Reinfeldt: Den värld jag tror på är hotad, USA riskerar att bli en diktatur med Trump

DEMOKRATI. Donald Trump är på väg att montera ner den amerikanska demokratin och leda USA mot att bli en diktatur. Det säger förre statsministern Fredrik Reinfeldt i en intervju med SvD.

Fredrik Reinfeldt by World Economic Forum is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Reinfeldt varnar för att det inte längre finns krafter inom det republikanska partiet som kan fungera som en motvikt till presidenten.

– Fyra år till blir inte bara ”more of the same”. Trump kommer att fortsätta nedmonteringen av amerikansk demokrati.

-Pettersson har inget emot att den värld Fredrik Reinfeldt tror på blir lite mindre. Husby för sju år sedan, Malmö idag, samma orsak då som nu, invandring och islam. Fredrik Reinfeldt är inte ensam man han är en av de som förstört Sverige mest och jag tror USA klarar sig utan hans råd…

“Jag tror dock att Sverige som ett land, som tar emot stora grupper som kommer från andra länder, jag är väldigt stolt över det, och mer öppna än andra länder. Vi vinner långsiktigt som samhälle på detta. Det bidrar till att fler får jobb, det bidrar till ett mer spännande och öppet samhälle. Men det är också en prövning i övergången, därför att det blir ofta en övergång mellan olika kulturer” Fredrik Reinfeldt på en presskonferens om oroligheterna i Husby, sänd i SVT 21 maj 2013

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Reinfeldt: Den värld jag tror på är hotad, USA riskerar att bli en diktatur med Trump

 1. Två trumphatare i debattprogram det kallar dom debatt. Jag kallar det propaganda.De bjuder in folk som har samma åsikter som dom själva för att indoktrinera folket att det är sant.

 2. Den lille svensken och hans son skriver en bok som skall påverka amerikanens röstning. Vem sjutton är du Fredrik Reinfeldt och son som tror att ni är så kända däröver. Hur tror du att amerikanen skulle reagera på ditt “öppna era hjärtan” eller “tack för att ni valde Sverige”? De skulle nog kalla er “kaosskapare.

  • Reinfeldt gör som Demokratiska Partiets SKURKAR i USA, De leder in sina vuxna barn till höga politiska poster inom kulturmarxismen. Reinfeldt är en av våra vidrigaste politiker och vid maktskifte bör han gripas och dömas, samt sättas i livstids förvar utan rätt att träffa eller kommunicera med anhöriga eller allmänheten. Förverka hans egendomar till staten!

  • ” Fel .Hjärntvätten gjordes 2006 !
   Hit fick Reinfeldt lift av Wallenberg
   Fredrik Reinfeldt åkte i hemlighet tre månader före valet 2006 till den mytomspunna Bilderberg-gruppen på inbjudan av Investors ordförande Jacob Wallenberg. Resan skedde med Investors privatjet – till en kostnad av 1,1 miljon kronor.”

   https://www.svd.se/hit-fick-reinfeldt-lift-av-wallenberg

 3. Snälla Pettersson, om man får komma med en ödmjuk önskan så pixla gärna när Reinfelts nuna ska vara med på bild. Varje gång jag ser den där skandalen till människa så håller jag på att få upp maten.
  PS. Pixla gärna även Löfvén och Lööf.

  • ”Autodidakt”!
   Bifaller om ambitionen, men vi ska nog inte
   ha som uppgift och mål att styra ”vår”
   fantastiska Pettersson.

   Och, vad gäller Reinfeldt, så är min uppfattning
   att man måste ha överseende med individer
   som drabbats av Alzheimers.

   En person med en så gedigen bakgrund, och
   som så totalt har tappat omdömet, måste
   lida av en långt skriden Alzheimers.

   Jag har flera gånger ifrågasatt om han har
   körkortet kvar.

 4. Nästa diktatur blir absolut inte USA. Inte så länge Trump styr i alla fall. Nej, det blir ett land här uppe i norr. Likheterna är påfallande om vi jämför med Nordkorea, DDR, Sovjet, Kina, Nazityskland eller Venezuela. Det f.d. Sverige kommer att styras som en diktatur av en koalition mellan Såzzarna och Muzzarna. Stackars barnbarn…

 5. Efter mer än 20 år i USA är jag helt konfunderad när det gäller den svenska elitens världsuppfattning! Sen flera månader brinner amerikanska städer varje natt, oerhörda värden gått till spillo, människor har skadats och dödats. Inklusive barn! Det hela utförs av ofta betalda våldsverkare i skiftgång under paraplyerna av öppet marxistiska Antifa och BLM.

  Och Reinfeldt och Wolodarski tycker att problemet kommer från HÖGER?!!!

  Nu sprider sig upploppen till våra mindre städer. Demokraterna gjorde ett fatalt mistag när dom inte med ETT ENDA ORD ens nämnde vad som händer under sin just avslutade konvention!

  “Vanligt folk” börjar bli rädda. För varje natt som det brinner skiftar tiotusentals amerikaner från demokraterna till republikanerna. Inte för att dom har nån större kärlek för Mr Trump som många upplever som en dryg skrytmåns. Men för att dom vill leva med sina familjer i personlig säkerhet och han är den enda som gör något åt det!

  Här finns också en läxa för det svenska styret.
  Ju fler gånger Malmö brinner, ju fler bilar som går upp i rök på din egen bakgård….

  “You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”

  Abraham Lincoln

  Kapten Bo

 6. Det vore klädsamt om Fredrik kunde leda sina sinnessjuka påståenden i bevis, om så bara för en enda gång, annars förtjänar inte sådant svammel en endaste sekund av uppmärksamhet. Statistik kan mycket väl vara ett trubbigt verktyg ibland. Svårare då att snacka bort människors känsla, baserat på erfarenheter och levnadshistoria. Men fortsätt du, Fredrik, att spotta folk i ansiktet på daglig basis, det blir ditt enda eftermäle och det enda du är kapabel till. Äckel.

  • Han får bra betalt av globallisterna för att uttala sig så,
   Donald Trump är ju emot globallism, därför blir han ju
   fiende till dessa och Fredrik Reinfeldt.

 7. Lars Bern om likheten mellan Globalister och kriminella gäng. (Publicerades 28 augusti 2020. Speltid 24:54)

  https://www.youtube.com/watch?v=4BmZuQKTf60

  Citat nedan av tilläggstext som finns under “VISA MER” på YouTube-sidan där videon ligger.

  Med utgångspunkt i en genombläddring av Svenska dagbladet den 27 augusti konstaterar Lars Bern att rubrikerna är följande:

  – Ingvar Arpi: Angeredsfamiljen som kontrollerar vägspärrarna.
  – Regeringen klarar inte läs- och skrivkunnighetskrisen.
  – Migrationen påverkar kronan.
  – Häktade har lång historia av brott. Apropå våldtäkts och tortyrbrottet mot två svenska tonårspojkar.
  – Åklagare: Ändrad rättsprincip viktig åtgärd mot gängbrott.
  – Polischef: Skolavhoppare fångas upp av gängen.

  När det gäller Isabella Lövins avgång sägs den bero på konflikt mellan två falanger inom partiet. En som står för fri invandring och en som står för miljöfrågor, som Lövin tillhör. Nu har den som förespråkar fri invandring vunnit.

  Så här håller det på. Detta är det totalt dominerande ämnet i en av Sveriges största tidningar. Detta är konsekvenser av den migrationspolitik Sverige haft och som framförallt drevs igenom av dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt. Men de andra partierna står inte utan skuld då inget av dem visat intresse av att minska migrationen eller se problemen som orsakats därav, t.ex. hur gäng tar över förorter och börjar upprätta sin rättsordning där.

  De gängkriminella använder hot om våld för att styra sin omgivning, dvs. rädsla. På liknande sätt används rädsla av de globalistiska och liberala makterna med allt från klimathot till hot om pandemier. I båda fallen handlar det om att tvinga människor att följa sina egna uppsatta regler. I båda fallen handlar det om att tjäna pengar med hjälp av att skrämma människor.

  Globalister har under snart femtio år använt sig av olika miljö- och klimatfrågor för att hävda att mänsklig aktivitet leder till olika katastrofer. Vi skräms med att jorden kommer gå under om vi inte följer de nya doktriner som förespeglas oss. Det har länge talats om koldioxidens skadliga verkan och nu nyligen har en plastpåse-skatt införts.

  I själva verket har vi en liten förändring av klimatet. Jordens medeltemperatur har ökat med ca en grad under hundra år och koldioxiden har ökat något. Detta hävdas då bero på mänsklig aktivitet.

  Men i och med Corona-pandemin har vi fått ett ypperligt tillfälle att kontrollera människans påverkan. Det görs sedan länge vetenskapliga mätningar av halten koldioxid i atmosfären som är väldigt tillförlitliga och där säsongsvariationer tydligt kan utläsas. Trots att mänskliga koldioxidutsläpp kraftigt reducerats har inga anomalier i diagrammen kunnat utläsas. Slutsatsen blir att klimatförändringen är naturlig och inte skapad av mänskligheten.

  Nu, i rökdimmorna efter Corona-pandemins verkningar vill man gör en s.k. ”reset” eller återställning, där drastiska åtgärder mot förbränning av fossilt bränsle skall genomföras. Detta i en värld där runt 90% av energin kommer från fossila bränslen, samtidigt som användningen redan idag ökar kraftigt i länder i Asien och Afrika.

  Journalisten Erika Bjerström har nyligen gått ut och basunerat ut att vi har fått mer oväder och mer bränder samt ökad ökenareal i världen och att det beror på ökad koldioxid i atmosfären. Men det är helt enkelt falskt! Det stämmer inte, utan statistik visar att vi har ett minskat antal bränder, likartat antal stormar och minskad ökenareal. Den ökade koldioxiden som de försöker skrämma oss med har gjort att växtligheten ökar och skördarna blir större.

  När det gäller Corona-pandemin har en del länder använt den välkända och sedan länge konstaterat ofarliga malariamedicinen Hydroxiklorokin och fått mycket goda resultat i minskad dödlighet. Detta är förödande för globalisternas planer att kunna tjäna 1000-tals miljarder på vaccin för den ”farliga” pandemin. Därför har globalisterna förmått media och myndigheter att på alla sätt smutskasta personer som förespråkar Hydroxiklorokin eller förmå t.ex. Youtube och Facebook förbjuda förespråkande av det. När nya coronavaccin tagits fram i Kina och Ryssland har väst-media varit mycket snabba att varna för dessa med hög och samstämmig röst.

  Lars Bern varnar för aktier i elbilsmärket Tesla. Företaget har aldrig gått med lönsamhet men har blivit en bubbla pga globalisternas upphaussning. Det blir mycket riskabelt när dessutom våra pensionspengar genom fonder blir placerade i Tesla. Risken är att det blir som Fermenta-aktie i kolossalformat.

  Slut citat

  • Det vore bättre att bygga industrier med skorsten längs med tågspåren i stället för att öka byggandet av desamma.
   Vad skall vi med allt flera snabbtåg till när snart ingen har råd att resa?

   Hur skall vi bygga på vår BNP när alla fabriker är borta, ingen tillverkning sker snart i landet och allt flera med full försörjningsstöd anländer hit ?

 8. Sverige befinner sig på en starkt sluttande bana!
  Reinfeldt & Co förstår inte världen, mycket beroende på att de inte lever i samma värld. Avskärmade genom ett klassamhälle där de köper sig fri från det de skapat.

  De umgås bara med likasinnade och ser bara världen genom limousiners fönster. Dessa väderkvarnar snurrar hela tiden och producerar tomt prat, i realiteten går det åt andra hållet.

  Det som vi får tacka ”Stram Kurs” och Paludan för är att de lyfte fjällen från mångas ögon. Nu är det helt uppenbart var man köper rösterna från. Men som i Reinfeldts fall så är de ansvariga lika avskärmade från de muslimer vi andra förutsätts umgås och leva med.

  Inget förändras utan att spelreglerna förändras, under sista valet saboterades och attackerades SD:s vallokaler och material. Fundera över vad du vill göra nästa val!

 9. Hur mycket betalar dom stora finansinstituten dig
  för att haspla ur dig detta ? USA s val är en sak för
  USA s folk, och inget som en som som gjort så mycket
  skit för sitt eget land som du gjort har med att göra ?

  Du känner dig väl annars nöjd o belåten med att
  Sverige är på väg att haverera efter din och din efterträdares
  huvudlösa insatser, figurer som fullt medvetet förstör
  ett fungerande land avsiktligt kan bara betraktas
  som onda varelser!

 10. Han har ju fått som han velat. En oerhörd invandring och en mångfald utan dess like i Sverige.
  Förstår mycket väl att han istället vänder blicken utomlands och i detta fall USA.

  Han är en katastrofal individ och en mycket farlig man.

 11. Alla R tillgångar skulle konfiskeras. Sen skulle han förklaras fredlös och bli släppt i någon av de norra delarna av Sverige där skogen är stor nog för att husa honom.

 12. Tycker Fredrik skall hålla tyst om Tramp när han själv har varit med och förstört sitt eget land. Som idag är ett varnande exempel för andra länder…

  • Eget land? Reinfeldt är en blandning mellan en kringresande rasblandad och en litauisk piga. Lika liten anknytning till Sverige som Olof P.

 13. Varför jag kommer att tänka på kortslutning, egoist och psykopat. Vet jag inte.

  När jag hör Fredrik Reinfeldt uttala sig. Måste finnas en anledning.

Kommentera