Mats Skogkär har lämnat Sydsvenskan


MEDIA. Sydsvenskans tidigare ledarskribent Mats Skogkär jobbar inte längre på tidningen, efter att ha träffat ett avtal med arbetsgivaren, rapporterar tidningen Journalisten

Mats Skogkär bestred omplaceringen till en annan tjänst på tidningen. Nu har Skogkär lämnat Sydsvenskan, efter att ha träffat ett avtal med arbetsgivaren.

-Pettersson antar att Sydsvenskans vd har öppnat plånboken för att tysta en röst som inte var tillräckligt politisk korrekt…

 • TIDIGARE 2020-06-08. Mats Skogkär fick sparken för att han skrev sanningen om de mänskliga avarterna

MEDIA. Häromdagen skrev vi att tidningen Sydsvenskan i praktiken ledarskribenten Mats Skogkär för att han gör sitt jobb! En ledarskribents huvudsakliga uppgift är att tycka till i olika politiska- och samhällsfrågor. Kort sagt, framföra sin personliga åsikt. Det måste vara unikt att en chefredaktör, Jonas Kanje, och politiske chefredaktör, Heidi Avellan, recenserar vad som står på den egna ledarsidan offentligt.

I Göteborg kunde vi igår se vänsterslödder och mänskliga avarter i gemenskap använda våld och plundring, precis det Mats Skogkär skrev för fem dagar sedan och fick sparken för.

-Pettersson noterar att Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje och  politiske chefredaktör, Heidi Avellan menar att en ledarskribent får skriva vad han vill bara han tycker som Sydsvenskans ledning och absolut inte skriver sanningen.

Mats Skogkär bestrider omplaceringen till en annan tjänst på tidningen och i eftermiddag hålls ett möte mellan journalistklubben på HD-Sydsvenskan och tidningsledningen om Mats Skogkär. Klubbens inställning är att frågan är komplicerad, men man vill inte bidra till att inskränka journalisters yttrandefrihet i politiska frågor, rapporterar Journalisten.se.

Sanningen är nog att Mats Skogkär inte får sparken för ovanstående tweet utan för att han flera gånger varit en nagel i ögat på Sydsvenskans ledning…

Om Mats Skogkär på bloggen…

En tweet som troligen inte uppskattades är denna…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Mats Skogkär har lämnat Sydsvenskan

 • Stenbock

  Han kan tacka sin lyckliga stjärna att ha fått överleva….
  I andra liknande totalitära länder, (f.d Sovjet,DDR,N-Korea) hade han försvunnit under mystiska omständigheter.
  Ingen med förnuft tillåtes yttra sig i Abzurdiens PK-press el. Stats-TV.

  Gilla

 • ruben

  Ja om samhällets verklighet ska filtreras genom PK-bubblor kommer det att leda till samhällets olycka och snara undergång. Sverige behöver fler tidningsskribenter, som Mats Skogkär. Jag tycker samhället snart nått en kritisk punkt av gränslös, farlig kriminalitet. Regeringen har gått för långt i sin PK-aktiga självgodhet att gränslöst tillåta uppbyggnad av utländska kriminella nätverk och bostadsområden. De finns inga ärliga förklaringar på det misslyckandet. Många skattebetalare önskar bättre kontroll på kriminella, mer resurser till vård och skola samt stora skattesänkningar pga. återvandring av ljugande bidragsturister.

  Gilla

 • gamgubben

  Visst är det härligt med personer med en riktig ryggrad och att deras hjärnor registrerar och återger rätt vad de ser och hör. Att det sedan förmodligen inte finns en enda tidning med stor upplaga som törs anställa honom är ett annat faktum i demokraturen Sverige.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Naturligtvis, i ett av världens mest korrumperade länder Sverige så betalas det för tystnad !

  Gilla

 • turrim

  Sydsvenskans åsiktskorridor har rasat samman till en kryptunnel.

  Gilla

 • Nosferatu

  Fler journalister borde lämna det sjunkande skeppet och börja med riktig journalistik någon annanstans. Förvånar inte om Skogkär landar hos Kvartal.

  Gilla

 • Thomas

  Den där nedersta bilden med texten ”För unvikande av missförstånd…”, den är en riktig fullträff!

  Gillad av 2 personer

 • Nisse

  Mats kan nu bli riktig journalist, eftersom han skakat av sig pk oket.
  Det behövs folk som skriver om hur verkligheten ser ut, istället för att köra allt genom politiskt korrekt filter.
  Blaskor som vill indoktrinera folket, kommer sakta tyna bort. Vill inte ens läsa dom gratis och den skaran växer.
  De kommer aldrig vinna tillbaka mitt förtroende.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Om Mats själv känner för det, kanske efter lite reflektion och rekreation, så finns det många andra forum som är intresserade av att höra hans åsikt 2020. Två tankar i huvudet premieras nämligen. Varmt välkommen!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: