S-profilen nöjd över att M nu vill räkna alla ”svenskar”…

INVANDRING. Södertäljes kommunalråd, S-profilen Boel Godner, välkomnar att Moderaterna är det senaste partiet i ordningen som vill se en ny folkräkning i Sverige. Hon var tidig med att pressa regeringen i frågan, skriver Expressen.

Boel Godner (S) Foto: Frankie Fouganthin

Godner menar att många fattiga människor och asylsökande i utsatta områden fastnar i ett system med svarta bostadskontrakt – ett stort problem i Södertälje. Därför behövs nu kunskap om var människor bor.

– Vi vill inte jaga illegala invandrare, utan skapa ordning och reda så att folk får en trygg bostadssituation, säger Godner till tidningen.

Sedan tidigare har även SD, KD och L gått fram med kravet på en ny räkning.

-Pettersson undrar varför inte det socialdemokratiska kommunalrådet vill jaga illegala invandrare. Det borde vara ett av huvudsyftet med en folkräkning. Det ska inte vara möjligt att vara i Sverige under falsk identitet.

Som vanligt är det ett gammalt förslag från Sverigedemokraterna som andra partier tidigare avfärdat och nu återanvänder.

Vi behöver en modern folkräkning, en riktig omstart av systemet, som låter myndigheterna gå till botten med vilka som är här och varför. Det skrev Oscar Sjöstedt och Eric Westroth, SD på SvD i januari 2020 och det var inte första artikel.

Att Sverige har tappat kontrollen över vilka som uppehåller sig i landet är inget nytt. Redan 2017 rapporterade skatteverket att 30–50 procent av dem som söker asyl registrerar olika personuppgifter hos olika myndigheter. Även problemen med samordningsnummer har uppmärksammats tidigare. Hundratusentals individer bor i Sverige utan att ha styrkt sin identitet och systemets slappa utformning underlättar för den som vill tillskansa sig svenska bidrag eller ägna sig åt brottslighet i Sverige. I värsta fall har vi krattat manegen för terrorister och annan organiserad brottslighet.

Regeringens initiativ för att komma tillrätta med detta problem lämnar mycket att önska. Finansminister Magdalena Andersson aviserar skarpa förslag men presenterar enbart kosmetiska förändringar som inte tar situationen på allvar.

Detta handlar för det första om att motarbeta organiserad brottslighet, inklusive terrorism. Men det handlar också om att på sikt rädda och vårda välfärdsstaten. Vi har nämligen inte råd med att erbjuda välfärd åt alla och envar över hela världen som kan få för sig att utnyttja kryphålen i systemet. De 300 miljarder som felaktigt betalats ut från våra välfärdssystem sedan 2005 är ett tydligt bevis på detta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “S-profilen nöjd över att M nu vill räkna alla ”svenskar”…

 1. Skåningen

  22 08 2020 at 19:07
  Har vi gränser i Grekland??”

  Nej, men skåningar vaktar ingenting, så det vore bra om tantan skulle stå i Grekiska gränsen för att se vad för pack som kommer hit. För alla skall ju till Sverige!
  Åkesson stod ju vid Turkiets gräns, så det finns en anledning.

 2. Hur räknas dom in som befinner sig här illegalt?
  Sanningen är att myndigheterna har noll koll
  över hur många som enligt pappren inte finns.

 3. ”Vi vill inte jaga ILLEGALA invandrare”, häver människan ur sig. Har det gått så långt att det gått inflations-röta i språket ? Fattar hon inte att ILLEGAL har samma betydelse som OLAGLIG, BROTTSLIG eller KRIMINELL. Att som myndighetsperson inte ens har viljan att bekämpa olagligheter, måste betraktas som kriminellt bara det.

  • Vad fan har hänt med svenskar ? Har alla blivit tokiga? Skicka den här kärringen till att vakta våra gränser i Grekland, så hon får sina fiskar varma!

 4. Vi behöver DNA tester för att få bort ID fusket och multipla identiteter.
  Viljan att hjälpa, får inte trumfa dumheten att tvingas acceptera alla lögner sökande kommer med.
  Nu är fusket så normaliserat, att ingen verkar bry sig. Tyvärr är det vanliga hederliga som får betala priset, genom allt sämre standard.

 5. Om alla icke etniska äkta svenskar först lämnar Folkhemmet så blir det lättare att räkna !

 6. meningslöst… Eller ta dna från alla som räknas samt om asylsökande eller illegala fastnar i någon sorts kontroll ta deras dna med. Samkör alla registrar.

 7. Om alla icke etniska svenskar först lämnar Folkhemmet så blir räkningen mycket enklare, man behöver inte kunna räkna så långt då !
  Håller med Lars Bern när han intervjuas av Swebb-TV i alternativa media och där säger att svensk s.k demokrati bara är en kuliss och att svenska politiker är mutade syltryggar som bara lyder miljardären George Soros och alla hans Globalistvänner som håller på att ta över världen genom att på olika sätt krossa Nationalstater och dess självbestämmande och andra olika typer av skrämselpropaganda exempelvis miljöhot och nu det senaste Coronapandemin, en rädd och osäker befolkning är naturligtvis lättare att hantera och styra dit man vill än vad en enad befolkning i ett land är.
  Corona, BLM, uppror i Honkong och nu massdemonstrationer i Vitryssland uppkommit är naturligtvis ingen slump, det är krafter som Globalisterna som ligger bakom och blåser under och att allt det här sker just samma år som det är val i USA är heller ingen slump, Globalisterna vill ha bort D.Trump eftersom han är Nationalist och inte går att styra som man vill.
  Syltryggen och mutkolven J.Biden är en perfekt president för Globalisterna.
  Som sagt, makt och pengar styr allting……

 8. Det förslaget läste jag att Kristersson vill göra. Folk räkning , Obs! Bostadsräkning är inte aktuellt. Fy fan vad vi är lurade.
  De vågar inte ange 110 boende på små ettor på förorterna.

 9. Nu ska vi inte hoppas för mycket på det här med att räkna folk , för det blir som att försöka att räkna myror i en myrstack .Ska dom lyckas måste dom skärma av bit för bit av landet och genomsöka varenda vrå samt på något vis märka alla individer som har räknats med tanke på att många har flera id handlingar . Så hela projektet är nog dömt att misslyckas tyvärr,och det vet nog politikerna redan så dom låter det hela rinna ut i sanden .

 10. Inte en ny ”får och boskapsräkning”, jag fick böter förra gången för att jag vägrade uppge data som bara angår mig

  • Lätt att räkna.Det är bara att gå till moskéer.de bokför alla muslimer.
   Resten kan staten ta hand om via skatteverket och socialen.

Kommentera