Stäng

Rikslarm efter invandrare som fritogs i Lund. Barnkonventionen underlättar rymningar

BROTTSLIGHET. En dömd mördare och en annan person dömd för grova brott är på rymmen efter en fritagning vid Råby ungdomshem i Lund igår kväll. Nu är rikslarm utfärdat efter dem.

Polisen går dock inte ut med namn och bild på de efterlysta.

-Pettersson hittade dock nedanstående inlägg i bloggens arkiv. Sebastian Mbidde Asaba, född 2001 och medborgare i statslös är den efterlyst mördaren.

Justitieminister Morgan Johansson (S) sitter i TV4 och kommenterar de hårdare straff, slopad ungdomsrabatt och anonyma vittnen som Danmark införde för tio år sedan med att ”vi har tillsatt en utredning”…

Det är inte ett skämt men sedan Barnkonventionen blivit lag har problemet med rymningar från ungdomshem ökat. Lagen har gjort det möjligt för de intagna att ha egna mobiler och datorer, de kan ha kontakt med nära och kära, men också med kriminella gäng och missbrukargäng. De beställer in droger i anonyma kuvert eller bokar in att gängmedlemmar ska komma och hämta upp dem vid en viss plats.

 • TIDIGARE 2019-06-19. Invandrargäng döms för två beställningsmord på Lidingö och i Göteborg

En 20-årig man och en 17-årig tjej döms till 14 år respektive sluten ungdomsvård i två år och elva månader för mordet i Guldheden i maj förra året. En månad senare mördades en man på Lidingö. I det fallet döms en 23-årig man och en 18-årig man för mord till livstids fängelse respektive sluten ungdomsvård i fyra år. Flera personer har också dömts för medhjälp till mord.

Sammanlagt stod 14 personer åtalade. I fallet som gällde förberedelse till mord frikändes alla åtalade på grund av bristande bevisning.

Målsättningen var att visa på samband och mönster mellan de tre fallen, där ungdomar misstänktes ha anlitats för att mörda.

Läs tingsrättens pressmeddelande här

Sajjad Mohammed Siham Al-Husseinawi, född 1998, medborgare i Irak döms till 6 månaders fängelse.

Brott som den tilltalade döms för är skadegörelse, våld mot tjänsteman, narkotikabrott. Han frikänns för förberedelse till mord, grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen. Advokaterna får dela på knappt en miljon som betalas av staten.

Sebastian Mbidde Asaba, född 2001, medborgare i statslös. Döms för mord, grovt vapenbrott. Frikänns för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Döms till 4 års sluten ungdomsvård. Advokaterna får dela på 1,7 miljoner som betalas av staten…

Karamo Fatty, född 2000, döms för brott mot vapenlagen, frikänns från förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Döms till 100 dagsböter á 50 kr – Böterna ska anses helt erlagda. Advokaten får 347.000 som betalas av staten.

Abdulla Abbas Osman, född 1999, frikänns för försök till mord, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Advokaten får 432.000 kronor. Kostnaden ska stanna på staten.

Sebastian Johannes Makonnen, född 1998, döms för mord, medhjälp till mord, hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott. Frikänns från förberedelse till mord, våldtäkt mot barn, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Påföljd 14 år i fängelse. Advokaterna får 3,15 miljoner. Kostnaden betalas av staten.

Dodou Jallow, född 1998, döms för märkesförfalskning, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Frikänns för anstiftan av mord, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Straff 200 dagsböter á 50 kronor. Böterna ska anses erlagda. Advokaten får 650.000 kronor. Kostnaden ska stanna på staten.

Elisabeth Gneblee Hoffman, född 2000, döms för skyddande av brottsling och grovt vapenbrott. Villkorlig dom. Advokatens ersättning blir 760.000 kronor. Kostnaden hamnar på staten.

Alina Hadiess Ghorbandi, född 2001, döms för skyddande av brottsling, grovt brott och grovt vapenbrott. Döms till skyddstillsyn. Advokat Leif Silbersky får 645.000 i ersättning som betalas av staten.

Nada Gaballa, född 2001, adress och medborgarskap sekretessbelagt, döms för mord och grovt vapenbrott,
Påföljd sluten ungdomsvård 2 år 11 månader. Advokatens ersättning 875.000 kronor som hamnar på skattebetalarna.

Ellinor Ayou, född 1999, döms för grovt vapenbrott och frikänns från medhjälp till mord, döms till fängelse 1 år 2 månader. Advokaten ersätts med 1.052.000 kronor som betalas av staten.

Mike Berg, född 1999, döms för medhjälp till mord till fängelse i 4 år och 10 månader. Advokatens ersättning 1.228.716 kronor som betalas av staten.

Pedram Fakhimi Banafsheh Varagh, född 1997, döms för medhjälp till mord till fängelse i 7 år 4 månader. Advokaten får 1,27 miljoner som betalas av staten.

Hrayr Megerdijian, född 1996, döms för mord till fängelse på livstid. Advokaten får 1,08 miljoner i ersättning som betalas av staten.

Lisa Matilda Pettersson, född 1999, döms för grovt vapenbrott, penningtvättsbrott och frikänns från medhjälp till mord. Fängelse i 1 år och tre månader. Advokaten får 909.000 kronor som betalas av staten.

Sedan är det lite skadestånd med mera som ska betalas av de dömda.

Tingsrätten har genom denna dom B 6955-18, B 8658-18, B 1546-19 avgjort tre mål med separata åtal om vissa brott efter att ha hållit en gemensam rättegång mellan den 30 januari och den 17 maj i år. Två mål avser åtal om brott i Göteborg där huvudåtalen är mord, medverkan till mord alternativt skyddande av brottsling, grovt brott, och anstiftan av mord på Guldheden den 20 maj 2018 respektive förberedelse till mord i Göteborg den 26 juni 2018. De tredje målet avser som huvudåtal mord och medverkan till mord på Lidingö, Stockholm, den 5 juni 2018. De tilltalade är ungdomar från Göteborg och Stockholmsområdet.

Det är fem tilltalade i målen avseende brott i Göteborg och sju tilltalade i målet avseende brott på Lidingö. En tilltalad är åtalad i alla tre målen och en annan tilltalad är åtalad i två mål. Åklagarna har valt att åtalen skulle behandlas i en gemensam rättegång och som skäl anfört bl a att målen delvis har gemensamma tilltalade och att det finns vissa likheter i uppläggen/modus av brotten.

-Pettersson säger att nu får snart justitieminister Morgan Johansson (S) slå näven i golvet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 reaktioner på “Rikslarm efter invandrare som fritogs i Lund. Barnkonventionen underlättar rymningar

 1. Skulle vilja se alla advokat och övriga kostnader gällande kriminella 90 talsbarn här i Sverige.
  Vad är det för fel på det gänget.

 2. Avseende rymningen i Lund har och ska namn och bild på mördarna publiceras, med fullt stöd i lagen.

 3. Det forsar ut skattemiljoner till försvar för att skydda mördare och kriminella ungdomsgäng mot deras egna brott i människorättens namn. Någon har t.o.m. sekretessbelagd adress och medborgarskap. Staten är tydligen rädda om sina utländska kriminella trupper. Varför kunde inte staten bygga ett samhälle, som hindrade dessa gärningsmän att utsätta allmänheten för brott i människorättens namn? Sverige ska sluta lägga miljoner på att ge mördare och rånare bättre rättsskydd än det dåliga skydd den skötsamma allmänheten får åtnjuta. Dessa hatfyllda tjuvar och mördare har förbrukat sina mänskliga rättigheter i vårt land. Sverige behöver vända på förhållandet mellan de välmående brottslingarna och den skattetyngda allmänheten. Hittills är SD enda riksdagspartiet, som har insett problemet och att det måste åtgärdas.

 4. 15 miljoner i advokatkostnader och naturligtvis minst lika mycket för åklagare och domstol, bara för dessa 14 ungdomar. För att inte nämna all vånda och sorg för offren.
  Steffe lille, ditt bokslut blir inte roligt att läsa och då är det bara pengar men allt annat lidande du och dina medbrottslingar i PK åstadkommit skall för evigt vara inskrivet i moder Sveas årskrönikor.

 5. I runda slängar 14 miljoner i advokatarvode dock först polisutredningar X*1,4, sedan X*1,4 för inlåsning på vidarutbildningsanstalt för kriminella.
  Saxat: ”Då borde det ingå staket och SIS kanske redan tidigare borde funderat över säkerheten.
  Förklaringen till att vuxna mördare och andra på ungdomshemmen fått ökad frihet under senare tid ska vara att lagen anpassats till barnkonventionen.

  https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/mordarna-far-ha-mobiler-kan-rymma-utan-staket/
  – Det är inte SIS som borde tänkt. Det är Morgan som inte kan tänka.

 6. Polisen eftersöker dem för de vet var de bor?
  Men deras ansikte maskas i nyhetssändningarna?
  Lycka till! Idioter

 7. Apropå Sveriges myndigheter…..”vi såg det inte komma här heller”

  ”Säkerhetsarbetet på svenska ungdomshem är kraftigt eftersatt. Det anser Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör vid Statens Institutionsstyrelse (Sis), efter att två dömda män fritagits från Råbyhemmet utanför Lund.

  – Vi ligger 10–15 år efter i de här frågorna, säger hon.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/kraftigt-eftersatt-sakerhetsarbete-pa-ungdomshem

  1. Den här babyfacen gör mig galen. Kan man hitta en mer korkad person till en ledande post ?
   Ut med fanskapet! Han är totalt blåst och okunnig inom alla områden som han får betalt för!

 8. En dömd mördare sitter på ett ungdomshem…i stället för i en isoleringscell med 23,8 timmes strikt isolation. På livstid. Gäller alla mördare, våldtäktspersoner, pedofiler, dräpare och liknande avskum.

 9. En härlig samling ”som på sikt blir lönsamma”,enl. importör Löven..
  Stort tack till Pettersson som i motsats till PK-pressen,håller oss informerade. Att sådana mördare och förbrytare sändes till en idyll i södra Skåne för att ”avtjäna” sina straff, säger allt om Abzurdien.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: