Stäng

Det pågår muslimska upplopp i Malmö och de ledande sossarna sover

INVANDRING & ISLAM. I nästan 50 år har det politiska systemet misslyckats och misslyckats, trots att vi byggt upp ett system av välvilja och gjort mottagare av bidrag och givare beroende av varandra.

S i Malmös Twitter inga kommentarer om dagsläget när jag publicerar detta 2020-08-29 klockan 13:35

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt (S) inga kommentarer om upplopp och skadegörelse.

Även landets justitieminister Morgan Johansson (S) är tyst.

Det gäller att inte stöta sig med sina väljare…

Utgångspunkten för samtalet är Lars’ bok ”Framtidsstaden. Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?”. Vad består Malmös bekymmer i? Varför har samma politik, med magert resultat, förts om och om igen? Hur kan dessa problem egentligen lösas?

Samtalet pågår i knappt 40 minuter. Vill ni inte lyssna på hela så ta ett par minuter i början det räcker.

Om Lars Åberg på bloggen…

-Pettersson antar att ni som tycker politiken fungerar bra i Malmö och övriga landet fortsätter att rösta på sjuklövern. Ni andra får tänka till…

Vet ni förresten att Malmö, som är konkursmässiga har anställt 205 kommunikatörer som har till uppgift att rapportera positivt om Malmö. Alltså propaganda…159 arbetar åt Malmö stad, 46 åt kommunens bolag.

Lars Åberg är 70 år och han har bott i Malmö i 60 år. Sedan decennier har Åberg skrivit otaliga nyhets- och debattartiklar om Malmö, främst om kultur- och integrationsfrågor. För några år sedan skrev han en bok om den snabbt ökande segregationen i Malmö. 

Bokens underrubrik – ”Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då? – gör att den borde vara obligatorisk läsning för politiker, journalist och varje person som har rösträtt i Sverige.

Lars Åberg är efter 60 år i Malmö en trovärdig guide liksom vår egen Eva-Marie.  I förordet till boken skriver han:

Befinner man sig länge i samma miljö kan det ta tid att uppfatta hur förhållandena förändras. Så en dag tvingas man söka vård på sjukhuset – och i ett slag inser man hur annorlunda allting har blivit. Jag tror att många kan ha den erfarenheten av Malmö; ett slags ketchupeffekt som bidrar till för att man blir orolig för hur välfärdssamhället över huvud taget ska kunna leva vidare.

Samhällets pågående förfall märks på alla nivåer. Många institutioner och myndigheter har slutat fungera som avsett. Vuxenvärldens flathet blir uppenbar i de mångkulturella områdenas skolor, där bränder, glaskrossning, hot och våld hör till vardagen. Lars Åberg ger en konkret beskrivning inifrån av eftergivenheten, långt ifrån politiker och journalisters skrivbordsperspektiv:

I slutet av terminen brinner det i skolsköterskans rum i en Malmöskola. Någon dag senare står jag i en korridor och pratar med en bekant som är lärare där. Tre killar i högstadiet går förbi och knuffar plötsligt in läraren i den stora fönsterrutan bakom oss med ordentlig kraft. Det skräller till och rutan skallrar och de skrattar högt medan läraren ler lite stukat. Jag frågar hur han kan acceptera sådant och han svarar att man vänjer sig.

Lars Åberg gjorde 2003 en granskande reportageserie för Sydsvenskan om just Rosengård, vilket renderade honom en utfrysning från en del av hans kollegor. De mer eller mindre låtsades att han inte fanns. Att berätta sanningen ansågs nämligen stigmatiserande. Rosengård skulle 1999 –2002 göras till ”ett nationellt exempel” med ”en övergripande vision”. Ord som ”dialog”, ”delaktighet”, ”träffpunkter” och ”lokal demokrati” användes flitigt i alla de nya projekt som sjösattes. Luttrat beskriver Åberg haveriet:

Man har under tusentals möten och hundratals konferenser låtsas att verkligheten sett annorlunda ut än den gjort. Massor av människor har arbetat med någonting som i värsta fall skulle kunna beskrivas som en kollektiv livslögn. Beslutsfattarna har velat se Malmö som en framtidsstad utan att reflektera alltför mycket över att denna framtid skulle kunna komma att se helt annorlunda ut än de tänkt sig.
De har trott att moderniteten, den svenska välviljan med dess specifika förnuft och intrikata strukturer, skulle övertyga alla om vilken väg som leder framåt.
Bara något år senare karaktäriserades Rosengård av skolan och polisen som en kaotisk stadsdel, dessa nationella exempel och storstadssatsningar till trots.

Därefter har hederskulturens grymma konturer framträtt tydligare. Den religiösa radikaliseringen har tilltagit, ”shariapolis” har blivit ett nytt svenskt begrepp, men i det socialdemokratiska Malmö använder sig makthavarna fortfarande av tanken att samma sociala ingenjörskonst som en gång byggde Sverige också är funktionell idag.

De tycks inte reflektera över att helt andra människor med helt andra värderingar nu är föremål för deras omsorger. Fortfarande ser stadens röd-gröna makthavare den vita högerextremismen/nazismen som det stora hotet och fortfarande gäller mantrat att det är socioekonomiska faktorer och inte koranen som är orsaken till den jihadistiska rekryteringen.

Svenska politiker har ju på alla nivåer sedan länge knutit band till islamistiskt präglade föreningar, vilka fått rikliga bidrag genom åren. Islamic Center, Malmös första moské, stod klar 1984. Där har skrifter delats ut som gör det klart att profeten Muhammed kraftigt förbjuder muslimer att anamma icke-muslimers livsstil.

Politiker och media håller sig på behörigt avstånd. De vill inte ta ställning till sådana påbud. Tystnaden breder ut sig när röstfisket pågår i den nya demografin.

Genomgående låter författaren människor med olika åsikter om Malmö och stadens framtid komma till tals och han ställer också kritiska följdfrågor så att inga resonemang blir otydliga eller hängande i luften.

Lärare, sjukvårdspersonal, poliser, beslutsfattare med flera berättar om sin vardag och sin Malmöbild – vissa ansvariga politiker som talat sig varma för öppenhet och dialog med media vägrar emellertid att ställa upp, bland dem Ilmar Reepalu.

Verklighet som framträder är så konkret och odiskutabel. Malmö är en stad där den svenska flatheten och den politiska oviljan att ta itu med obehagligheter sedan länge är utbredd. Besvärjelser och visioner har ersatt den handfasta verklighetsbeskrivningen. Många av dem som lever i Malmö tycks inte känna den minsta solidaritet med det svenska majoritetssamhället. Så här kan det gå till i experimentverkstaden Malmös missbrukade välfärdsindustri, enligt några av författarens källor:

”Man kan skilja sig på pappret och få två lägenheter, och hyra ut den ena i andra hand. Man kan ha tre fruar och få två extra lägenheter genom att registrera två av kvinnorna som anhöriga. Man kan missköta sin lägenhet, men få medlemsavgiften i hyresgästföreningen betald så att dess jurist kan arbeta för att man ska få bo kvar.”
Och det uppstår ständigt nya affärsmöjligheter. Man kan sitta utomlands och hyra ut sin lägenhet till åtta personer och få intäkterna och bostadsbidragen skickade till utlandet. Man kan hyra ut en tillfällig bostad för 15.000 kronor dygnet åt en hemlös familj som socialtjänsten måste ta hand om. Som familjehem för ensamkommande ungdomar kan man få minst 15.000 kronor per person och månad och ytterligare 4.000-8.000 kronor i omkostnader per person och månad.
”Jag har betalt ut 73.000 kronor för att flyga hit en kvinna och hennes nio barn, som skulle återförenas med det syskon som redan själv hade tagit sig hit”, berättar en socionom.

”Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?” Som författaren skriver i sin dedikation: ”Framtiden är här!”.

Invandring och Mörkläggning

Sydsvenskan

Boken kan beställas HÄR. 

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 reaktioner på “Det pågår muslimska upplopp i Malmö och de ledande sossarna sover

 1. Muslimska upplopp sker i hela Europa. Inte dag för EU att skaffa en främlingslegion , som får betalt per xxxxx i kravaller och andra situationer. ?

 2. Ja, VYSSAN LULL Steffe Molgan och herr Dam-berg eller kanske Dum-berg, ni tillsammans med den övriga landsförädiska familjen 7 sover verkligen gott i dagens trygga och heligt mångkulturella och kriminella träsk Sverige !
  Tyvärr sover även 80% av äkta svenskar gott…

 3. Tack för att ni valde Sverige, säger Reinfeldt, som väl måste vara mycket nöjd nu, när han se hur hans kompisar fullständigt har förstört Sverige. Livstids utvisning .Nu koncentrerar han sej på USA och att kritisera och smutskasta Trump.

 4. Dom största skitstövlarna är Estoniabildt han som gillade att ge ålen mat..Sen kommer dom andra två fredrik o stefan…och alla andra muppar som slickar med
  Vi har inte haft några riktig politiker på 50 år
  Maktgalana individer med hög lön o inte
  gör något för sitt folk.
  Skitstövlar med andra ord
  Ponnsan
  AFS

  1. Andersson i Pinan:
   Du som tydligen bor i Blekinge borde veta att Sölvesborg ligger i ditt landskap !

 5. Samtidigt så blev muslimerna arga för att någon trotsade dem.

  Rent generellt känns det som att vi svenskar blivit bekväma, hur länge ska vi sitta på arslet och se på när vårt fosterland raseras.
  Vi tillbringar vår tid i köplador i stället för att vandra på gatorna och säga ifrån. Vi talar oss varma för våra förfäder vikingarna, men lever långt ifrån den verklighet vi utmanar på bloggar.

  Det blir mer upprörda känslor om bränslepriset än om att våra kvinnor och barn utsätts för barbarernas envälde.
  Det fortsätts rösta på nyliberala vänsterpartier med dysfunktionella företrädare, partiprogrammen innehåller bara tomma ord.

  Tidigare var problemet koncentrerat till no-go, men nu är det utbrett i hela samhället. Det är en medveten politik, vi ska infiltreras av syltryggarna och deras invandrade adepter.

  Polisen företräder oss inte längre, så dem kan vi glömma. Morske män, nu är tiden inne! Vad behövs för att väcka vreden i vårt vikingablod?

  1. 25-30% i statliga bidrag varje år.
   Utan dessa så är Malmö konkursmässigt enligt alla ekonomiska regler. Fakta finns hos Scb om viljan finns.

  2. Om en stad behöver 7 miljarder av andra kommuner
   bara för att gå runt så kan man lugnt säga att dom
   står på randen till konkurs! Det har dom för övrigt
   gjort i många år!

 6. Jag tror att det är risk för att det brinner på fredag. Fast knappast i Malmö.

  ”””
  Det var i förra veckan som Islamiska kulturföreningen beviljades tillstånd av polisen att utföra fredagsbön i kulturhuset Brunnshallarna i Brunnsparken.

  Detta för att minska risken för smittspridning av covid-19.

  Tillståndet har dock väckt starka reaktioner.

  – Jag tycker att Brunnsparken ska vara en religionsfri park, som vi inte ska upplåta till den här typen av stadigvarande verksamhet, säger kommunalråd Roger Fredriksson (M), till Sydöstran.

  Mellan kl 13-14 om fredagarna kommer det hållas bön i Brunnsparken.

  Tillståndet som föreningen fått beviljat löper fram till siste september, men Fredriksson vill få det upphävt tidigare.

  – Jag står fortfarande för religionsfrihet. Men vill man integreras i Sverige, då ska man ha klart för sig att vi är ett sekulariserat samhälle. Man bör fundera på hur man utövar sin religion, säger han till tidningen.

  Fredriksson är inte den enda som reagerat. Tidigare har även Sverigedemokraterna kritiserat beslutet. I en debattartikel i Sydöstran skriver de att Brunnsparken inte ska användas till ”högtalarsända religiösa gudstjänster”.
  ”””
  Expressen / Sanna Hjalmarsson 5 aug 2020

 7. Kan Löfven sitta kvar som statsminister efter att inte kunna försvara yttrandefriheten i Sverige. Hans kompisar i Malmö verkar vilja bränna ner Sverige.

 8. SVT har intervjuat två personer i Malmö em man, sansad och klart uttrycker han polisen har gjort rätt och säger det behövs inget upplopp det finns andra vägar. En ung kvinna skyller på de som brände koranen,”hade de inte bränt koranen hade det inte skett, felets var de som brände koranen.”
  Det är alltid någon annans fel, de har inte blivit ett enda dugg svenska.
  Aldrig några andra alternativ, nej handling utan tanke på följderna både hos de som brände och de som löpte amok.

 9. Den svenska polisen levererar… ? En person har PRATAT om att elda lite skräp och har straffats för det. En annan person har Kickat Boll med en bok och har straffats för det. Hundratals andra personer har vandaliserat en hel stadsdel och går fria. Är det dolda kameran ?…

 10. Vem betalar all skadegörelse, blir det staten, som vanligt eller alla de muslimska föreningarna? Eller blir det kommunen, som underförstått då är staten med sina årliga bidrag på 6 miljarder per år. Kanske några 100 miljoner. Andelen skadekostnader är ganska marginella när man jämför med 6 miljarder. Vi får väl tacka förtjänsten längre fram…

 11. Polisen i Malmö: Vi utvisar Rasmus Paludan och låter extremisterna elda upp staden. Inget demonstrationstillstånd meddelas någonstans i Skåne.

  Polisen i Stockholm: Extinction Rebellion blockerar alla gator i Stockholm för en bättre miljö, och de får hålla på utan något demonstrationstillstånd. Polisen säger att: I första hand så anvisar vi dem till en annan plats. Det är grundlagsskyddat att man ska få uttrycka sina åsikter.

  Vet polisen i Malmö om att man har en annan syn i Stockholm? Eller är det beroende på vad man demonstrerar för (mot)?

  1. Det känns ju lite märkligt för lagen är lika för alla har Vår landsfader sagt i samband med Gripande av Asap Rocky

 12. Utförsbacke o lutningen ökar…… ”Dom” (vi vet vilka..) eldar upp svenska kyrkor oc vi tar det med en axel ryckning. Någon Dansk eldar upp en koran bibel och helvetet bryter ut i Malmö.
  Skillnaden finns… men åt andar hållet och vart e vi på väg? Malmö-Beirut ”normal” nivå lär väl sprida sig…. vi rycker inte ens på axlarna längre? Har våra folkvalda gett upp? Jösses!!!!

 13. SVT 2020-08-29:

  ”Belarus trappar upp konflikten med oberoende medier”

  Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt.

  1. Som sagt. Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt. Men jag ger också tummen ned för SVT:s rubrik. Hur ni andra fjorton kan gör tummen upp begriper jag inte.

 14. Om ca 80% av väljarna ser, hör och läser men ändå inte förstår varför skulle då maktpartiet S göra det, de är ju fullkomligt besatta av makten inget annat, den makten har den svärdet bär.
  Dessutom har dessa slipats i sin egen och tyvärr en skola som till varje pris vill ha konsensus. Jantelagens beskyddare PK har hjälpt
  till eftersom de också slipats runda och fina i samma skola, avvik inte från mittfåran om du vill att det ska gå dig väl.
  Nyanser hit och dit i politiken men att samarbeta går ej, då skylls på stora oöverkomliga skillnader, samma mål men vägen dit är skillnaden men vi vill dem väl, räcker vi vill det ännu mer. Men vi då vi vill dem väl i ett bättre klimat, ja ni ja, men vi de gröna vill…Så fortsätter tjafset och ingenting ändras.

 15. Nu springer imamer runt i Malmö och försöker gjuta oljor på vågorna. De har insett att det är för tidigt att ta till de metoder vi sett under föregående natt. De är inte tillräckligt många ännu.

  1. ”Västra Skrävlinge kyrka i Malmö utsätts för vandalisering sju nätter i rad, ett trettiotal fönster krossas med stenar och en kristusstaty slås sönder, kyrkan tvingas hyra in patrullerande väktare”

   Alternativ källa: Publicerad 2020-08-26

Kommentera

%d bloggare gillar detta: