Stäng

Protester mot modulhus

I Haninge har kommunen bestämt att 21 modulbostäder ska byggas strax intill ett villaområde. Ilskan är stor bland be boende som känner sig överkörda.

Modulhusen fördes på tal när flyktingkaoset var som störst och redan då protesterade de boende i området, men under några år har bygget legat i träda. Nu har dock spadarna satts i marken och bygget inletts.

Modulhusen som byggs på områdets enda grönområde är tänkta att stå i 10-15 år, sedan ska de rivas. När antalet flyktingar minskat och många asylsökande fått skattefinansierade bostäder på annat håll, är det istället ungdomar och vuxna med sociala problem som är tilltänkta som målgrupp.

Protesterna från närboende har varit stora ända sedan modulhusen kom på tal och de fortsätter än. Har politiker bestämt sig är det sällan som invånarnas protester har någon inverkan. I Petterssons närområde bestämde sig politikerna för att bygga ett nytt område där man nu placerat människor från stans stora problemområde tillsammans med socialt utslagna människor. Jag kan lova att de boende i närområdet vittnar om en ökad otrygghet, polisbilar som kör dit var o varannan dag och en förändrad tillvaro. Nej, det bor inga politiker i det området.

Mitti

11 reaktioner på “Protester mot modulhus

 1. Kv Juristen.

  22 08 2020 at 13:57
  Maja 2.

  Faktum är att det enda som hjälper är att protestera lokalt för lokala beslut tas av kommunen och i största städerna krävs endast
  tre/fyratusen underskrifter att för folket ändra kommunbeslut, till och med för att avsätta hela den politiska styrande kommunledningen.
  Mvh.”

  Att protestera lokalt kan vara besvärligt. När vi skulle protestera i Stockholm och hade bestämt en mötesplats, ändrade polisen både mötesplatsen och tiden.

  Så vi blev en handfull demonstranter och effekten blev inte det som vi hade förväntat oss.
  För övrigt var polisen spydig mot oss. Detta ungefär 2012.

 2. ” I torsdags skrällde Svenska Dagbladet med en artikel som visade hur Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni är sammanflätad med pr-konsulter och näringslivet. Vad läsarna inte fick veta var att Svenska Dagbladets reporter är sambo med en konsult med tunga uppdrag och kopplingar inom arbetarrörelsen och Socialdemokraterna.

  Artikeln framställer inte Nyamko Sabuni i någon positiv dager. Det framstår som om konsulter på Nordic PA och Diplomat har ordnat hennes jobb som partiledare och att näringslivet har försett henne med politiska idéer, på uppdrag av Nordic PA.

  Reportern Annie Reuterskiöld hyllades i sociala medier för avslöjandet av bland annat Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson och tankesmedjan Katalys chef Daniel Suhonen kallade på Twitter Liberalerna för ett korrupt parti och krävde Nyamko Sabunis avgång.”

  https://dagensopinion.se/artikel/svd-reporter-bakom-nyamko-sabuni-scoop-ar-sambo-med-s-kampanjare/

  Ville skicka det här till Pettersson men hittar ingen länk, så jag smäller det här fast det är fel plats för skandalen!
  Ville att Pettersson hade tagit och publicerat detta.

 3. Dags att låsa fast trädgårdsmöblerna.
  Skaffa bygglov för plank 2,2 meter höga.
  Utrusta dottern med tårgas.
  Utrusta fastigheten med övervakningskameror och inbrottslarm.
  Byta bil till en gammal saab.
  Om man tänker bo kvar.

  1. Billigast och bäst att du skaffar en Rottweiler!
   Tårgas till dottern kan du ändå skaffa, eller ett larm från Clas Olsson för 59 kronor, som skrämmer skiten av vem som helst.

   1. Man kan alltid skylla på att den gläfsiga Rottweilern trots obegränsad födotillgång ständigt är hungrig! 😁

 4. Gnäll inte, ni har valt den politik ni vill ha utförd. Var tror ni politrukerna skall placera allt skräp de tar in. På Djurgården eller i Djursholm. Nä, det passar väl bra i Haninge, ni gillar ju socialisternas förda politik. Ni är så goda och medkännande, kämpa på och lycka till med våldet till och från skolan. Det är era barn som kommer att få betala priset.

  1. Det hjälper inte att protestera lokalt. Man måste ordna en stor demonstration, men när folket fegar blir det aldrig av.
   Så vi får fortsätta att betala och njuta av frukten !

   Nackamannen i repris;

   ”Men det sticker i ögonen på invånarna. I lördags publicerade Sverigedemokraterna i Nacka uppgifterna att en av de kommunplacerade är en 57-årig syrisk man med tre fruar och totalt 16 barn.

   Mannen bor tillsammans med en av fruarna och sju barn i en lägenhet i Saltsjöbaden, som Nacka köpt in för 5  450  000 kronor. Bredvid bor hustru nummer två med fyra barn, i en lägenhet som kostade kommunen 3  300  000 kronor. I en tredje lägenhet i samma fastighet bor den sista frun och fem barn – köpt för 5  200  000 kronor.”
   https://www.svd.se/priset-for-en-man-tre-fruar-och-sexton-barn

   1. Maja 2.

    Faktum är att det enda som hjälper är att protestera lokalt för lokala beslut tas av kommunen och i största städerna krävs endast
    tre/fyratusen underskrifter att för folket ändra kommunbeslut, till och med för att avsätta hela den politiska styrande kommunledningen.
    Mvh.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: