Oroligt i östra Medelhavet


UTRIKES. Grekland, Frankrike, Italien och Cypern kommer att hålla en gemensam militärövning i östra Medelhavet, meddelar försvarsdepartementet i Aten. I den delen av Medelhavet där övningarna hålls har spänningarna mellan Grekland och Turkiet ökat efter turkiska provborrningar efter olja och gas.

Heiko Maas, utrikesminister i EU:s ordförandeland Tyskland, manar till besinning: – Läget är väldigt kritiskt. Ingen vill lösa detta militärt, konstaterar han efter ett möte med sin turkiske kollega Mevlüt Çavuşoğlu i Ankara.

Grekland och Turkiet är oense om vem som har rätt att utvinna gas och olja i delar av östra Medelhavet. Spänningen mellan länderna har ökat sedan Turkiet skickade ut ett prospekteringsfartyg som eskorterades av ett militärt fartyg. Grekland svarade med att skicka ut ett eget militärfartyg.

Ingen av sidorna vill ge med sig och under onsdagen gick Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ut och varnade Grekland. – Vi kommer inte att kompromissa och göra vad som krävs för att behålla det som är vårt, sa Erdogan i ett uttalande.

Al Jazeera…

-Pettersson vet inte vem som har rätt eller fel i det här fallet men jag vet att muslimer bråkar i Kina, i Ryssland, i Thailand, i Burma, på Filippinerna, i Afrika, i Europa och på alla andra ställlen där de finns. Jag vet också att muslimer bråkar med ateister, med buddister, med hinduer, med kristna, med judar och framförallt bråkar muslimer med andra muslimer och aldrig någonsin är det muslimernas fel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


9 responses to “Oroligt i östra Medelhavet

 • Allen

  Kan ni kanske tänka er att alla andra bråkar med muslimer istället. i Kina är de förtryckta, i palestina, hela västvärlden våldtar Mellanöstern och när araber slår tillbaka då är de terrorister. Hur hade ni i Swe gjort om ryssen hade kommit. böjt er och tagit mot antar jag för ingen får ju försvara sig. varför bråkar inte Malaysia med nån. jo för ingen rör dom så de behöver inte försvara sig. vad gäller Turkiet har jag inte mycket att säga om. Det var den ända landet av muslimsk majoriteten som var på väg att bli demokratiskt men tyvärr vann idiotiska islamister.det var allt från mig.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ann Linde får åka ner till Medelhavet och lugna ner situationen !!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

  • Stenbock

   Ja mycket troligt,finns ju inget på jorden utan att Abzurdistan sticker in sin näsa….
   Hon får taga med Rövén som reseledare,om han nu vet var det två länderna ligger !

   Gilla

 • gamgubben

  Undrar om han kan hålla sig ifrån att sända sina egna flottenheter ut för att störa och provocera, han diktator Erdogan.

  Gilla

 • Jean

  Området har varit grekiskt åtm 1000 år före islam var uppfunnet och turkarna var kringströvande nomader i Centralasien. Världen var då i dessa avseenden en mycket bättre plats.

  Gilla

 • Niklas R

  ”… framförallt bråkar muslimer med andra muslimer och aldrig någonsin är det muslimernas fel.”

  Vilket gör det väldigt intressant att höra ursäkterna när två olika muslimska sekter bråkar med varandra.

  I fallet med Turkiet mot Grekland har Turkiet, som vanligt, alltid fel och de vet om det. Men de tänker köra på för fullt eftersom de räknar kallt med att Grekland och resten av Europa inte tänker syna deras bluff och inte heller vågar utmana Turkiet militärt.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: