Stäng

Mördare fritagen i Lund

BROTTSLIGHET. De två unga män som fritogs i går kväll från Råby ungdomshem i Lund är dömda för mord och medhjälp till mord. En handfull personer uppges vara inblandade i fritagningen, men polisen är fortsatt förtegen.

På Råby ungdomshem i Lund förvaras dömda mördare utan staket runt området. Foto: Entheta

Fritagningen ägde rum under onsdagskvällen på ungdomshemmet Råbyhemmet utanför Lund. De två unga männen, som nu är efterlysta, är dömda till sluten ungdomsvård för mord respektive mordförsök.

Enligt Statens institutionsstyrelse, SIS, kunde fritagningen genomföras för att det saknades ett ordentligt staket runt boendet.

– Vi vet vilka de är, var de är hemmahörande, var de brukar vistas och vilka kontakter de har. Vi känner till deras flickvänner, anhöriga och så vidare. Så under dagen kommer vi att fortsätta att leta efter de två personerna utifrån de uppgifter vi har, säger Calle Persson på polisen region Syd.

-Pettersson blir lite smågrinig. Våra myndigheter förvarar alltså dömda mördare på ett område som saknar staket och murar och varför går man inte ut med namn och bild på de efterlysta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

18 reaktioner på “Mördare fritagen i Lund

 1. Så går det när man placerar mördare och grova brottslingar på en mer eller mindre öppen anstalt. Tillika en ungdomsanstalt.

 2. Och morgan är upptagen med Änkan..
  Det går fort ibland .och glömma..
  Känns som dåliga individer
  PonnnsanAfS

 3. Själv undrar jag om det var.mulatter .negrer..muslimer eller vanliga bölder som drar om kring.
  Ponnsan
  AFS

 4. Varför polisen inte går ut med namn och bilder på de ”två unga männen” har väl sin förklaring i att dessa inte är etniskt svenska !
  Det hade ju varit rasism !

 5. Fritagningar kanske håller på att bli en del av det ”nya normala” i Sverige, ungefär som dagliga bilbränder och bombdåd blivit?

 6. Det verkar som de flesta som sökt sig till polis, politiker, myndigheter är mer eller mindre mentalt handikappade. Eller är gäng förklädda ödlor, som klär av sig sen, när landet kollapsat och blivit lik Syrien och Mogadishu m.fl. Visar sen sitt rätta jag. Som i tv serien V. Kan dock inte tänka mig att alla kan vara mindre vetande, det måste vara några som förstår men inte vågar säga emot överheten. De räddhågsna byråkraterna. Det är dom som inget sa fast de visste, som är de värsta folkförrädarna.

 7. Finns det nå´nting som fungerar i det här jävla pajas-landet. Buset bara driver med oss. Snart kommer det något nytt uttalande av Morgan betr. Polen, Ungern eller Vitryssland för att flytta focus från det egna haveriet.

  1. Jag påminner ännu en gång om de bevingade orden från den som kallas Sveriges statsminister: ORDNING&REDA !

 8. Härliga tider och Morgan leker justitieminister, men för all del jaga lite mer pensionärer, tillsamman med djurmisshandlaren. Nya Sverige, nya moderaterna öppnade sina hjärtan tillsammans med tokpartiet MP, och se hur vi har det. Och sossarna klamrar sig fast vid makten.

 9. ”Den slutna anstalten” ser på bilden idyllisk ut !!
  Så ”vårdas” alltså packet som orsakar död o. pina, i Abzurdistan ! Inte märkligt att MENA´s alla kriminella,fotvandrar till dårarnas land….

  1. Jag förmodar att det står på en skylt: Förbjudet att öppna bommen utan tillstånd från vaktmästaren.

 10. Inhägnade elektrifierade områden med vakttorn som bemannas dygnet runt med personer med skarpladdade vapen !!!

 11. Rent ut sagt bedrövligt. När ska våra potentater förstå att det är hårdhandskarna som gäller om vi ska få ett slut på detta?🔒

Kommentera

%d bloggare gillar detta: