Ponny sköts ihjäl under ridläger

BROTTSLIGHET. På ridskolan i Hageby i Norrköping kämpar ridlärare, elever och stallpersonal med att hitta glädjen och tryggheten efter att ridskolehästen Bella hittades skjuten i hagen. Nu vill man begränsa insynen till området, rapporterar SVT

Andra hästar i en annan hage.

– Man skulle vilja ta bort själva insynen mot hagen och upp mot stallplanen, säger ridskolechefen Lotta Jonsson, när hon visar den hage där ridskolehästen Bella hittades skadad i juni.

Äppelhagen, som hagen heter, används inte sedan det inträffade. Men den skulle behövas då trycket på övriga beten blir hårt. Ett plank eller någonting som skärmar av betet som vetter mot stadsdelen Hageby skulle öka tryggheten förklarar hon.

I juni vid 15-tiden, mitt under ett ridläger, hördes en smäll och en av ridskolehästarna i hagen var skadad.

– En stalltjej berättade att de sett en häst med blod på magen. Någon hade skjutit Bella och kulan hade gått så långt in i buken att hon fick avlivas, berättar Lotta Jonsson.

-Pettersson säger att det är många djur som plågas och dödas nu för tiden. Är det någon som vet vad som hänt med vårt samhälle?

Om det mångkulturella paradiset Hageby på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ponny sköts ihjäl under ridläger

 1. Detta är bara början om regeringen behöver införa ransoneringskort, som de av någon anledning har förhört sig hos de stora livsmedelsföretagen om.

 2. Man är ju riktigt svårt störd om man skjuter på en häst i en hage.

  Det är synd att man inte har tålamod att stå ut med indoktrineringen vid polisskolan, det hade varit mycket, mycket bra för mitt sinne att hitta en likasinnad polisman samt börjat rensa i förorterna, göra det som ska göras…vi två skulle fått mycket gjort, varit effektiva och sannerligen inte följt nån Sveriges snuts undergivna blöjlinje.

  Tänk, bara det att se en oformlig bunt kringdrivande arab-biomassa och ta ner dem på backen..jävlar!

 3. En stackars traumatiserad yngling som fått dåliga betyg eftersom han inte lagt manken till under sin skolgång, i sin frustration över det orättfärdiga i att han inte får ett toppjobb släpper han på trycket….
  Han skjuter några skott ut över hagen varav ett olyckligtvis träffar en pony, det kan väl inte belastas honom eftersom det inte var meningen…
  Naturligtvis beror det på hans sociala kontext, alltså samhällets fel…

 4. Tony! Det går inte,för då kan jag ju bli kallad rasist.Nej bättre att blunda tänker dumsvensken.

 5. Kriminella utlänningar kan få vapenlicens i ”sverige” och får behålla den, ända till de t ex råkar bli stoppad för drograttfylleri!

  Svenskar kan dock bli av med sin vapenlicens trots att de är fullständigt skötsamma men har ”fel” ” värdegrund” eller ”fel” åsikter. Har hört att flera ostraffade personer i t ex NMR har fått sina lagliga vapen beslagtagna av ”polisen”.

 6. ”Ridskolan har tidigare drabbats av flera anlagda bränder.”
  Mycket sånt nuförtiden + annat djävulskap.

 7. Är det någon/några som övar sig eller roar de sig? Sannolikt roar sig, för öva kan man göra på andra stilla stående mål. Om man nu inte vill öva sig i att skjuta på levande varelser…

  Nästa gång kanske någon skjuter prick på en ponny med ryttare på, för det är ”kul”!

  Och vem har vapnet?! (Det är knappast jägare med lagliga vapen som är i farten.

  Svensk kultur är att de flesta svenskar är snälla mot djur (undantagen som inte är det, ser övriga Svenskar ner på.)

  Det har blivit mycket, mycket mer djurplågeri på senare år. Vad beror det på?!

 8. Nu är det dags med en omfattande razzia i hela Sverige. Kanske de stulna patronerna då också kommer tillrätta. Hur länge tänker myndigheterna blunda för denna gigantiska brottslighet?

  • Ända tills 100 000 eller fler går ut i en jättedemonstration i Stockholm, det bor 1,3 miljoner i och omkring Stockholm,
   skulle det inte gå att rafsa ihop hundratusen som går
   ut och talar om för det som ska föreställa regering, att
   nu är det slut med daltet mot sådana som uppenbart vill
   oss illa??????????

Kommentera