Nya krav på svensk ursäkt

Nästa person att kräva en ursäkt av Sverige är Verene Shepherd, vice ordförande i den karibiska gemenskapen Caricom.

Kravet riktas den här gången mot Kungahuset och gäller Sveriges mycket kortvariga ägande av kolonin Saint-Barthélemy.

”Sverige och det svenska kungahuset profiterade på slaveriet. Vi kräver en ursäkt från den svenska regeringen och kungafamiljen till folken i Karibien”

Sedan aktiviströrelsen BLM börjar skjuta fram sina positioner med benägen hjälp av media framförs nu krav som många gånger är direkt pinsamma. Som exempelvis att dagens svenskar ska be om ursäkt för något som inträffade för över 200 år sedan. Att den svarta befolkningen genom århundradena begått vidriga brott mot mänskliga rättigheter kan vi nog alla konstatera, men vilken normal människa kräver en ursäkt från dagens svarta p.g.a. det?

Afrikanska folkmord och diktatorer som regerat sina länder med våld, är något vi alla läst om. Att afrikaner ägnat sig åt slavhandel genom århundradena är också något som numera belyses (dock inte i etablerade medier), men vem kräver en ursäkt av Verene Sheperd och andra afrikanska aktivister för något deras förfäder ägnat sig åt?

Vi kan inte vrida klockan tillbaks, men visst vore det intressant att få veta hur Afrika hade klarat sig som kontinent om vita kolonisatörer aldrig kom dit? Att många vita begick övertramp ska vi aldrig förneka, men vem vill hävda att vita också inte räddade situationen med sina uppfinningar, sin kunskap och sin erfarenhet? Dessutom är det ett faktum att svarta väldigt gärna flyr till vita länder, men att vi aldrig någonsin läser om det motsatta. Varför?

Expressen

Ps. Den forna svenskkolonin Saint-Barthélemy är idag ett tillhåll för kändiseliten som förmodligen spenderar miljoner i öns butiker, fina restauranger och därmed skapar ett välstånd för de åretruntboende. Dessa välbärgade kändisar struntar nog fullständigt i att Sverige hade en koloni här åren 1784–1878 när de solar på sina privata stränder, sitter i sina enorma yachter och sörplar paraplydrinkar i förnäma salonger.

Verene Shepherd på bilden ovan kanske anklagar vår svenske kung och oss etniska svenskar, men jag tror inte hon anklagar dagens kändisar för att de lever loppan på ön. På den här sidan görs reklam för diverse kändisar som lever lyxliv på ön och inte tror jag öborna tackar nej till deras miljoner.

Förövrigt undrar jag när den svarta befolkningen ska kräva ursäkter från regenterna i arabvärlden för deras mycket stora roll i slavhandeln genom åren? Vad säger Shepherd?

18 thoughts on “Nya krav på svensk ursäkt

 1. Om Muslimerna hade tagit över är jag ganska säker
  på att lilla Skutten hade fått skutta vidare,
  Dom tackar inte nyttiga idioter, dom föraktar dem!

 2. I princip samtliga fall som dessa handlar det inte egentligen om att få en ursäkt utan om att direkt eller indirekt få pengar. Det är därför de inte kräver något av araber eller afrikaner för dessa skulle aldrig få för sig att skänka en endaste krona.

  • det är fel Sverige var ingen slavhandlar nation.
   denna kolonin dkapades för att det krig som råde gjorde att krigförande nationer inte kunde handla med varandra. Sverige satt dom en buffert och handlade med alla krigförande fånar det gick bra till freden slog till och man sålde ö till högstbjudande
   vilket var en av dessa kolonial stater som hatas intensivt även i dag. det är väl bara Holland som har kolonier kvar i dag som absolut inte vil bli självständiga. det är ju en frågan om vilket håll pengarna flytter här går pengarna hollan till Curacao
   det normala är tvärt om som england och Frankrike där man ockuperar mark och kräver pengar i form av lösen. indien och Gandi är intressant

 3. Vi har fått nog? Vilka vi?
  Talar du om dig själv i plural, företräder du ett parti, en intresseorganisation eller vad?

 4. Lille skutten! Vilka vi menar du?fortsätt blunda du,det är väl ingen risk att du vaknar upp och ser verkligheten.Sov gott!!!!

 5. Har Fredrik Reinfeldt o Stefan Löfven bett Svenskarna
  om ursäkt för vad dom gjort med SVERIGE??????

 6. Är det för sent att visa att Afrikaner är dugliga???
  Det är ju bara att sätta igång hjärncellerna, sluta
  att massproducera barn som man inte har råd att
  föda?? Livet består inte bara av dans o Raj Raj

  Tycker bara det är Svepskäl, nästan alla Afrikanska länder
  har stora naturrikedomar, sätt igång och exploatera dem.
  Det var så dom vita började.

 7. Invandrarna? Har du inte läst manualen? Flyktingar brukar ni alltid benämna ekonomiska migranter. Det går inte att indoktrinera folk om man använder rätt beteckning.

 8. Fake news, vem lurar vem?

  Av Pettersson: Nästa person att kräva en
  ursäkt av Sverige är Verene Shepherd, vice ordförande i den karibiska gemenskapen med direkt länk till Caricom.
  https://caricom.org/

  Petterssons länk går till Caricom, men var finns artikeln länken hänvisar till?

  Länk till Caricom med tillagt sökord Sweden visar att senaste artikel är daterad år 2017
  CAROM SG ASKS SWEDEN’S HELP ON BLACKLISTING ISSUE AUGUST 18, 2017

  Översatt: CAROM SG FRÅGAR OM SVENSKA HJÄLP PÅ SVARTLISTNING) publicerad den 18 augusti 2017 https://caricom.org/caricom-sg-asks-swedens-help-on-blacklisting-issue/

  Övriga Caricon artiklar om Sverige
  April 11, 2014. April 2014 2016
  Mvh, robin.

 9. När Sverige skall be om ursäkt för någonting , då tar Sverige fram en stor bunt med lånade sedlar och delar som ett plåster på såren.
  Allt ont Sverige har gjort, många påhittade historier, men allt gott Sverige har gjort, det nämns aldrig någonstans.Möjligtvis i Eu korridorerna. Vi betalar och lider.
  Fullständig idioti.

 10. Lille skutten! Det är inte Pettersson som häcklar, det är vi om du nu anser att tala om sanningen är att häckla. Vet du förresten vad ordet betyder? Om vi smädar några på den här bloggen är det i så fall våra syltryggar till politiker eftersom de bär skulden, inte den som kommer hit i akt och mening att finna arbete, tala vårt språk, bli svensk.

  • Inte samma ätt som skaffade den men när Bernadotterna tog över var kolonin fortfarande svensk i ytterligare ca. 50 år. Men det spelar ingen som helst roll. Varför skall dagens kung och regering be om ursäkt för detta? Helt absurt. Skall tyskarna be om ursäkt för Hitler i tid och evighet i så fall? Och framför allt, vem skall man be om ursäkt till? Alla i Karibien? Som om det inte dräller av folk där som själva är ättlingar till slavägare på ett eller annat sätt?

 11. 👍 👍 👍 👍 👍

  Bra skrivet, Stefan K!

  🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪

 12. Om alla skulle be om ursäkt för vad deras förfäder gjort skulle man inte hinna med nåt annat är ursäkter. Negrerna tycks tro att deras förfäder är helt oskyldiga till allt.

  • Slaveriet i Afrika pågår än i dag. jag blev avstäng från facebook i 10 dagar när jag skrev om det.
   T.ex Saudiarabien.Där slavar asiater för inga pengar, deras pass konfiskeras, deras kroppar utnyttjas, de piskas och får inte sina löner.

Kommentera