Stäng

Klimatkatastrof (=ovanligt kallt) i Sydamerika

Den brasilianska meteorologitjänsten  Metsul  har varnat för ankomsten av en ”enorm och mycket intensiv polär luftmassa” som kommer att täcka mycket av den sydamerikanska kontinenten: inklusive Uruguay, Paraguay, Bolivia, Chile, Argentina och den södra halvan av Brasilien.

60 år sedan någon liknande (klimatkatastrof) inträffat. 

Detta kommer att vara ”en historisk kall- och snöhändelse”, enligt Metsul, som tillägger att medan kalla luftmassor inträffar varje år kommer denna ”att vara exceptionellt stark och omfattande.” Man varnar för temperaturer som är ”dödliga”!  28 grader  under genomsnittet för vintern.

Som rapporterats av subrayado.com.uy , förväntas kraftigt snöfall  i Uruguay, nära Buenos Aires och i de argentinska provinserna Santa Fe och Entre Ríos, i större delen av Rio Grande del Sur, Santa Catalina, Paraná, Curitiba och söder om delstaten San Paul. I en ny artikel för montevideo.com förklarar meteorolog José Serra att snöfall i Uruguay nationen är en mycket sällsynt händelse.

 

 

4 reaktioner på “Klimatkatastrof (=ovanligt kallt) i Sydamerika

 1. Ännu har inte PK-pressen och Gretas vänner upptäckt detta …..
  Då kanske t.o.m. isen växer till sig mer vid Sydpolen,än vad som de dagligen påstås smälta vid norra !!
  F.ö. ligger fortfarande det tyska forskningsskeppet fastfruset där uppe i isvidderna. Tråkigt,dessa skulle ju utforska hur varmt det blivit i regionen !!

   1. Ja dom tiger när det passar deras syfte, men Gormar högt när det passar deras syfen.

    Därför tycker jag att dom inte borde få lov att
    benämna sig nyhetsförmedlare,
    dom är klimathysterikernas o regeringens
    propaganda förmedlare, inget annat!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: