Är våra ministrar riktigt kloka: ”Är redo för business”

EKONOMI. I ett försök att locka amerikanska it-jättar till Sverige skrev ministrarna Isabella Lövin (MP), Mikael Damberg (S) och Ibrahim Baylan (S) sommaren 2017 ett brev till cheferna för Amazon, Facebook och Google. Aftonbladet har tagit del av brevet där ministrarna trycker på att de är villiga att gå långt för att bolagen bland annat ska bygga serverhallar i Sverige.

”Vi är redo för business och står till er tjänst”, skriver ministrarna bland annat.

I tidningens granskning framkommer det att regeringen lagt stora statliga stöd på de amerikanska it-företagen men att beräkningarna om hur många svenska jobb det skulle skapa har kommit på skam.

-Pettersson inser att de svenska ministrarna är korkade på gränsen till förståndshandikappade. Om nätjättarna etablerar sig i Sverige är det inte för klimatet eller det trevliga svenska folket utan för att få billig el, bidrag eller låga skatter. Dessutom är risken stor att andra, för landet lönsammare företag slås ut…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Är våra ministrar riktigt kloka: ”Är redo för business”

 1. Våra politiker har varit korkade i 50 år.
  Finns inga med sunt förnuft
  Bara obildade muppar..
  Bara kolla derras CV.
  Hämskt att se.
  Man skäms .hur hamnade dom där.jo slicka du mig så slickar jag dig
  PONNSAN
  AFS

 2. Vadå ”våra ministrar riktigt kloka”?
  Svenska folket har inte röstat för denna regeringen, det är en uppgörelse politiker emellan.
  Även kallad ”jöken”.
  En olagligt tillsatt regering, liksom i Vitryssland.
  Men de har förstånd att protestera.

 3. Inget ovanligt bland dessa bondfångare och lurendrejare att smyga bakom ryggen på egna folket, EU och Bryssel !!
  Tror nog att dessa multiföretag känner allt för väl till Abzurdien,och inte lär gå i fällan…
  F.ö. bra avslutande rader ovan om följd och verkningar av S/MP-dårarnas frieri….

 4. Fel Pettersson !
  Man vill ha facebook i Sverige så man kan hindra sådana som oss att skriva fel saker.

 5. Vi har ansvarslösa politiker som använder våra skattepengar och leker affärsgenier av absolut högsta världsklass både på regeringsnivå och region- & kommunal nivå runt om i hela Sverige. De är fullständigt livsfarliga för landet när de kör ekonomin i botten genom att ösa ut pengar på den ena galenskapen efter den andra.

  https://media.giphy.com/media/vpW4XjrQIeiM8/giphy.gif

  Bildkälla: media.giphy,com

  Politikerna uppfinner hela tiden nya sätt att ansvarslöst svindla bort våra skattepengar på en massa annat än det de var ämnade för, nämligen vård, skola, omsorg, pensioner, bostäder, försvar, rättsväsende, energiförsörjning, infrastruktur o s v , o s v.

 6. Man vill förstås slussa ut invandrare i något, som ser ut att vara ordinarie jobb fast de är dyrt statsunderstödda. De måste sluta lägga mer skattepengar på att dölja sin misslyckade invandringspolitik. Om man vill uttrycka det i relativiserande pk-termer, kanske ministrarna lider av grav moralvariation. Det känns extra destruktivt och tröttsamt när man önskar rättvisare politiska lösningar.

 7. Att elskatten är försumbar för serverhallarna och att ministrarna är imbecilla har jag vetat länge. Att det heller inte genererar några arbetstillfällen.
  Men hur många vet om detta ute i samhället.
  Det är det största problemet.

 8. Politiker skall inte ”leka affär”. De är extremt usla på det. Praktexemplaret heter Maud Olofsson (Nuon och Post-Nord).

  Sedan är det extremt stötande att IT-jättarna ges makalösa rabatter på el. Särskilt när andra verksamheter hindras expandera pga elbrist.

  Vilka rövhål vi har toppen på detta land.

 9. Vad annat är att vänta av den trojkan. Märkligt egentligen för det borde finnas någon i varje departement som vet bättre, men de håller god min i elakt spel, bara för att det kan leda till befordran och bättre lön.
  Umgås du med dårar så påverkas även den kloke så småningom.

 10. Det finns ingen anledning att upplåta mark och elenergi åt multinationella IT-jättar. Till att börja med så är deras viktigaste anledning till att lokalisera ett datacenter till Sverige låga elpriser. Sedan tar de inte, i motsats till svenska företag, tillvara på ”spillvärmen” utan blåser rätt ut i luften eller i älven (Facebook respektive Microsoft). Det ryktas även om skattebefrielse. De arbeten de genererar är a) väktare, b) disk- och slädbytare. Om jag fick bestämma skulle elskatten vara dubbel för dem som inte tar tillvara på ”spillvärmen”.

  Sverige uppträder som ett u-land gentemot dessa multinationella företag.v

 11. Ministrarna är korkade och på gränsen till förståndshandikappade det var en positiv bedömning av nämda ministrar. Då tänker jag inte specifikt på deras entusiasm för serverhallar.

 12. Alaska, Kanada, Norge, Finland och Sverige. De är lämpliga platser att placera en serverhall. Man kan ge dem billig el eftersom man på ett smart sätt kan ta tillvara den enorma värmen alla dessa datorer genererar. Ryssland går bort eftersom de är för korrupta och dåligt back bone.

Kommentera