Polisen: Våldsutvecklingen är synnerligen allvarlig

BROTTSLIGHET. Den senaste tiden har det skett allvarliga händelser och grova våldsdåd med kopplingar till kriminella nätverk där flera personer mördats och andra skadats svårt. Samhället måste sätta ner foten för att bryta utvecklingen, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Anders Thornberg, rikspolischef. Foto Lars Hedelin Polisen

I Stockholm har det under den senaste veckan mördats två personer och i Göteborg har kriminella grupperingar försökt demonstrera makt genom att kontrollera fordon som har åkt in i vissa stadsdelar. Tidigare i augusti mördades en oskyldig 12-årig flicka i en kriminell uppgörelse och även på andra platser i landet pågår konflikter mellan olika kriminella nätverk och annan hänsynslös kriminalitet. Under fredagskvällen inträffade dessutom ett våldsamt upplopp i Malmö där flera poliser skadades. I andra delar av landet hålls det manifestationer utan tillstånd vilket stör ordningen och tar resurser från polisen. Det har stor påverkan på samhället och på polisens arbete.

– Vi har ett tufft operativt läge för polisen i Sverige. Nu gäller det att samhället sluter upp bakom polisen. Vi ska fortsätta bekämpa den organiserade brottsligheten med alla verktyg vi har tillgängliga. Även övriga goda krafter i samhället, allt från kommuntjänstemän och civilsamhället till rättsvårdande myndigheter och inte minst allmänheten, behöver fokusera för att möta nuläget. Polisen ska se till att de kriminella grips och kan lagföras. De kriminella behöver försvinna från våra gator och torg så att inte fler hänsynslösa brott begås. När det sker är det nödvändigt att övriga samhället kraftsamlar så att det inte fylls på och att fler unga män rekryteras in i kriminalitet. Vi prioriterar gemensamt våra begränsade resurser över hela Sverige för att använda dem till vårt huvuduppdrag. Vårt uppdrag är att hålla hela Sverige tryggt och säkert, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Flera åtgärder har under lång tid genomförts i syfte att bryta den negativa utvecklingen med grova våldsdåd. Det målmedvetna och intensiva arbetet fortsätter och polisen växlar upp så mycket det går, särskilt i storstäderna, för att bryta in i gängkonflikterna. Polisen har utvecklat sina metoder med än mer fokus på grovt kriminella och brottsaktiva individer. Den kartläggning, som görs tillsammans med andra myndigheter, syftar till att begränsa kriminella nätverkens påverkan. När samhället sätter tryck på de grovt kriminella så finns risken för en eskalering, något som syns tydligt nu.

– Den vardag många poliser ställs inför när de går till jobbet just nu är oroande och väldigt slitsam. Vi jobbar intensivt, dygnet runt, trots det fortsätter det grova våldet. Polisen finns där 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Vi ger inte upp och vi backar inte, men situationen är i nuläget mycket påfrestande, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Polisen: Våldsutvecklingen är synnerligen allvarlig

 1. Mycket snack men ingen verkstad från politiskt korrekta och styrda Kling och Klang som hellre går i Pride-tåg än städar bort kriminella parasiter !

 2. Äntligen! Knappt en tror det är sant, de som stått närmast problemet har vaknat nu. Det säges att rättvisans kvarnar mal långsamt, men alla myndigheters och institutioners kvarnar mal väl i den takt resten av maktens maskineri håller. När inga tar beslut utan utredningar och funderingar hur media ställer sig, då tar det tid.

 3. I dagens Sydsvenskan står mycket riktigt, att några personer med arabiska namn tillsammans med Malmö stad vill uppföra ett antirasistiskt monument på Rosengård. Hur j-a korkad får man bli?

  Bra mycket bättre vore att importera ett stort antal handlingskraftiga kravallpoliser från Belarus. De gör mer nytta på Rosengård än i Minsk.

 4. Tomma ord! Vad hjälper det att komma med värdelösa floskler när man vägrar göra något åt roten till alla dessa problem nämligen: MASSINVANDRINGEN och EU!

  När råttor och Möss invaderar min gård i varierande antal varje höst och vinter hjälper det inte att stå och säga: ”det här är OACCEPTABELT!” Det krävs handling!

 5. Araber försöker tvinga två svenska pojkar köpa knark på väg hem från en födelsedagskalas.
  När de nekar kidnappas de till kyrkogården i Solna , misshandlas, hälsenorna kapas av, de urineras, våldtas och begraves levande!

  Och SVT diskuterar hot mot moskéer i USA , kravaller mm.
  Inte med ett enda ord har jag hört dem ta tag i detta värsta våldet som våra egna drabbas av .
  Vi måste agera nu tillsammans.

  Tisdagen den 8 september kl 14.00 en tyst demonstration utan för Rosenbadet. Tag med egna plakat.
  Anordnat av Lennart Matikainen.
  Dela det här till alla och se till att tvättstugan mm inte står i vägen för att slippa !
  Vi måste ta vårt samhällsansvar NU!

 6. Det verkar som alla utom vänstern och politikerna fatta att om vi flyttar islamistiska terrorister från Mellanöstern till Sverige, kommer Sverige med tiden att se ut som Mellanöstern. Och vi är på god väg.

 7. Hörde från en källa att alla poliser i länet var kallade till Malmö, 26 piket bilar som höll i utkanten. Men fick inte köra in?
  Varför gör man en sådan ansamling till ingen nytta?
  Eller vad väntade de på?

  • Vad de väntade på, jo de väntade på tillåtelse från regeringsbunkern.
   Verktygslådan är tom och det är bara tomma ord från rikspolischefen:
   ”De kriminella behöver försvinna från våra gator och torg så att inte fler hänsynslösa brott begås. När det sker är det nödvändigt att övriga samhället kraftsamlar så att det inte fylls på och att fler unga män rekryteras in i kriminalitet. Vi prioriterar gemensamt våra begränsade resurser över hela Sverige för att använda dem till vårt huvuduppdrag. Vårt uppdrag är att hålla hela Sverige tryggt och säkert, säger rikspolischef Anders Thornberg.”
   – Vilka verktyg har vi, INGA möjligtvis de med vapenlicens. Antag att inbrott sker när nu är hemma. Ring 112. Säg på svenska utan brytning och tänk på att vara hispig; *Jag har just skjutit en med rånarluva i bröstet.
   Då kommer polis med blåljuset påslaget.

 8. Om man inte kommer så långt att man vågar sägacatt det är invandrare som ligger bakom så kommer inget hända. Det vet majoriteten av svenska folket och det är trist att leva i en demokrati som inte bejakar detta. Vilka är det som styr oss? Jag menar vilka är de på riktigt som styr våra politiker? Det måste vara utpressning på hög nivå.

  Utomeuropeiska invandrare. Utomeuropeiska invandrare. Utomeuropeiska invandrare.

  Sådär, det var ju inte så svårt.

 9. Terrorforskaren Magnus Ranstorp skriver på Twitter: ”Vill se verkningsfulla krafttag av Malmö Stads politiska ledning mot denna djupa och vidriga antisemitism. Sätt nu ner foten!”

 10. Det slutar som vanligt med att Löfvén säger, det är oacceptabelt och man manifesterar mot rasism/främlingsfientlighet.
  Sedan avsätter man ännu mer pengar till helt verkningslösa åtgärder och sparar in på vår sociala välfärd. Pensioner sänks, de sjuka får det sämre, skatterna höjs och nya skolor byggs för de gamla eldas upp.
  Ändå kommer vi höra samma gnäll om rasism från förorterna.
  Var finns jobben till pensionsräddarna? De kan inte försörjas med skattefinansierade hitte på jobb längre.

  • ”Var finns jobben till pensionsräddarna?”
   – Finns det arbete för lågutbildade oavsett etnicitet? Den gruppen ökar i antal bland invandrare i alla länder. Över tid blir det som det.alltid blivit , kaos, elände och krig både i landet och mellan länder.

 11. det vanliga idiotin
  samhället måste blaha blaha
  nej vi som redan uppfyller plikt o rätt ska f@n inte reda ut dårarnas felsteg

 12. Spelar ingen roll hur många poliser som finns.
  Brottsbekämpning verkar inte prioriteras, springa runt och leta dem som känner sig kränkta i Malmö.

  Lyssnade på Paludan på nätet, tydligen hade polisen skickat fram en arabisk polis, som talade urusel svenska, för att meddela Paludan att han inge var välkommen till Sverige. Trots att han är svensk. Han kanske skulle uppgett att han varit i Syrien och utövat terror med Isis.

  Det framgår att det bara handlar om ett folk utbyte, hur nu det ska gå till. Analfabeter genererar inga löner åt syltryggarna, de har fullt upp med att fuska till dem själva.

 13. Det var allt en förskräckligt massa snack, men väldigt lite verkstad. ”Vi backar inte”, säger han. Men det är ju precis det dom gör. Backande poliser triggar bara igång mussarna än mer. Det enda dom möjligen kan respektera är hårda tag — mycket hårda tag.

  • Man måste tala samma språk som de gör, våld i ”obegränsad” form är det enda som de förstår !

 14. Det är ju världens enklaste sak att lösa det här problemet, men då måste sjuklövern bort….

Kommentera