Beväpnade män fritog intagna på Råbyhemmet i Lund


BROTTSLIGHET. Under onsdagskvällen ska flera beväpnade män ha genomfört en fritagning från Råbyhemmet utanför Lund, rapporterar Sydsvenskan. Enligt tidningen är det oklart var fritagningen skett, samt hur många boende som rymt från hemmet.

Råbyungdomshem Lund Foto: Entheta

Polisen larmades 19.40, med anledning av en trafikolycka mellan två personbilar vid trafikplats Råby. I samband med olyckan har polisen sökt efter personer som lämnat platsen.

– Vi har bland annat sökt med hjälp av vår UAS (drönare), säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen region Syd till Sydsvenskan.

Enligt uppgifter till tidningen ska olyckan ha en koppling till den fritagningen. Två beväpnade män ska ha hotat personal och hjälpt en eller flera boende på Råbyhemmet att rymma.

-Pettersson säger att det är andra tider och en ny typ av brottslighet. Det går inte att hantera Mellanösterns kriminella med 1970-talets kriminalpolitik…

Råbyhemmet drivs av Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård och behandling av ungdomar med allvarliga psykosociala problem, kriminella och vuxna med missbruksproblem.

***

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Beväpnade män fritog intagna på Råbyhemmet i Lund

 • runar

  bananrepubliken Abzurdistan påminner osökt om Tages Harrisburg monolog
  byt bara ut Harrisburg mot Abzurdistan..

  Gilla

 • Mördare fritagen i Lund | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] De två unga män som fritogs i går kväll från Råby ungdomshem i Lund är dömda för mord och medhjälp till mord. En […]

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Får inte hända säger de s.k ansvariga men nu hände det i alla fall IGEN !!!!!!!!!!
  Vilken jä….a sjuk sandlåda Sverige är……

  Gilla

  • maar

   Tacka vet jag för tidigare uppfostringsanstalten – där curlade man inte med packet. Billigare och effektivare vore att hyra ett par fängelser t.ex. i Ryssland, där vet de hur packet skall behandlas. Det är fel att ungdomsbrottslingar inte kan fängslas. När de som är 14- /15 år kan begå brott, kan de sitta i fängelse. Det kan de göra t.ex. i England.

   Gilla

 • Nosferatu

  Att terrorister och extremister gömt sig i flyktingströmmarna är numera välkänt.
  Med tanke på det som sker i dagens Sverige undrar jag hur många kriminella som gjort detsamma?

  Gilla

 • Pålsjö

  Fritagningen kommenteras på text-tv av pressansvarig vid Statens institutionsstyrelse med att: ”Det här ska inte hända”. Ändå händer det, – gång på gång…Att som Pettersson helt rätt skriver; att det är andra tider numera med ny typ av brottslighet, kan ju rimligen inte ha undgått de ansvariga, vilka i stället har underlåtit att vidta lämpliga mått och steg för att möta utvecklingen.

  Redan för 5 år sedan skrev Forskning & Framsteg en längre artikel med rubriken: ”Därför ökar de kriminella gängens makt”. Samt att: ”Den organiserade brottsligheten växer i Sverige. Omfattningen är nu så stor att forskarna har börjat tala om enklaver, områden som i princip inte längre behärskas av den svenska staten”. Man skriver vidare, (kort sammandrag): ”– Vi håller på att tappa greppet. Orden är polisen Jacob Ekströms. – Ja, det är rätt sensationellt att det finns enklaver i Sverige där svensk lag inte längre gäller, säger Lars Korsell, forskare vid Brå. Gängbildningar i Sverige har sedan 1990-talet ökat dramatiskt, säger docenten i kriminologi Amir Rostami, som har intervjuat gängledare – generaler, presidenter eller klanledare, som de kallas, merparten män mellan 18 och 29 år. Hälften med ursprung i Mellanöstern, några från Afrika och några från Skandinavien. På senare år har dock grupperingar med ursprung i Mellanöstern allt mer tagit över. Samtidigt präglas de släktbaserade nätverken ofta av en viss religiös tillhörighet. Ett annat nytt fenomen är den kompakta tystnad som polisen möter. De kriminella vägrar i regel att samarbeta med myndigheterna….
  Forskning & Framstegs artikel i sin helhet: https://fof.se/tidning/2015/5/artikel/darfor-okar-de-kriminella-gangens-makt

  Gilla

 • Tony

  Där har väl alltid rått svängdörrar på det hemmet, har själv
  fått min bil stulen av intagna där, dom var 12 0ch 14 år gamla

  Det ska böjas i tid…

  Gilla

 • Mm

  Lycka till 7-klövern. Ni har lyckats att förvandla Sverige till ett getto för hela världens kriminella avarter. Känns bra? Era barn och barnbarn kommer att få betala priset för er godhet och välvilja.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: