När svarta poliser dödar…

MEDIA. Tre svarta poliser i Mississippi i USA åtalas för dråp på en svart man i staden Jackson i januari i år, rapporterar lokaltidningen Clarion Ledger. De tre poliserna, Desmond Barney, Lincoln Lampley och Anthony Fox åtalas för att ”medvetet, olagligt och uppsåtligen” ha vållat 62-årige George Robinsons död i samband med ett polisingripande.

Foto: Jackson Police

George Robinson, 62, blev föremål för polisingripande den 13 januari i år under en polisjakt efter mordet på en svart frikyrkopastor. Tre andra män har sedan dess gripits och åtalats för det mordet. 62-åringen anklagas för att inte ha hörsammat polisernas uppmaning att visa händerna och gå ur sin bil.

Poliserna grep George Robinson när han satt i sin bil, drog ut honom med våld ur bilen, slängde ner honom på marken så han slog i huvudet och ska därefter upprepade gånger ha sparkat och slagit honom i huvudet och i bröstet, rapporterar NBC-anknutna tv-bolaget WLBT 3.

Enligt åklagaren har de tre polisernas agerande varit ”mycket farligt” för Robinson och ”de har visat likgiltighet för mänskligt liv”, heter det. Däremot har dödandet inte varit planerat i förväg. Därför menar han att de ska åtalas för dråp, inte mord eller vållande till annans död.

Robinson greps och delgavs bland annat misstanke om våldsamt motstånd. Efteråt släpptes han och tog in på ett hotell, för att bara timmar senare akut föras till sjukhus. Två dagar senare avled han. Rättsläkaren konstaterade att dödsorsaken var en subduralblödning som orsakats av våld mot huvudet.

Fallet bär många likheter med George Floyd-fallet, skillnaden är att de ingripande poliserna då var vita och inte färgade som nu. Många medier i USA undviker att nämna de åtalade polisernas hudfärg och i Sverige nämns det inte alls hos PK-medierna.

Medan George Floyd orsakade demonstrationer och upplopp över en stor del av väst-världen mot den ”brutala polisen” så demonstreras det denna gång för att poliserna ska frias – Det här borde aldrig ha gått till åtal. Alla poliser som jobbar, i synnerhet i Jackson och i denna kommun, kan hamna i en sådan här situation, säger de tre polisernas advokat Francis Springer.

-Pettersson undar varför inte de vänsterblivna demonstrerar och plundrar mot polisbrutalitet i det är fallet? Är det för att de tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “När svarta poliser dödar…

Kommentera