Organiserad brottslighet även i lugna Vasastan…

INSÄNDARE. Vasastan i centrala Stockholm har tidigare varit lugna kvarter. Nu har lugnet dock förbytts mot sprängning, mord, bordellverksamhet med mera. Organiserad brottslighet har flyttat in och vi är sedan två dygn tillbaka försedda med en av polisens avancerade övervakningsbussar, rapporterar en bloggläsare.

Polisbuss i Vasastan. Foto: Privat

Detta med största sannolikhet då konflikten mellan Shottaz och Dödspatrullen har kopplingar till det sprängda kaféet Sirap och mordet på däckverstaden på Birger Jarlsgatan. Vad händer när övervakningsbussen behövs någon annanstans?

Sirap övertogs av två bröder inom organiserad brottslighet för ett halvår sedan. Att bröderna var tungt kriminella och organiserade brottslingar hindrade dem inte från att vara näringsidkare i Sverige. Nu finansierar intet ont anande människor organiserad brottslighet på Sirap.

Tycker att det är en mycket tragisk utveckling. Jag kontaktade vår lokala polischef Tobias Lövström för att få svar på om han anser sig kunna stoppa den fruktansvärda utvecklingen eller om det är dags att flytta. Han säger sig vara motiverad att bekämpa utvecklingen men medger att det är en enorm utmaning och att det kräver mer resurser. Att han sedan berömmer Dan Eliasson gör ju uttalandet än mer ”intressant”.

För några månader sedan talade jag med Stefan Hector, tf chef på NOA, med anledning av sprängningen och avrättningen på Birger Jarlsgatan och han lät i vissa avseenden ganska uppgiven. Han sa ”poliskåren är i många avseenden anpassad och dimensionerad för den brottslighet vi hade på 70-talet”. Jag påtalade att vi har förskolebarn som undrar varför restauranger sprängs och människor skjuter mot andra, info sprids på förskolan, och frågade om han hade några betryggande ord till dem…. Det hade han inte!

Bloggläsare

Ali, 25 år och Yaser, 20 år, är bröder med efternamnet Al-Mousawi, de är styrelse och ägare till Café Sirap. De är åtalade i flera mål och förekommande i flera fall av tvistemål eller strafföreläggande. Minst fem målnummer avser brottmål där de åtalats vid domstolsinstanser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Organiserad brottslighet även i lugna Vasastan…

 1. Missförstå mig inte men på något sätt är det här en utveckling åt rätt håll. Bara när folk själva får uppleva problemen finns dem…
  De som har bostad i Vasastan har tillräckligt gott om pengar för att ha lån på åtskilliga miljoner. Har en bekant som bor där och har lån på omkring 5.5 milj.
  Frågan är om de vill ha en utveckling där deras bostäder på sikt blir lika attraktiva som de i problemområdena.
  Kanske dags för dem att fundera på hur man röstar.

 2. Väldigt enkelt att SKV önskar redovisning av pengar för köpesumman!
  En annan sak jag undrar över hur BRF och hyresvärdar inte kollar bakgrunden på dessa nya ägare , då de bör känna till hur svårt det är att avhysa hyresgäster.

 3. Jag ser ingen önskvärd utveckling i att grova brottslingar driver företag. Att polisen inte är rustade för dagens brottslighet. Det känns, som om regeringen förnekar all kännedom om både sin egna existens och den pågående kriminaliteten. Fortsätter det så här är Sverige snart ett fattigt land, som alla skötsamma människor vill fly ifrån.

 4. Tittar man på valresultatet, riksdag 2018, så ser man tydligt att (m) och (s) dominerar i stort sett samtliga distrikt. Man har alltså gått på myten ”tack för att ni valde Sverige” och ”de högskoleutbildade skall bli lönsamma längre fram”. Det är väljarna som har röstat fram dessa förrädare.

 5. Det stora flertalet som bor i Vasastan har ju röstat för detta. Gnäll inte utan håll till godo. Kanske tänk Er för till nästa val.

 6. Kalla in Lövfen och fredrik dom är två tuffa killar som vet vad man gör med kriminella som dom tagit hit.
  ponnsaAFS

  • Tror inte dessa två landsförädiska fjoller ställer upp !
   Känns bra att vara medlem i och sedan 2018 rösta på AFS, partiet som talar klarspråk.

   • Bravo. Reinfeldts hemvist, visserligen en bit ifrån hans bostad, men det lär närma sig även dit till Vasaparken.
    Han flyttade från Täby efter den stora invasionen av flyktingar.
    Mottot för dessa gangstrar verkar vara ; ”Vi lämnar ingen oberörd!” Så hål(l) i hatten.

 7. Invasionstrupperna arbetar systematiskt!

  Vem inventerar ”stridsledningscentralerna”?

  I våra kyrkor finns inga vapen.
  – och gamlingarna som sitter där
  och sjunger ”Närmare gud till dig”
  (vad det nu betyder?) är inte
  stridslystna.

  De har inte fått lära sig ”att döda otrogna”.

  • Och på vägen till o. från kyrkan riskerar de att bli rånade,av några ”stackars” importer….
   just på RBB veckans kriminal-rapport. T.o.m. de stackare som sitter i rullstol,blir utsatta för rån av det lilla man har med sig !!
   Om jag intar fel,sker ju sådana nesliga brott även i Abzurdistan.

Kommentera