Arbetskraftsinvandring till snabbmatsjobb

ARBETSKRAFTSINVANDRING. MAX öppnade sin första burgarrestaurang 1968 i Gällivare. Under 70-, 80- och 90-talet expanderar MAX till flera verksamheter. Max framhäver ofta sitt norrländska och svenska ursprung, underförstått att konkurrenterna kommer från USA.

Max, pressbild

Nu visar det sig att restaurangkedjan Max är Sveriges största importör av arbetskraftsinvandring till arbete inom snabbmat. Tror någon på fullt allvar att arbetslösa svenska ungdomar inte kan ta jobben på max?

Trots den ökade arbetslösheten och integrationsutmaningen tar Sverige emot arbetskraftsinvandring även till snabbmatsjobb.

Den enskilda arbetsgivare som har flest ansökningar om arbetstillstånd första halvåret 2020 är hamburgerkedjan Max.

Det blev ingen bred överenskommelse om migrationspolitiken. Moderaterna ville inte göra upp med Socialdemokraterna för att partiet vill se en än mer minskad asylinvandring. Men när det gäller arbetskraftsinvandring finns inga krav på åtstramning. Trots att Sverige har nio procents arbetslöshet och behov av att integrera många nyanlända.

Behöver vi importera 1 100 snabbmatsbiträden och 700 städare från länder utanför EU när unga och nyanlända febrilt söker efter ett första jobb?

Nej, säger Socialdemokraterna som gick till val på att återreglera arbetskraftsinvandringen, för att värna den svenska modellen och förbättra integrationen.

– Om det finns människor i Sverige som kan utföra jobben så är det onödigt att hämta hit arbetskraft från andra sidan jordklotet, sa statsminister Stefan Löfven (S) 2018.

21.297 har fått uppehållstillstånd för arbete till och med juli i år och den som har uppehållstillstånd för arbete får ta hit anhöriga utan försörjningskrav. 

Tidigare gjordes det en arbetsmarknadsprövning av behovet av utländsk arbetskraft. Den slopades av Alliansen 2008 med stöd av Miljöpartiet.

”Arbetsgivarens bedömning av behovet vid en sådan rekrytering ska vara utgångspunkten”, enligt i propositionen från dåvarande migrationsministern Tobias Billström (M).

Aktuellt i Politiken

Sverigedemokraterna:Med kvalificerad arbetskraft menar vi i första hand personer med högre utbildning, men också de som genom sin utbildning eller lång erfarenhet tillgodoser behov på den svenska arbetsmarknaden som annars hade krävt år av utbildning. Arbetskraftsinvandring till andra yrken, där behovet av arbetskraft relativt snabbt går att tillfredsställa genom utbildning och praktik av lågutbildade arbetslösa som redan bor i landet, ska inte tillåtas”.

-Pettersson menar att MAX och ägarfamiljen Bergfors tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. De tar inget ansvar för landet utan ser till den egna plånboken trots pratet om Norrland och Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Arbetskraftsinvandring till snabbmatsjobb

 1. Hej Guy F och Ni andra!

  Gratulera dina ätteläggar! En del ungdomar börjar se med sina egna ögon trots propagandan de utsätts för.
  Ge dem en förebild. Använd termos, återfylld vattenflaska och medhavd matpaket. Ett halvfullt mjölkpaket med skruvlock är också praktiskt. Det är konkurrens.
  Med vänlig hälsning
  Tomas.

  PS. Skräpkedjan fick god reklam då de var nya i Malmö. Nyfiket gick jag dit. Stället var slabbigt så jag köpte inget och har inte varit där sedan. Ds.

 2. Sluthandlat på Max !! Dessutom har ungarna märkt detta faktum och bojkottat skitstället, så ungdomarna fattar först, tack och lov👍

 3. S.k Coronapandemi i all ära !
  Vänsterpandemin som nu drar fram över världen är den verkligt allvarliga och farliga farsoten….

 4. Max får inte en krona mera av mig.
  Jag köpte en milkshake där ,det gick inte att dricka. De hade hällt kokosmjölk och blandat med glass. Äckligt.
  Troligen förstår inte dem som arbetar där , svenska.
  Kokosmjölk, räcker en tesked och det ger redan en sötma , annat med 2 dl av den varan.

Kommentera