Oroligt i östra Medelhavet

UTRIKES. Grekland, Frankrike, Italien och Cypern kommer att hålla en gemensam militärövning i östra Medelhavet, meddelar försvarsdepartementet i Aten. I den delen av Medelhavet där övningarna hålls har spänningarna mellan Grekland och Turkiet ökat efter turkiska provborrningar efter olja och gas.

Heiko Maas, utrikesminister i EU:s ordförandeland Tyskland, manar till besinning: – Läget är väldigt kritiskt. Ingen vill lösa detta militärt, konstaterar han efter ett möte med sin turkiske kollega Mevlüt Çavuşoğlu i Ankara.

Grekland och Turkiet är oense om vem som har rätt att utvinna gas och olja i delar av östra Medelhavet. Spänningen mellan länderna har ökat sedan Turkiet skickade ut ett prospekteringsfartyg som eskorterades av ett militärt fartyg. Grekland svarade med att skicka ut ett eget militärfartyg.

Ingen av sidorna vill ge med sig och under onsdagen gick Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ut och varnade Grekland. – Vi kommer inte att kompromissa och göra vad som krävs för att behålla det som är vårt, sa Erdogan i ett uttalande.

Al Jazeera…

-Pettersson vet inte vem som har rätt eller fel i det här fallet men jag vet att muslimer bråkar i Kina, i Ryssland, i Thailand, i Burma, på Filippinerna, i Afrika, i Europa och på alla andra ställlen där de finns. Jag vet också att muslimer bråkar med ateister, med buddister, med hinduer, med kristna, med judar och framförallt bråkar muslimer med andra muslimer och aldrig någonsin är det muslimernas fel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

9 thoughts on “Oroligt i östra Medelhavet

 1. Kan ni kanske tänka er att alla andra bråkar med muslimer istället. i Kina är de förtryckta, i palestina, hela västvärlden våldtar Mellanöstern och när araber slår tillbaka då är de terrorister. Hur hade ni i Swe gjort om ryssen hade kommit. böjt er och tagit mot antar jag för ingen får ju försvara sig. varför bråkar inte Malaysia med nån. jo för ingen rör dom så de behöver inte försvara sig. vad gäller Turkiet har jag inte mycket att säga om. Det var den ända landet av muslimsk majoriteten som var på väg att bli demokratiskt men tyvärr vann idiotiska islamister.det var allt från mig.

  • Ja mycket troligt,finns ju inget på jorden utan att Abzurdistan sticker in sin näsa….
   Hon får taga med Rövén som reseledare,om han nu vet var det två länderna ligger !

 2. Området har varit grekiskt åtm 1000 år före islam var uppfunnet och turkarna var kringströvande nomader i Centralasien. Världen var då i dessa avseenden en mycket bättre plats.

 3. ”… framförallt bråkar muslimer med andra muslimer och aldrig någonsin är det muslimernas fel.”

  Vilket gör det väldigt intressant att höra ursäkterna när två olika muslimska sekter bråkar med varandra.

  I fallet med Turkiet mot Grekland har Turkiet, som vanligt, alltid fel och de vet om det. Men de tänker köra på för fullt eftersom de räknar kallt med att Grekland och resten av Europa inte tänker syna deras bluff och inte heller vågar utmana Turkiet militärt.

Kommentera