Stäng

Vad är ett allvarligt hot?

Den danska politikern Rasmus Paludan har fått ett inreseförbud till Sverige som gäller i två år. ”Han utgör ett allvarligt hot” lyder motiveringen.

Då är frågan vad ett allvarligt hot innebär? Är det Paludans koranbränning som är det reella hotet eller utgörs det reella hotet av de som känner sig kränkta av detta?

Rasmus Paludan. Bild från Facebook.

Jag har skrivit det förut och tycker fortfarande att man bekämpar islam bäst genom fakta och debatter, inte genom dylika provokationer. Dock kvarstår frågan om Paludan i sig utgör ett hot mot Sverige eller om hotet består i de krigsliknande scener som utspelade sig i Malmö under fredagen?

2015 sökte 162 877 människor asyl i vårt lilla land. En övervägande majoritet av dessa kom från länder sär krig, konflikter och kaos är vardagsmat. Siffror från Migrationsverket visade att 81 procent av dessa saknade id-handlingar. Det innebär att 131 930 kom in i Sverige utan att någon visste vilka de var, varifrån de egentligen kom och varför de kom. Givet är att de flesta var vanliga människor, men lika givet är att många av dem var terrorister, extremister och grovt kriminella. Då vet ingen hur många som kom till Sverige och försvann utan att söka asyl.

Om detta inte utgjorde ett reellt hot mot Sverige, så vet jag inte vad hot innebär. Många av de som kom under asylkaoset 2015 har begått grova brott i Sverige och bland de som idag lever rövare i vårt sargade land har säkerligen en gång stått på Migrationsverkets tröskel för att söka asyl.

Vi har de utländska ligorna som korsar Östersjön med vapen, droger och grovt kriminella i bilarna. Vi har de öppna gränserna i EU som garanterat gynnar de kriminella mer än de gynnar turister och löntagare.

Sedan går det inte att frångå islam. En i sammanhangen ny religion i Sverige som redan idag förändrat gatubilden och delar av vårt samhälle.

Om Rasmus Paludans koranbränning ansågs utgöra ett hot mot Sverige, har myndigheterna och politikerna reella problem att brottas med framöver.

19 reaktioner på “Vad är ett allvarligt hot?

 1. Utanför ryska ambassaden vid Unter den Linden samlades c:a dryga 2000 demonstranter och ropade efter hjälp från Putin…
  Detta kunde naturligtvis inte Merkels lakajer låta fortgå utan sände 100-tals poliser,för att arrestera de frihetsälskande.
  I kvällens lokala TV-nyheter påstod Berlins inrikesminister, (röd socialist)att det huvudsakligen var högerextrema och likasinnade som deltagit i dagens demonstration.
  Om det vore så väl….fanns det ju trots allt en ljusning i mörkret !!

 2. Nu måste t.o.m. vänsterblaskan BZ i Berlin erkänna deras misslyckande.
  Deras skribenter har hela veckan varnat mot demon, likväl har idag hela 30.000 samlats,för att visa att de inte längre accepterar toppstyrningen från Merkel o. Co. På bilden nedan kan vi se det människohav som samlats vid ”Gold-Else”,mitt i centrala delen av staden. Människor som denna BZ-blaska nämner ”lögnare”…
  https://www.bz-berlin.de/berlin/mitte/live-blog-zehntausende-zur-corona-leugner-demo-in-berlin-polizei-einsatz

 3. Koran bränningen syftar bara till att öppet visa vad som händer när någon ifrågasätter islam.
  Vi ser öppet intolerans, hur lätt kritik av islam leder till våld. Ändå har muslimer självmant valt att flytta hit, trots de vet att vi har demokrati och yttrandefrihet.
  De vill förändra Sverige till en muslimsk enpartistat, där alla oliktänkande konverterar, fängslas, fördrivs eller i värsta fall dödas.

 4. https://www.berliner-kurier.de/berlin/auftakt-der-demo-gegen-corona-politik-li.101734
  Dryga 20.000 demonstranter visar just nu sin mening mot det Röd/Gröna byket i Berlin,och deras försök att införa totalitärt mångkulturellt styre.
  På banderoller i Berliner Morgenpost syns att vissa t.o.m. vänder sig till Trump för att få hjälp mot landets förfall !
  https://www.morgenpost.de/berlin/article230282008/Corona-Demo-in-Berlin-die-Bilder.html

 5. ”Jag har skrivit det förut och tycker fortfarande att man bekämpar islam bäst genom fakta och debatter, inte genom dylika provokationer.”

  Kan inte annat än att hålla med.
  Det absolut bästa sättet att krossa islam på är med fakta och att demontera hela deras narrativ. Ett av de absolut bästa sätten att göra det på är att påvisa att deras mantra: det finns bara en koran och den är oföränderlig och den är samma idag som den var när Muhammed reciterade den – är falskt.

  Det finns, idag, över 30 olika koraner. 23 av dem har kartlagts hittills och det finns över 93 000 skillnader mellan dem, vissa så avgörande att de ändrar teologin!

  Så vill man verkligen påvisa hur falsk och lögnaktig svensk polis och politiker är, begär tillstånd för en demonstration för korandiskussion – där ska man inte bränna koraner utan man ska berätta hur många olika versioner som finns och att de är olika. Detta kommer att skaka de närvarande muslimerna i sina grundvalar eftersom de har alltid fått höra från sina lögnaktiga imamer och apologeter att det finns bara EN koran.

  Polisen kommer aldrig att ge ett sådant tillstånd eftersom det skulle bryta mot sharia som säger att man får inte ifrågasätta koranen eller den falske profetens påhitt.

  Det här händer när man visar muslimer att det finns flera olika versioner av koraner.

 6. Skulle jag gå ut nu på gatan, lördagen den 29 augusti år 2020, och kasta en stor sten på närmaste polisbil jag ser. Vad skulle hända då? Jo jag skulle bli frihetsberövad omgående, först anhållen och sedan häktad!

  Det vi såg i går i Malmö stärker ytterligare det att: muslimerna tar över mer och mer av landet Sverige, som det fortfarande heter.

 7. Enligt TV-4 nyheterna i morse klockan 08.00 så var upploppet i Malmö i går kväll HÖGEREXTREMISTISKT.

 8. Rasmus är en kille med pondus…När får vi sådana i Sverige..
  Hej jag är svensk och nickedocka och bara håller med…
  ponnsan
  AFS

 9. Var det inte så att vi fick en lag att det ska vara åtalbart
  att kasta sten o angripa blåljuspersonal???

  Varför tillämpas inte denna lag? Eller har Morganiseringen
  upphävt denna lag???

  1. Svensk polis klarar på sin höjd att ta fast fortkörare, om dessa är etniska svenskar förstås.

 10. Hotet m Sverige är enligt PK; oliktänkande,
  högerextrema etc. I själva verket är det
  tvärtom. Vänsterextremisterna är mångdubbelt fler, organiserade o får
  ekonomiskt stöd fr diverse källor….
  Arma land

 11. Detta är ett flagrant brott mot Regeringsformen, FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna och EU:s regelverk. Den tillförordnade chefen för Polisområde Malmö verkar både sakna kompetens och cojonas. Media borde stå upp och vråla ”YTTRANDEFRIHET” som de har gjort när det gällt andra länder men vi får väl leta efter en notis på sidan 23? Om ens det.

  Det är en stor skam för Sverige och utgången av detta kommer att avgöra vad för slags land som det kommer att vara i framtiden.

 12. Svensken är fullt upptagen att följa tv4 nyhetsmorgons baklagning där en musslan bakar och står i.

 13. Det största hotet är den nu rådande PK kulturen i Sverige, eller säg inte vad du menar utan vad som passar sig i varje given situation.
  Att vi i vår iver att alltid ska vara till lags för främlingar men vi tar för givet att våra egna klarar sig för de har de alltid gjort utan att klaga allt för högljutt.
  (Därför undvek jag SAS, Service And Sex, den tid då jag ofta flög internationellt eftersom vi svenskar brydde de sig inte om i den tron att vi skulle ju flyga SAS ändå.)

  Nästa stora hot islam, därefter den sittande regeringen, de små partierna som tror sig vara Gudarnas gåva till mänskligheten kommer därnäst.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: