Gripen tidigare häktad för mordbränder och dömd för ofredande

BROTTSLIGHET. Den 27-årige man som anhållits för branden på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarphar tidigare varit misstänkt för flera mordbränder, uppger källor för Sydsvenskan och HD, tyvärr bakom betalvägg.

Screenshot_20200812-220320_Facebook
Andreas Barta från Facebook

Bland annat satt han häktad för flera anlagda bilbränder i Lomma år 2011, men bevisen räckte inte till åtal. Polisen inkluderar Alnarpbranden i operation Gnista, som utreder de många anlagda bränderna i Lund under våren och sommaren.

– Pettersson säger att den misstänkte, Andreas Barta, är dömd för ofredande och varit häktad misstänkt för mordbrand flera gånger.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Gripen tidigare häktad för mordbränder och dömd för ofredande

 1. Om pyromanen inte blir gripen på plats med bensindunk och tändstickor i handen så kommer nog inte en svensk domstol att fälla någon. Alla är ju oskyldiga. Det hörs ju varenda gång polisen gripit någon. Brottslingen säger alltid att det var någon annan. Och inte ens då är det säkert. Han kan ju ha varit och köpt bensin till bilen och stannade bara för att titta på branden som började precis när han gick förbi. Det är ju skillnad om en svensk pensionär säger något som inte är politiskt korrekt. Då behövs inga bevis. Det är fällande dom direkt.

 2. Min släkting ,en professor i språk , fick en tjänst på universitetet i Mississippi.Nu har de stängt gränserna och hon får ingen visum.Hon har studerat i USA i flera år och fått diplom där.
  Så här slår de nya lagar mot utbildat folk.

 3. Jag gick in på digitala forskarsalen på Riksarkivet och sökte efter ”Barta”. Här kan man hitta personer fram till typ 1940. Jag fick 13 träffar, samtliga förnamn. Med andra ord är Andreas inte svensk. Så frågan är var han har sitt ursprung. Jag får lite öststatsvibbar.

 4. På tal om bilder. Finsk polis efterlyste 4 utlänningar för mord för två veckor sedan. Efter bilder i media greps de dagen efter och sitter nu anhållna.

 5. Varför inte låta dessa personer bära fotboja för resten av sitt liv, så vi kan ha koll på dem och slippa dessa otaliga bränder.

  • Tur att du inte har en hemtjänst apropå ”Hemtjänsten hällde superlim i ögat på en vårdtagare.”

 6. Med stor sannolikhet ligger den gripne bakom fler bränder, med kan inte lika bakom alla dessa skolbränder i hela Sverige. Visa bilder på honom. En bild skulle klargöra om han är terrorist eller pyroman.

  • Han är snart ute igen om det nu blir någon dom i någon av Sveriges idag vänstervridna korrumperade domstolar !
   Efter avräknad häktestid och villkorlig frigivning efter 2/3 på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell så är de kriminella parasiterna snart ute igen på.gator och torg och kan fortsätta sin brottsliga verksamhet…..
   Så fungerar det i dagens vänsterextrema och kriminella Sverige.

Kommentera