Statens institutionsstyrelse struntar i säkerheten…

BROTTSLIGHET OCH SKATTER. I går läste vi om att den dömde mördaren Sebastian Mbidde Asaba hade fritagits från Råby ungdomshem i Lund som drivs av Statens institutionsstyrelse, SIS. Ungdomshemmet saknade yttre skydd som staket och murar, trots att grova brottslingar sitter där.

Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör SiS. Pressbild

I januari 2020 presenterade regeringen plus C och L en satsning på trygghet och rättsväsende, totalt handlade det om 750 miljoner kronor. Av detta skulle Statens institutionsstyrelse få 250 miljoner kronor.

Det pratades om att dessa skulle användas till säkerhetshöjande åtgärder men senare beslutades att man skulle använda de 250 miljoner kronor till att rabattera kommunernas kostnader för att placera klienter hos SiS.

Hade man i första hand använt 250 miljoner kronor till dom säkerhetshöjande åtgärderna som BEHÖVS och att man som myndighet kan garantera en säker och trygg placering så hade vi inte haft två mördare samt en person dömd för mordförsök på fri fot i dagsläget.

Det sker rymningar flera gånger i veckan hos SiS, men eftersom dom inte fullbordas så kommer inte detta fram i media.

SiS huvudkontoret har idag heller ingen säkerhetsorganisation utan hanteras av två stycken personer som jobbar med 36 institutioner och den projektgrupp som är framtagen består av personer som aldrig jobbat med säkerhet tidigare, speciellt inte med säkerhet på SiS, och då att nämna att dom två personerna som idag jobbar med säkerhet inte heller blivit tillfrågade om att vara delaktiga i projektgruppen utan denna har tagits fram av nuvarande generaldirektören Elisabet Åbjörnsson Hollmark.

Personer som är lokalt ansvariga för säkerheten på institutionerna har idag ingen utbildning och myndigheten har inga som helst krav på vilka det är som hanterar den fysiska eller tekniska säkerheten lokalt.

Ett axplock för att ni ska förstå vilka som jobbar med dessa frågor. Lärare, ekonomiadministratörer, kockar, administratörer, i vissa fall biträdande institutionschefer samt behandlingsassistenter.

Dessa personer har ett utökat ansvar att ansvara över att dom tekniska produkterna fungerar, att felanmäla och åtgärda problemen, men samtidigt som detta skall göras har dom sina huvudsakliga uppgifter som måste skötas i första hand.

-Pettersson säger att det är svenskt rättsväsende i ett nötskal. Löjliga straff och förvaring på platser där det är näst intill bara att kliva ut när det passar som sköts av folk utan utbildning under en politisk ledning som är naiv och inte ser det komma, med andra ord ett skämt…

…men Morgan tänker nog tillsätta i en utredning…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 thoughts on “Statens institutionsstyrelse struntar i säkerheten…

  1. Råby har aldrig varit en sluten anstalt. Råby är en öppen anstalt, har alltid varit en öppen anstalt, som de senaste åren användes på fel sätt.

  2. Fritagningen var våldsam med vapenhot mot personalen. En äldre krönikör föreslår att dessa anstalter borde placeras i Norrland eller Gotland något som skulle gör fritagning meningslös. Han har delvis rätt bäst är att placera de som behöver lära sig något är att placera anstalterna nära en gruva eller i de djupa skogarna i Norrland med dagsverk för de intagna. Med både tung och elektronisk fotboja återvänder till sitt rum när det mörknar.
    Personalen kan precis som sjömän och oljeriggarbetare jobba i skift

  3. Den vänsterextrema kriminella korruptionen finns överallt i dagens trygga och heligt mångkulturella träsk Sverige !

  4. Hur länge till kan denna Fars få fortgå?? På punkt efter punkt ser man regeringens brister och inkompetens På mitt jobb gör man incidentrapport på brister Måste gå att göra på detta skräckkabinett till regering

  5. Då vi har en statsminister som inte såg det komma, så följer väl det som heter rättssäkerhet på institutioner. Inte för de huliganer som placerats utan personalen, allmänheten som faktiskt kan kräva att dess chef på dylika institutioner kan sitt jobb och inte sitter och filar naglarna under arbetstiden

Kommentera