spinn men de finner nog andra att lura på stålar.

  1. Om Sverige skulle betala bara en månads vistelse här till resp. land skulle de gärna ta emot våldsmännen. Cirka 100 tusen och en stämpel i baken . Återkallande av svenskt medborgarskap naturligtvis! Adjö….

 3. @Maya
  Det är ju politrukerna som är de kriminella, sen 45 år tbx…minst!
  Man har pissat på grundlag sen åtminstone EU debaclet, som var lagvidrigt överallt.
  Varför rösta om nåt som var påskrivet & klart redan??

 4. Thornberg tycker att samhället skall sätta ner foten.Vilka är då samhället ? Är det du eller jag eller vem menas ? Det borde inte vara gemene mans uppgift att reda upp kriminaliteten som blev importerad med öppna hjärtanpolitikem.Vi vanliga dödliga har inte bett om att få dessa parasiter i vårt knä.Börja istället skyndsamt att se över våra lagar och straffrabatter hit och dit.Få bort alla aktivister som häckar i våra domstolar som nämndemän och domare.Ta bort medborgarskapet för alla som begår grova brott.Det behövs bara en lagändring.Sätt dom i interneringsläger om hemlandet inte vill ta emot dom tills dom mer än gärna återvänder hem frivilligt.Det finns hur mycket som helst att gräva i för vår käre Morgan om bara viljan finns.Men,det gör det inte i slapphetens land.

 5. De vidriga parasiterna ska inte låsas in de ska deporteras, gärna till ett land med dödsstraff #NBLM 👍

 6. Rikspolischefen, skakad av en mardröm, till sin hustru vid frukostbordet. ”Jag hade en mardröm i natt. Drömde att de kriminella måste låsas in.
  I drömmen frågade jag mig hur det ska gå till. Då dök en kör av politiker och högt uppsatta domare upp och gav mig onda ögat sjungandes Släpp Fångarna Loss….. Vad tror Du drömmen betyder? Ska kanske tala med kuratorn på jobbet.

 7. Varför inte hyra fängelseplats i Angola 20 man på 20 kvm och hål i golvet för behov efter en vistelse där på några år så blir alla kriminella garanterat goda samhälls medborgare jag lovar……..

  1. För att det kostar $50 för en morddömd att muta sig ut ur ett sånt fängelse! de måste bestraffas i Sverige för att vi ska kunna garantera att de verkligen bestraffas. Fängelserna kan drivas med vinst genom straffarbete, den som inte arbetar äter inte.

 8. Givetvis ska även kriminalvårdens kostnader minimeras. Då är det bara utvisningar på livstid, som gäller i första hand och den mest naturliga lösningen. Det går på tok för många kriminella ständigt lösa i samhället och utför brott var, när hur de behagar. Töm fängelserna genom att utvisa så många, som möjligt på livstid. Det skulle säkert avlasta skattebehovet mer än någon kan räkna ut tack vare massor av positiva bieffekter.

 9. Men hjälp Stefan Löfven. Hur läng dröjer det nu innan dina muslimska kompisar blir lönsamma, när dom sitter i fängelse och kostar skattebetalarna 1 000 000kr per person och år? Det är hög tid att skjuta till underskottet från S partikassan.

 10. Den annars så osynliga Rikspolischefen ropar nu S.O.S !
  Han får hoppa upp i knä på Morgan och fråga om goda råd som förmodligen då som brukligt tillsätter en givande utredning…..

 11. ”De kriminella måste låsas in”…när jag läste överskriften, kom jag osökt att tänka på regeringen….

  1. Ja regeringen och dess vänsterextrema pöbel ska naturligtvis låsas in eller ännu bättre deporteras tillsammans med den minst dryga miljonen av icke svenskar som måste utvisas på livstid från Folkhemmet !

 12. Varför inte köpa tjänster av Lettland för halva det pris
  som det kostar att inhysa dem på hotell Hilton här,
  Sverige har mycket större omsorg om grova brottslingar
  än vad man har med gamla människor. kostnaderna för
  vård är skyhögt till brottslingen fördel, man kan undra varför!?

 13. Gör som Finland!

  Svensk Hassan Zubier ,medborgare i Britannien , försökte lura finska staten i samband med terrordådet i Åbo , där Hassan lekte hjälte och blev skadad.

  https://svenska.yle.fi/artikel/2020/08/11/hjalten-fran-terrorattacken-i-abo-kan-fa-villkorligt-fangelse-erkanner-sig

  ”På tisdagsmorgonen inleddes rättegången mot Hassan Zubier, som ingrep och skadades i samband med terrorattacken i Åbo. Zubier försökte rädda livet på en av de knivhuggna under attacken på Salutorget i Åbo den 18 augusti 2017, men nu står han själv åtalad för brott.”

  Polisen bör kolla hur mycket han lurar Britannien med bidrag!

 14. När nu Islam har bestämt vilka regler Sverige har att följa blir polisens åsikter ganska meningslösa, likt en 3-åring som skrikande försöker få sin vilja fram.
  Svensken lyssnar och mutar ungen med godis, Islam skiter totalt i ungdjäveln, Islam VET vem som bestämmer, det är inte Sveriges folk, Sveriges politiker, Sveriges militär eller polis, det är Islam och ingen annan.
  Löjeväckande att höra Malmös Bagdad Bob skylla Islams våldsamma upplopp på upprörda fotbollsfans!
  Man skäms över att det svenska språket används till sådana lögner!

 15. När någon döms till fängelse p.g.a. brott innehållande ett våldsmoment skall denne om utländsk medborgare med dubbla pass efter dom förpassas ur riket inom en vecka. Det skulle snart ge mycket mindre kostnader säg en flygbiljett till Afghanistan kostar via KLM 8919:- ställ detta mot kostnaden för ett dygn enligt tabellen här ovan 3360:-. Tre dygns vistelse i svenskt fängelse är dyrare än en biljett till Kabul via KLM.
  Snabb domstolsförfarande en veckas fängelse och utvisning ger en besparing av 3360×358-8919= 1193961 på ett år de flesta blir dömda till flera års fängelse säg att vi kan bli av med 100 per år det blir 119396100:- detta för ett år många sitter inne flera år pengar som kan läggas på riktig mat till de gamla eller sjuka.
  Dessutom plats för flera kriminella in och ut, det finns ingen anledning att vi ska behålla de kriminella, låt dem snarast komma tillbaka till de sina och lyckliggöra dem istället för att trakassera oss.

   1. Maja 2! Siffrorna för högriskfångar kan vara mellan 12-20 tusen, så det finns nog ännu mer att spara. Siffran per dygn är EURO priset 10,34 och Felix Byströms tabell 354 EURO/dygn flygbiljetten är tur och retur på KLM men en enkel är möjligen dyrare så det är bara att riva returbiljetten innan brottslingen får gå ombord till sina landsmän som är på väg till semester i det land de flydde ifrån.

  1. Kanske tar jag upp det i det tysta demonstration 8.9 vid Riksdagshuset !
   Tänkte annars ha en skylt gällande Solna kyrkogård för att väcka svensken.

  2. Så varenda afghan ska bjudas på en gratis flygbiljett om han våldtäktsmördar din dotter??? Nej, de ska tvärtom straffas för sina brott och de ska avtjänad här så att vi kan garantera att de straffas hårt och inte kommer undan utan att sätta ett mycket avskräckande exempel för alla andra.

 16. @Majbjörn, Maja 2.
  Politisk måste SD snart försäkra sig om att få inflytande eftervalet 2021 i ödesfrågorna kriminalitet och invandringen från MENA.
  Annars är det bättre att SD och AfS gör gemensam sak mot hyckleriet Den Svenska Humanitära Stormakten.
  – Angående låsa in, så har USA flest interner per capita. Det hjälper.

 17. Så länge sossarna sitter vid makten, kommer det inte att bli någon förändring. Dom vill helt enkelt inte göra någonting åt det kriminella patrasket, för man låser ju inte in sin egen valboskap.

  Det kommer bara att bli värre och värre, tills vi har ett storskaligt inbördeskrig i Sverige.

  Anledningen till att det ser ut som det gör i Sverige, beror på dom ca. 80% fullständiga idioterna och vad dom gjorde på valdagen.

  Sverige en stormakt, tillåt mig skratta. Nej, ett land med en majoritet av naiva, räddhågsna självmordsbenägna syltryggar.

 18. Hur länge har man diskuterat detta utan resultat ? Nya lagar, där varje kriminell bör fråntas medborgarskap och utvisning, förlorad socialbidrag för hela släkten . Mitt recept.

   1. Oj..Har han förstått det nu!
    Herre min skapare är han polischef..
    Sverige vissar mod. .man blir imponerad.
    Ponnsan
    AFS

Kommentera

%d bloggare gillar detta: