Spåren av explosionen i Beirut leder till Hizbollah

MELLANÖSTERN. Den libanesiska terroristorganisationen Hizbollah köpte en stor mängd ammoniumnitrat som var kopplat till lagring av ammoniumnitratet som lagrats i Beiruts hamn och som ledde till den enorma explosionen i början på augusti, rapporterar den tyska dagstidningen Die Welt.

Hassan Nasrallah, ledare för Hisbollah hotade år 2016 att förstöra Israel genom en massiv explosion i Haifa hamn med hjälp av ammoniumnitrat, som han sade skulle vara som en kärnkraftsexplosion. Bild CC-licens.

Die Welt har exklusiv information från västerländska hemliga underrättelsetjänster att Hizbollah köpte stora mängder av det farliga ämnet och att Hizbollah varit inblandad i lagringen av det explosiva ammoniumnitratet.

Det är inte säkert att ammoniumnitratet i hamnen är samma ammoniumnitrat som skickades ungefär samma tid till Hezbollah 2013 och 2014, enligt Welt.

Hizbollahs inköp av ammoniumnitrat transporterades genom hamnen och andra mängder via flygplats eller över land genom Syrien.

Explosionen av ammoniumnitratet under den första veckan i augusti dödade minst 171 människor och skadade 6000 samt gjorde 300000 människor hemlösa. Det explosiva materialet tros ha lagrats i hamnen sedan 2014.

Det iranska revolutionsgardets elitstyrkor, den så kallade al-Quds-brigaden, som ansvarar för iranska operationer utomlands sägs vara inblandade i transporten. Iran stöder också direkt de shiitiska miliserna som har spelat en stor roll i striderna i Syrien och ger liknande stöd åt Houthi-rebellerna i Jemen.

-Pettersson säger att det kan vara falska spår av illasinnade men jag misstänker att varken Hizbollah eller Iran har något emot att några kristna och sunni-muslimer gick åt…

Är det sant och det kommer fram bevis så har Libanon ett nytt inbördeskrig att se fram emot.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Spåren av explosionen i Beirut leder till Hizbollah

 1. Det lär ska finnas mycket stora mängder amoniumnitrat lagrat lite varstans även i svenska hamnar.

 2. Har genom åren betalat åtskilliga miljoner i skatt. Formodligen har 90% gått oavkortat till babbar, politiker, EU byråkrater , terrororganisationer och för evigt misslyckade länder. Dags för ett skatteuppror och en öppen redovisning var våra surt förvärvade skattepengar går till!!!

 3. Och sossarna som stödjer Hizbollah, en terrororganisation !
  Johan Westerholm / Ledarsidorna tidigare i år: ”Israel ställer krav på att även Sverige agerar mot den terrorklassade organisationen Hezbollah. Men sannolikheten för att regeringen Löfven skall över huvud taget agera på den israeliska propån bör betecknas som minimala. Hezbollah har i flera fall ännu godare relationer med socialdemokraterna än det Muslimska brödraskapet. Hezbollahs företrädare har kunnat uppträda både avslappnat och öppet på arrangemang och manifestationer där socialdemokratiska företrädare engagerats. Inte sällan har även Muslimska brödraskapets olika symboler samt hakkorset lyfts fram vid dessa manifestationer i socialdemokraters närvaro. Utan reaktioner från regeringspartiet. Lars Stjernkvist under sin tid som partisekreterare för Socialdemokraterna höll tal om Israel-Palestina konflikten. I publikhavet kunde då Hezbollahs fana vaja obehindrat. Stjernkvist menade på en direkt fråga att han inte såg något olämpligt i detta. Andra som uppträtt obehindrat när dess symboler varit närvarande är bland annat den tidigare partiledaren Mona Sahlin, förre vice generalsekreteraren och utrikesministern Jan Eliasson samt regeringen Löfvens socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi”. Ledarsidorna / ”Så är socialdemokraterna en säker hamn för Hezbollah…”:
  https://ledarsidorna.se/2020/05/sa-ar-socialdemokraterna-en-saker-hamn-for-hezbollah-och-det-muslimska-brodraskapet/

 4. Regeringen där vill inte ha en oberoende utredning ………
  Regeringen där har kanske lika kontrakt som vi har i Sverige?
  När kommer motsvarande ”smäll” i Sverige?
  LANDSFÖRRÄDARNA bjuder bort mer och mer av Sverige!

  – och i Sverige ”tar vi ännu en gratisdrink i baren” medan
  Titanic tar in vatten ……………

  Dags för ”Grannsamverkan mot våld” att organisera ………?

 5. Nu får Hizbollah köpa nytt sprängmedel eftersom det förra har gått upp i rök !
  Det kanske Sida kan betala via bistånd ?

Kommentera